Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz ToxLee #4976 üzenetére

    Üdv!

    Hát, szerintem ez így ebben a formában nem feltétlen igaz, hogy egy Blu-Ray lejátszó nem ad olyan szép DVD-képet. Abban viszont lehet valami, hogy egy mai Blu-Ray lejátszó még közel sem olyan tökéletes, mint amilyennek szeretnénk, hogy az legyen és pláne nem annyiba kerül, amennyit valójában ér. A Blu-Ray szabvány ugyanis még eléggé gyerekcipőben jár, a jelenlegi egyetlen Blu-Ray 2.0-ás lejátszó például a Sony PS3, amit szinte minden hónapban felvérteznek egy új firmware-rel, amivel folyamatosan tökéletesedik a Blu-Ray lejátszásnál nyújtott teljesítménye is.

    Én ma még nem vennék asztali Blu-Ray lejátszót, egyrészt, mert a lemezek még mindig 6 eFt környékén mozognak és szerintem még 1-2 éven belül nem is fog az áruk 4 eFt alá esni, másrészt mert még tényleg van hova fejlődniük ezeknek a lejátszóknak. Az ilyen-olyan forrásból beszerzett 720p-s, vagy 1080p-s anyagaidat (.mkv, VC1 és társai) úgysem játsszák le konverzió nélkül az asztali Blu-Ray lejátszók (még a PS3-nak is konvertálni kell az mkv-t VOB-ba, hogy lejátssza). Amikorra a Blu-Ray lemezek ára (szerény becslésem szerint úgy 2-3 év múlvára) normalizálódik az átlag DVD-gyűjtők által elfogadható árszintre, akkorra már sokkal nagyobb választék lesz a piacon Blu-Ray lejátszókból is, amelyek tudása jóval a maiaké fölött lesz.

    Én inkább azt mondanám, hogy vegyél egy középkategóriás, 40 eFt körüli jó DVD-lejátszót, ahogy eredetileg is tervezted és nem lesz semmi gondod. Pénz is marad a zsebedben és nem is igen esel el semmitől sem (hacsak nincs már most tele a polcod Blu-Ray-jel).

    Ha mindenképp Blu-Ray-lejátszásra is képes készüléket szeretnél, akkor meg a legjobban egy PS3-mal jársz, mert ez gyakorlatilag azonos árban van egy belépőszintű Blu-Ray lejátszóval, csak épp a PS3 egy next-gen konzol és multimédia-központ is ugyanabból a pénzből. Mondjuk itt is kell kompromisszumot kötnöd: ez ugyanis nem kezeli a feliratfájlokat.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák