Hirdetés

Aktív témák

  • M_AND_Ms

    addikt

    válasz SLYM #30547 üzenetére

    Szerintem kavarod a dolgokat.
    1. Azt írod a tv-t akarod rákötni a PC-re. Akkor elsőként milyen bemenetről beszélsz a kártyán??? Ilyenkor a kártya kimenetét használod.
    2. Hogyne volna olyan kimenet a kártyádon, ami a képhez a hangot is átadja. A magad linkelt oldalon ott van:
    "HDMI: Enjoy the latest audio technologies using HDMI with 7.1 digital surround sound support. "
    (megsúgom jó ideje minden HDMI kimenettel rendelkező kártya tudja ezt)
    3. A te kártyádon ugye két DVI csati van. De valószínű adtak hozzá egy DVI-HDMI átalakítót (ha nem, akkor fogod magad és veszel egyet. Figyelj erre a tapasztalatra!). Erre utal a "HDMI compliant via dongle" a specifikációban. Mint írják megfelel a HDMI szabványnak Abba meg ugye a hang átvitele is beletartozik (még egy bizonyíték, hogy tudja)
    4. Mondanám, hogy olvasd el a kártya leírását, de letöltöttem és láttam, hogy azon túl, hogy csavarhúzóval kell a csavarokat meghúzni, mást nem ír. Ez mondjuk elég gáz.
    5. Olvasd el a Catalyst driver leírását az segít.

    Nekem Gigabyte-os HD4850-en van. Ott a kártya berakása után egy új hangeszköz is megjelenik. (valószínű nálad is). Kiemelik a leírásban, hogy az alsó DVI-ba kell az átalakítót dugni.
    Ha oda egy eszközt csatlakoztatok HDMI kábelen, és azt aktívvá teszem, akkor ez az új hangeszköz válik alapértelmezetté a Windows-ban, vagyis onnantól már nem is a gépre kötött hangszóró fog szólni, hanem, amit csatlakoztattam, pl. a TV (persze ezt felül lehet bírálni a Windows-ban a hangeszközöknél)

    Szóval ne legyél rest nézz utána dolgoknak! De tőlem vehetsz egy új kártyát is!

    [ Szerkesztve ]

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Aktív témák