Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz szucsi #3542 üzenetére

    Az azonos nagyságú TV-k felbontása (márha mindkettő HD-Ready, avagy mindkettő fullHD) szinte minden esetben megegyezik. A kontrasztnál is ügyelnek a gyártók, hogy azonos modellévben lehetőleg azonos kontrasztarányt tüntessenek fel a saját termékükön, mint a konkurencia, tehát ez sem meglepő, hogy megegyezik. A különbséget többnyire maga a panel és az elektronika minősége adja, ami viszont nincs számadatokban feltüntetve, összehasonlításkor viszont kíméletlenül kijönnek ezek a különbségek.

    Ha kicsit olvasgatsz fórumokat, akkor leszűrheted, hogy a Samsung plazmák közül a C-jelzésűeket nem igazán szoktuk javasolni, azok jócskán elmaradnak a Q-széria szintjétől mind képminőségben, mind színűségben, mind ghosting terén. Ezért is próbált meg lebeszélni pár előttem hozzászóló az általad említett modellről. Én is csatlakoznék hozzájuk és én is az általuk említett Pana-t javasolnám. A Pana idei plazmái elég verhetetlennek bizonyulnak ár-érték viszonylatban és az említett PV8/PX8-as modellre ez különösen igaz. Mondjuk annyit hozzátennék, hogy ha még úgy 50.000 Ft-tal többet rászánnál, akkor már 42PV80/42PX80-ast kaphatnál, ami még az említett PV8/PX8 tévéknél is jobb kontasztaránnyal, képjavító algoritmussal és egyéb funkciókkal rendelkezik, jelenleg szerintem best-buy 240.000 Ft környékén. Ha erre nincs keret, akkor a PV8/PX8 is remek választás. Az említett Samsung-ot meg felejtsd el, nem igazán nyerő választás.

    Kérdésedre válaszolva: olvass sok fórumot és kérdezz bátran a tulajoktól, mert a tapasztalat a legjobb iránymutatás, nem a süket marketing-dumák és reklámok. Ha idén plazmát veszel, akkor szerintem csak a Pana háza táján nézelődj!

    Get Moded!

Aktív témák