Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz rasotamas #187994 üzenetére

    Az a baj, te a "német" kollegáddal kezdted, aki nyilván német szervizbe hordaná, majd most eljutsz oda, hogy Magyarországon mennyi a szerviz (neked)..
    "5 ezer munkadíj (autó17) ha a levegőszűrőt magamnak cserélem."

    Alapvetöen a németeknél is van "olcsó" szerviz, az ATU független szervizhálózat ilyen, ha megnézed a honlapjukon, 5W40 olajcsere "extra minöségi" Norautó hordós olajjal (ami nekük nyilván extra profitábilis) 70-90€ között mozog.
    Másik alternatíva, hogy Te választasz olajat, annál 25€ a tiszta munkadíj (ez máris nem olyan vészes az otthoni árhoz képest), erre jön olaj, szürö, csavar ára.
    Nekem az utóbbi autóimnál mindig Liqui Moly olajokkal megáltt a müvelet 90-100€ között.

    Viszont várakozás alatt látva a betérö ügyfeleket, nagy részük tényleg egyszerü user, azt nem tudja magától, mekkora ablaktörlö kell az esernyöjére, ugyanígy bemondja, hogy olajcserét szeretne, a cég meg megcsinálja (a nekik legjobban megérö módon).

    Ezzel párhuzamosan a szomszéd városkában müködö maszek Günther Autószervizben 100€-s óradíjjal dolgoznak, ott kétszer jártunk, de mivel az akkor tizenplusz éves Opeljeinkkel nem tüntünk megfelelö fejöstehénnek, ezt gyorsan a tudtunkra is adták, mi meg azóta jó nagy ívben elkerüljük öket...

    Egy ilyen helyen pedig simán belecsúszhat 200€-ba egy sima olajcsere is.

Új hozzászólás Aktív témák