Hirdetés

Aktív témák

  • D.Dani

    tag

    Kedves szakértő fórumozók!

    TV vásárlás előtt állok és igazából nincs nagy tapasztalatom, eddig csak egy LCD számítógépmonitort bámultam munka közben és néha analóg kábeltévével.

    Nappaliba falra szeretném, ezért mindenképpen minnél laposabb/vékonyabb megoldás lenne jó. A fal merőleges az ablakokra és azoktól távolabb esik. Főleg tv-zés inkább este, esetleg napközben alkalomszerűen egy kis konzolozás (pl. wii), és persze filmek dvd-ről, közeljövőben remélhetőleg BD-ről.

    Ezek szimpatikusak eddig:

    Pana TX-P42G30E
    Sharp LC-40LE824E

    Pana előnyök:
    +plazma
    +5év gari
    +kicsivel olcsóbb

    ami nem tetszik:
    - a csatlakozók (antenna koax, hálózati táp, hdmi, LAN, stb.) merőlegesek a hátfalra, így elvészni látszik a CRT-vel szembeni egyik nagy előnye, hogy lapostv.
    Úgy tudom, venti is van hátul, de nem tudom a szellőzés miatt kell-e valamekkora távolság a faltól vagy csak a csatlakozók miatt.

    Sharp előnyök:
    +csatlakozók oldalra/lefelé néznek
    +vékonyabb
    +papíron kisebb fogyasztás
    hátrány:
    -kisebb méret
    -(csak) 3év gari

    Jelenlegi ötleteim a falra helyezéshez elolvasva az itteni hozzászólásokat:

    a) a méretesebb csatlakozóknál kivésem a falat akár egy villamos műanyag vezetékelosztódobozt beépítve
    b) építek egy egyszerű kis elő-/álfalat pl. gipszkartonból, és abba kerül be a tv és a tv eleje egy síkban lesz az előtétfal síkjával. Ha később nagyobb vagy újabb vékonyabb tv-re cserélek, az előfalat megszűntetem vagy nagyobbra vágom ki rajta a tv helyét.

    a) módszernél viszont új tv esetén gond lehet, ha máshová esnek a csatlakozók, de talán egyszerűbb kivitelezni, mint b)-t.

    Van valakinek erre ötlete vagy esetleg csinált már valaki ilyet?
    köszi előre is

Aktív témák