Hirdetés

Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz BBéci #17462 üzenetére

    Na álljunk meg egy pillanatra. Én sehol nem írtam olyat hogy felesleges egy drágább, fullHD képes tv-t venni. Azt mondom már egy napja, hogy ha van X Ft keret, és abból kijön egy kisebb fullHD ill. egy nagyobb HD-ready, akkor az utóbbi jobb választás szerintem. Abba nem szólok bele, ha valakinek van 300-400k-ja egy komolyabb készülékre, ott ugyebár nem is játszik a 720p, mert nincs.
    Egyetértek DM-Fan-nal, szerintem sem vagytok egészen tisztában a magyar valósággal. Itt vidéken ha megfizetném a gyors netet, akkor sem menne, mert egyszerűen nincs meg hozzá az infrastruktúra. Egy itteni jobb kapcsolattal úgy 6-8 óra alatt jön le egy jóminőségű 720p rip, fullHD-ben ugyanez 16 óra. Ráadásul egy megosztó oldalról nagyon nem mindegy mennyi GB-ot töltesz le. BD lemezek szinte beszerezhetetlenek, amúgy sem fogok 8k-t kiadni érte. A gépem tele van 720p-s ripekkel, a sorozatok nagy részben 720p-ben elérhetők frissen. Az ismeretségi körömben még ez sincs, most kezdenek szépen lassan terjedni az egyáltalán HD-s anyagok.
    Akinél pedig egyáltalán van nagyképernyős tv, ott 90%-ban lcd jellemző, abból is a belépő kategóriásak, amelyeken úgy mutat az analóg kábel adás, hogy az ember legszívesebben elsírná magát.

    Majd amikor dugig leszünk 2k-s BD lemezekkel és olcsó lejátszókkal, akkor majd javasolni fogom a fullHD-s tv-ket is, főleg hogy addigra nem is lesz HD-ready. Addig is az emberek 99%-nak vannak nagyobb gondjai is annál, hogy a 720p és az 1080p minőség/ár miatt tépődjenek. (Tudom hogy ez nem ide tartozik, de ez a valóság)

    És mégegyszer leírom, nem azért állok ki a HD-ready mellett, mert éppen hirtelen abból vásároltam be. Már hónapok óta olvasgattam előtte a témáról, és amennyire módom volt rá nézegettem a készülékeket. És ha nem sajnálnék 400k-t, akkor 50g20-at veszek, attól függetlenül a kispénzűeknek ugyanúgy a HD-readyt javaslom.

    [ Szerkesztve ]

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Aktív témák