Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyogo83

    Topikgazda

    válasz huszi.gyb #53842 üzenetére

    Nálam így működött :
    Biztosító kalkulált egy összeget az autó árára (eurotax + piaci ár alapján) 400k
    Roncsértéket pedig egy zárt licitoldalon határozzák meg. Felrakják a járművet és nepperek licitálhatnak rá, nekik mennyit ér meg. A legmagasabb licit lesz a roncsérték. Nálam ez 100k volt.

    És itt jön a választási lehetőség:
    - Vagy kéred a biztosítótól a zsét és megtartod a járművet, akkor kézbekapod a 400k-100k=300k-t. Ilyenkor van az, hogy megcsináltathatod, de többet a "roncsra" nem fizetnek.
    - Kéred az egész összeget, ilyenkor a biztosító odaadja a 300k-t, majd jön a nepper és elviszi tőled 100k-ért a roncsot.

    Amúgy wolfnet egy jótanács, amit sok biztosító elsumákol, igaz motor esetében nem akkora nagy költség, de mégis:
    - Ha totálkárra törték a járművet(és nem javíttatod meg hanem eladod), akkor a biztosítónak állnia kell a következő jármű forgalombahelyezési költségeit, mivel az számodra "plussz költség/kár" hogy új járműved legyen. Persze csak az előző jármű köbcentiéig fizetik az átírást, de mellé még a forgalmi+törzskönyv árát is.

    Kérdezz rá magabiztosan, ne hagyd hogy elhallgassák. Engem is le akartak olyan szar dumával rázni, hogy "háát, nem kötelességük kifizetni, meg nem szokták stb." Aztán mikor mondtam hogy az ügyvédem kicsit másképp tudja, nem is kekeckedtek, mondták majd küldjem be hozzájuk az átírással kapcsolatos csekkek másolatát és utalják.

Új hozzászólás Aktív témák