Hirdetés

Aktív témák

  • zippofcy

    senior tag

    Még csak annyit hogy szvsz ez az egész teljesítményhajhászás lassan ugyanolyan értelmetlenné válik mint a megapixel őrület a fényképezőknél.

    Kontraszt:

    1. A Braviám nem másfélmillió az egyhez, de még csak nem is 15000:1hez hanem 1300:1-hez kontraszttal "szégyenkezhet". Ehhez képest a legjobb plazmán amit láttam jó ha 3x-4x mélyebb volt a fekete ... akkor most azoknak van valós 5000:1-hez kontrasztjuk, vagy az elmúlt 2.5 évben ennyit változott a mérés, vagy nekem rossz a szemem szal elég lenne egy Junoszty TV? ;]

    2. A projektoroknak mekkora a kontrasztja mondjuk nem teljesen sötét szobában? 100:1-hez? Egyáltalán, van értelme ilyesmiről beszélni ha egyszer fekete színt elő se tudnak állítani?

    3. Mi a helyzet a mozival? A 70-es évek előtt mikor még szénrudakat "égettek" sokkal magasabb volt a kontraszt nem? A vászon lehetett 2x 3x akkora mint most (igaz sokkal többe került, + ha megállt egy pillanatra a gép rögtön szénné égett az ott levő filmkocka, stb) A plázákban levő mozik kontrasztaránya mekkora? Mert szemre nem jobb mint a Braviámé.

    Felbontás:

    1. A mozifilmek ELVILEG 4000res sorfelbontással dicsekedhetnek. Vagyis 4x jobbak mint az 1080p. Ez azonban analóg érték sok zajjal, tehát abszolút hasraütéssel felezzük meg ... akkor 2160p-s TVn kéne néznünk ezeket hogy megkapjuk a max minőségüket. Természetesen SOHA egyetlen moziban se voltak ekkora felbontással vetítve, de ez lenne az aminél ELVILEG nem is lehetnének jobbak soha. Tehát ha lenne egy 2160p-s TVnk akkor kezdhetnénk nagyobb felbontású kamerákkal rögzíteni a filmeket. Már ha lenne mire :D de ettől most tekintsünk el.

    2. DE. Az 1985 előtt forgatott filmek 95%-ánál a 720p-s TVmen mkv formátumban is jól látható az OPTIKA szín és/vagy éltorzítása. Magyarul: már ekkora felbontásnál is elérjük a maximálisan elérhető legjobbat ... full HDn ezek hogy nézhetnek ki? Totál elcsúszott színek az élek mentén? (pl. Carpenter - The Fog)

    3. Az ezredforduló után forgatott filmeknél biztos elég jó már az optika 1080phez. De mi a helyzet az utólagos digitális filmtrükkökkel ... vajon ezeket is 4000res felbontással renderelték? Vagy HDben megnézve kitűnik utólag a filmbe ágyazott voltuk, mint pl. a Peter Jackson féle King Kongnál? (konkrétan mikor Kong elszabadul NYban és a katonai járművek száguldanak jelenet)

    És lehetne folytatni a végtelenségig. Nézzünk szembe a ténnyel: jelenleg se a konzolok, se a TV adások, de lehet hogy még a mozifilmek se kívánnak full HDt.

    (Japánban állítólag az 1080p-t is keveslik már. Hát elképzelem a japókat ahogy az átlag 3x3 méteres szobájukba próbálják beállítani a 200 centi képátlójú TVt amin már láthatóan jobb a "trueHD - 3840x2160 - mint a fullHD. Igaz legalább ők tutkóra elég közelről fogják nézni ahhoz hogy látható legyen a különbség ;]
    Mondjuk megszámolhatják a Volt egyszer egy Vadnyugatban a Charles Bronson arcára szálló légy lábait, ha az akkori objektívek egyáltalán képesek voltak ilyen részletes képrögzítésre :D ) Szegény Sergio meg foroghat a sírjában ;]

    Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Aktív témák