Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz atom360 #35035 üzenetére

    Szerintem itt nem arról van szó, hogy többletköltséget jelent a gyártásnál, hanem arról, hogy a gyártók nem feltétlen akarnak egy olyan hardvert implementálni a TV-be, amivel mindent meg tudsz oldani. Egyrészt gondolom főleg azért, mert ezek a gyártók maguk is készítenek ilyen célra szolgáló különálló hardvert (DVD/BD-lejátszót) és azokat is el szeretnék adni. Másrészt meg az is benne van, hogy a gyártók is tudják, hogy a formátumok gyorsan frissülnek és nem áll szándékukban folyamatos firmware-frissítéseket közzétenni a régebbi TV-khez, erre fenn kéne tartani egy külön részleget. Ahogy írod, ez többnyire marketingfogás, egy okkal több, hogy lecseréld a régi CRT-det, aztán majd úgyis rájössz, hogy jobban jársz, ha később veszel mellé egy célhardvert.

    A PS3 extra funkciói igazából már a megjelenéskor használhatatlanok voltak, azóta sem javították őket, vagy egyenesen le is tiltották azokat. Pedig hardveresen simán alkalmas lenne HD-anyagok lejátszására is, csak ugye szoftveresen tiltva van minden ilyen formátum kezelése - érthető okokból: a Blu-Ray a Sony gyermeke, mindemellett kiadó is, nyilván nem fog lemezeladásainak alávágni azzal, hogy lejátszhatóvá teszi ezeket a fájlokat. Persze megoldható a dolog, de nagyon macerás, akkor az ember már inkább vesz célhardvert potom pénzért, amivel nincs semmi flikk-flakk. A webböngésző meg egyenesen vicc, tízből kilencszer csontrafagy tőle a gép.

    Csodálom, hogy a WD-vel ennyire rossz a tapasztalat, nincsenek annyira rossz gépei. Mondjuk nem egy Popcorn, de cserében árban is jóval elérhetőbb.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák