Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    Sziasztok!
    Van egy Yettel Telenor mobilnet router/modem dolgom: B525s-23a
    Ez jelenleg egy Tenda AC10 v3 routerhez kapcsolódik.
    Valamiért a Tenda router módban csak WAN-ról hajlandó a telenoros cucchoz kapcsolódni. AP mód is megfelelne, de itt meg minden szülői felügyelet vagy bandwidth control eltűnik...
    Szal egyelőre a yettel modem a 192.168.1.1, Tenda a router, WAN átjáró az előbbi, LAN felé meg 192.168.0.1 a tenda. Így működött eddig.
    Most egy kicsi szervert üzemelnék be, a tenda csak AP lenne, a yettel modemhez proxmox container-ből egy AdGuard Home kapcsolódna, DNS szerverként és DHCP routerként.
    A szerver gépen csak 1 db LAN port van, ha ráeresztem DHCP-re az AdGuard-ot, akkor utána csaak SSH-val tudok a proxmoxra belépni. Ezt tapasztaltam, sebaj.

    A kérdésem az, hogy az AdGuard is igényelné a WAN kapcsolatot, mert szerintem ez nem az, attól, h a Tenda így oldja meg. Ha jól gondolom, ilyen opciók vannak:
    1. yettel modemnet átrakom a jelenlegi router 192.168.0.1 címére, ez van beállítva átjáróként mindenhol, szal. net az lenne. DHCP off továbbra is, az AdGuard meg megkapja a DHCP-t. De ezzel szvsz az AdGuard DNS szervert kikerülik a cuccok, nem?
    Yettel modem mintha működött volna anno másik routerrel így, szal. ez a része menne még.
    2. AdGuard IP-t rakom a mostani router helyére és ott beállítom gateway-nak a yettel routert, vmi más IP-vel. Kérdés, hogy ez működik-e, vagy itt is külön háló kellene?
    3. veszek még egy PCIe LAN karit...

    Mi lenne a helyes megoldás? Köszönöm! :R

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák