Hirdetés

Aktív témák

  • R1per2

    tag

    válasz imi68 #30973 üzenetére

    Immár közel 1 éve vettem meg az LG50 PS3000-es plazma tv-met. Kértem tanácsot, és elolvastam az első hsz-t, még sem hallgattam a szakértőkre, hanem a saját fejem után mentem. Minél többet kapni a lehető legkevesebbért (50col és fullHD, de 200k-n belül).
    Az eltelt idő alatt sokat gondolkoztam, hogy megbántam e a döntésem. Nehéz objektív véleményt mondanom, mert nem látom mellette más tv képminőségét.
    Önmagában nagyon elégedett vagyok vele, a képminőség amit nyújt, számomra bőven kielégítő, és amikor néha HD-s anyagokat nézek rajta, mindig csodálom az "új" technológiát és hatalmas képátlót.
    Amit viszont ennyi idő távlatában tapasztaltam felhasználóként, hogy bizony ebben a 4-5méteres nézési távolságból NEM lehet felismerni a 720p és 1080p közti különbséget, akármennyire fürkészem, pedig nem vagyok szemüveges. Csak 2m távolságon belül veszem észre az eltérést, és akár 1 méter közelségbe kell állni ahhoz, hogy igazán rácsodálkozzak a fullHD élmény részletgazdagságára, távolabb egyszerűen 99%-ban ugyanolyan élmény a sima HD is.
    Ebből kiindulva azt kell mondjam, hogy nem érdemes költeni pluszt a nagyobb felbontásért még 50 col méretben sem. Ha tényleg annyival jobb képminőséget tapasztalunk egy Panasonicnál, inkább vegyük meg azt HDreadyben, mint LG-t vagy Samut fullHD-ban. Buta szubjektív érzés viszont, amit a full HD megléte ad, bizony feledtetheti a gyengébb minőséget, amikor büszkén megmutatod a vendégnek 1méter közelből az 1080p-s anyagot... :F
    Amit semmiképp nem adnék alább, az a méret, vagyis 127cm. És még ez is kevés... én már 152cm-esről álmodozom... :) ha majd kb. 4-5 év múlva új TV-t veszek.

    Láttam közel 400k ft-os lcd tv-t is egy ismerősnél, és elég kiábrándító volt a képe, analóg adásnál sokkal rosszabb, digitális anyagoknál pedig furcsa képet adott. Persze nagyon éles volt és részletgazdag színek, de olyan "műanyagos" volt, mintha a film amit látunk, mind ilyen kék vagy zöld háttérrel készült volna, és utólag nyomták volna oda számítógépes rajzzal. Bizony én azt tapasztalom, hogy TV-ben plazma szebb képet ad, mint egy lcd, pláne ha egy árkategóriáról beszélünk, én biztosan plazmát vennék akkor is, ha sokkal több pénzt költenék TV-re.

    Visszatérve az LG-re, ami kérdés még szokott felmerülni:

    Tükröződés: jelentős! Ez a legzavaróbb, hogy csak beárnyékolt ablaknál lehet nézni tv-t, bár ez az én hibám is, mert ablakkal szemben van a TV-m, aki ablakhoz teszi gondolom ez a probléma nem fordul elő.

    Ghost: kicsit zavaró, és nem a logóknál jelentkezik, hanem amikor felirattal nézek filmet, a fehér betűk ghostolnak, és sötétebb jeleneteknél, amikor épp nincs szöveg, látszódik két halvány csík. PS3-at használok, játékoknál semmi ghostot nem tapasztaltam, a logók ghostjai tényleg percen belül kimosódnak, nem venni észre őket.

    Összegezve, akinek 200k ft-ja van, és nem olyan igényes, ínyenc, mint a komolyabb tesztelők és szakértők, nem fognak csalódni az olcsóbb márkákban sem.

    u.i.:neten keresgélve most is 200k ft-ért látom ezt a típust, pedig azt gondoltam ez 1 év alatt azért csökkenni fog, érdekes.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák