Hirdetés

Aktív témák

  • R1per2

    tag

    válasz BaLee #32644 üzenetére

    Megnéztem. Azt mondja, hogy vga kábellel nézett többnyire filmet pc-ről, nem hdmi-vel, aminél persze hogy gyengébb képet fogsz kapni. Persze említette, hogy hdmi-vel kötve összehasonlítva is jobb, de ezt azért én megnézem saját szememmel is, fogok szerezni kölcsönbe egy lejátszót a tv-hez.
    Ha lesz is különbség, nem a gép hibája, hanem a lejátszó szoftveré, annak rossz kalibrálásáé, ami fejleszthető, lecserélhető, állítható, netről azonnal elérhető, nem kis bázisa van/lesz a számítógépet média lejátszóként használó fejlesztőknek, akik nyomatják a fájlcserélést.

    A játékokat említve sem mondható, hogy megközelítené az xbox vagy ps3 azt a képminőséget, amit pc-re dobnak ki játékokat, csak gondolj a 2560x1440-es felbontásra, a 720p, vagy annál rosszabb konzol játékokhoz képest, elavultak, lassúak, mint ahogy a media lejátszók is pikpak azok lesznek, és lehet venni az újat, mert nem játssza le amit kell.

    Olvasgatok külföldi fórumokat, és egyelőre nem találok egyértelműen ilyen kijelentéseket, amik osztanák a véleményed, egy postot bemásolnék, ami szerintem kiemeli a vita lényegét:

    Originally Posted by Mysteriouskk View Post
    I just tried playing the same 1080p file from my HTPC to my TV, and from my Popcorn Hour to my TV.

    The popcorn hour displays the video so much better than the HTPC. It just looks way better from the PCH. Anyone know why? or how I can make my HTPC display video like that?

    Hmm - might need a bit more info...

    What was the file - format - both file wrapper (AVI, MKV, MPEG 2 TS etc) and codec (MPEG2, H264, WMV), source etc.?

    What is the spec of your HTPC? (Motherboard, CPU, Graphics Card, RAM, Operating System, Media playback software, codecs etc.?)

    How is your HTPC connected to your display ? (HDMI, DVI, Component, VGA?)

    You can see why the Popcorn Hour is popular - it delivers good quality without needing to know about the stuff that I'm asking questions about - you plug it in, switch it on, go through a couple of set-up screens, and it just works. An HTPC can deliver similar quality results - but will take a LOT more set-up.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák