Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz bitpork #126976 üzenetére

    De nem puffogott senki, felhívtuk a figyelmét rá, hogy ez így nem bagatell, és kérdezzen már rá, vagy nézesse meg, mielőtt leteszi a vételárat, nehogy befürödjön.

    Nem kell ehhez az eladónak sem gecinek lennie, lehet, hogy tökre nem ért hozzá, és tényleg fogalma sincs, hogy mi a baja. Ugyanakkor mivel ismeretlen, hiába szimpatikus, vastagon benne lehet, hogy pont azért adja el az autót, mert többe kerülne megcsináltatni a klímát, mint amit ér, és akkor már inkább hozzáteszi ezt a pénzt, meg még egy keveset a pénzhez, amit kap érte, és vesz egy másikat. Ezzel sincs baj, csak illik az ilyesmit megbeszélni a vevővel. Mivel semmi rálátásunk nincs azon kívül, amit a kolléga elmondott, célszerű figyelmeztetni, hogy legyen óvatos, mert létezik ilyen (akár szándékos, akár nem) átverés. Aztán legfeljebb megköszöni, vagy utál minket érte. Bunkónak nem kell lennie az eladóval, teljsen udvariasan is meg lehet fogalmazni azt, hogy 'Hölgyem, mivel láthatóan fogalma sincs, mi a baja a klímának, szeretném megnézetni egy szervizben, ha nincs ellene kifogása, hogy egyértelmű legyen a helyzet'.

    Őszintén szólva azon lepődnék meg, ha egy ilyen kérésre te péklapáttal a vevőnek esnél, de az se zavar, ha igen, csak a többieket kérem, hogy figyelmeztessenek, hogy tőled ne vegyek autót, ha esetleg elfelejteném.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák