Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz gejala #30481 üzenetére

    Na, úgy látom ez a téma újra és újra előkerül. Nem szeretnék önismétlésbe fulladni, de megjegyezném:

    "A moziélmény több összetevőjét lehetetlen otthon reprodukálni, pedig azok is hozzátartoznak a teljes filmélményhez."

    Melyikre is gondolsz? Mert a képet és a hangot konkrétan otthon jobb minőségben tudod reprodukálni, mint amit a moziban látsz, és ez tény. Pláne, ha a magyar mozikhoz viszonyítunk, ahol mindkettő hagy némi kívánnivalót maga után, még a jónak mondott digitális termek is.

    A maradék tényező (mivel legalább párban megyünk - 2 x 1.500 Ft-os jegy, plusz ha innánk is valamit annak üvegje ugye párszáz forint; 15 perc üvöltő reklám a film előtt, már bőven csúsztatva a kezdést; idióta benyögéseikkel a filmet szétszabdaló tizenévesek; böfögő, csörgő-zörgő kölykök és nem kölykök; 220 magas kosárlabdázó, akitől nem látsz rendesen; a film kezdete után tíz perccel érkező kopaszerős és a plázamacska barátnője, aki nyilván pont előtted szambáz el; a film vége főcímének első kockájakor rajtad átrobogó fél széksor, amikor még fel sem ocsúdtál a filmből és még sorolhatnám) engem pont inkább elrettent a mozitól, minthogy vonzana. Ha hozzáveszem a közlekedést (Bp.-en belül), egy mozi több, mint 5 eFt-ban van kettőnknek, annyiból meg megveszem ugyanazt a filmet BD-n, extrákkal, penge kép- és hangminőséggel és annyiszor nézem újra, ahányszor akarom, ráadásul itthon, a nyugodt környezetemben, azon a rendszeren, amit én ízlésem szerint alakítok és állítok be. Ráadásul akkor megyek ki közben, amikor akarok.

    "A másik dolog, hogy őrültségnek tartom ekkora összeget fizetni házimoziért. Én elvből nem adnék 250-nél többet se tévéért, se projektorért."

    Ez vagy Te. Más meg őrültségnek tart 10 mFt-ot kiadni autóra, megint más örültségnek tart kiadni 1-2 mFt-ot utazásra, más meg őrültségnek tart kiadni 1.500 Ft-ot egy mozijegyre. Ennyi.

    Get Moded!

Aktív témák