Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz -v- #73038 üzenetére

    Aha, ha eladó vagyok tudod ám mikor írja át addig amíg nem perkálta le a vételárat ...
    Meg tudod ki megy el vele szopni az okmányirodába ...
    Eredetvizsgára is faszom mászkáljon, amíg nincs papír aláírva...

    Lenry eladó vagy vevő? Vevő. Azt tanácsolom neki, ami az ő érdekeit legjobban szolgálja.

    Engem meg mint vevőt pont nem érdekel, hogy az eladónak mihez van kedve, jó árat fizetek az autóért, jó pénzzel fizetek, lesz szíves felemelni a seggét és együttműködni az eladásban.

    Az eredetvizsgát én fizettem, ez alap, annyi volt a dolga, hogy 20 percig ott várt, amíg megnézték meg lepapírozták. Saját szakállra az autót elvinni tőle nem fogom, hogy aztán meg menjen a hiszti, hogy mit csesztem el rajta, meg az a karc nem volt ott, meg hiányzik a sporttáska a csomagtartóból.

    Ez se stimmel:
    - papír megír
    - biztosítás megköt
    Abban a percben, hogy aláírtad, tiéd az autó, a régi kötelező már nem érvényes, és az újnak már akkortól érvényesnek kell lennie .. persze ha ott van neted és meg is kötöd, az más.

    Erre találták ki a fedezetlenségi díjat, én a saját hatáskörömben úgy döntöttem, hogy bevállalom azt a 2 nap (880 Ft) fedezetlenségi díjat, ahelyett, hogy potyára fizessek ki esetleg fél évet, aztán meg kuncsorogjam vissza, ha valami nem stimmel, és nem megy az adásvétel tovább, a levelezés többe van.

    Az okmányirodába meg jöjjön csak szopni, és addig tőlem pénzt (az előleg fölött) nem lát, ha földhöz veri magát akkor sem, és örüljön, ha nem kötbérezem telibe, így is szívás volt vele, így sem voltak rendben a papírok, viszont így érdekében állt ugrani mint a nikkelbolha, egyébként meg szívhattam volna vele heteket, mire a papír előkerül, ha egyáltalán előkerül, a pénzem meg már nála van. Francokat. Mehettem volna az egyébként rég megszűnt bank utódbankjához kuncsorogni egy négy éves nem a nevemre szóló törlési papírért... szerinted?

    Egyszer elvittük szerelőhöz a kocsit átnézetni, visszafelé úton beugrottunk eredvizsgázni, visszaérkezve a címre megírtuk a szerződést, letettünk az előleget. Ez volt bruttó három óra.
    Másodszor találkoztunk az okmányirodában a hat órási időpont előtt 5 perccel, bementünk, és 15 perc alatt végeztünk volna, ha megvan a papír, így hogy haza kellett érte menni, feltúrni a lakást, meg vissza és soron kívül be- és átír, így volt bruttó kettő óra.

    Ha ezt az öt órát nem hajlandó rászánni, akkor hirdesse még pár hónapig. Én vagyok a vevő, nekem van pénzem, én mondom meg, hogy milyen feltételekkel vagyok hajlandó milliós összegeket (gyakorlatilag bemondásra) kifizetni valakinek.

    @Lenry: mindent lehet, ez az én verzióm, ahogy én csináltam, de én közismerten paranoid vagyok... mindenesetre volt már itt a fórumon is baja valakinek abból (remélem jól emlékszem, de már nem merek állítani semmit lassan :D), hogy "majd a kereskedő átiratja" aztán valahogy nem teljesen iratódott át, elfelejtődött befizetődni illeték, meg ismerősi körben volt olyan is, hogy a vételár kifizetése után másfél héttel tudták meg az okmányirodában, hogy ez a kocsi bizony NAV által foglalva van...

    szerintem simán elintézhető, eredetvizsgára időpont sem kell, ha épp van hely, fél óra alatt megcsinálják, okmányirodába meg időpontot kell foglalni, és akkor az is megvan 15 perc alatt, ha kis szerencséd van. 2-3 óra alatt lezavarható a kettő ideális esetben

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák