Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz spiritex #32690 üzenetére

    "A PC hatalmas előnye, hogy soha nem fut az ember bele egy kellemetlen meglepetésbe, mert minden filmet lejátszik, és minden feliratot úgyszintén"

    Erre azt tudom mondani, hogy ebbe PC-n is lazán belefuthatsz, csak ott van lehetőséged kiküszöbölni a problémát - már ha megéri neked a szenvedést, amíg keresel egy másik lejátszóprogramot, bekonfigurálod, beállítod hozzá a hardvert, stb. Sokkal egyszerűbb másik forrásban megszerezni a filmet szerintem, ami megy azon szoftverrel és beállítással is, amin a filmjeid többsége. Amit viszont egy átlag lejátszószoftver gond nélkül lekezel, azt a médialejátszó is le fogja.

    Egyébként én magam sem feltétlen vennék médialejátszót, ha mondjuk egy szobában volna a PC és a gép, de mivel alapvetően nem vagyok hajlandó a nappaliba tenni a PC-t, kábelcsatornázni és falat kábel miatt teljesen átfúrni meg még annyira sem vagyok hajlandó (egyébként sincs nálam a lakásban egyetlen látható kábel vagy külső kábelcsatorna sem), ezért teljesen kézenfekvő a médialejátszó, ami ott lesz a TV alatt és kész. Szóval szerintem az esetek döntő hányadában nem is csak a hardveres képességei, kompaktsága és egyszerűsége miatt választja ezt az utat az ember, hanem azért, mert sokkal kényelmesebb, egy csomó problémát megold általa és még dekoratív is, távirányítóval könnyen kezelhető. És innentől kezdve jöhetnek nekem az érvek, hogy de PC-vel is meg lehet csinálni ugyanazt lejátszási szinten, sőt, többet is, egyszerűen számomra a fentiek miatt nem alternatíva a dolog és kell egy másik megoldás, amit a külső médialejátszó jelent.

    Egyébként én még olyan lejátszószoftvert nem láttam PC-n sem, amin minden HD-anyag hiba és röccenés nélkül futott volna, anélkül, hogy bele kellett volna nyúlni, állítgatni, szóval ott sem fenékig tejfel a dolog azért, aki komolyabban belemerült már ebbe a témába, az tudja, hogy lehet vele idegbajoskodni rendesen és még úgy sem lesz feltétlen tökéletes a dolog. Ezt tlala kolléga nagyon találóan leírta. Mai napig van olyan mkv-m, aminél egyszerűen képtelen vagyok rávenni a PC-t a folyamatos lejátszásra (semmilyen szoftver, hardveres vagy szoftveres gyorsítás nem jó), a PS3 meg úgy játssza röhögve, hogy a kép olyan folyamatos, mint a kés a vajban, pedig nem gyenge a PC-s konfigom. Ha nem látnám egymás mellett a kettőt, el sem hinném, hogy nem a fájl a hibás, pedig nem az.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák