Hirdetés

Aktív témák

  • BaliTHC

    tag

    válasz ziggi_zug #8352 üzenetére

    Itt [link] azt írják, hogy nincs szükség hibakezelésre a TMDS-nél.

    Továbbá, első átnézésre úgy tűnik, hogy HDMI-n egy kódolt (tömörített) jelfolyam áramlik:

    " HDMI uses the same unique TMDS encoding protocol used in DVI, to transport video and audio information over the same interconnect. TMDS stands for transition minimized differential signaling; it conveys data by transitioning between 'on' and 'off' states while utilizing an advanced encoding algorithm to minimize the transitions necessary to transport data between the HDMI 'source' e.g. an HDMI-enabled digital satellite TV set-top box, and an HDMI-enabled 'sink' or monitor e.g. a digital television.

    Minimizing the required transitions avoids excessive electromagnetic interference (EMI) levels on the interconnecting HDMI cable. At the same time, additional operation is performed to minimize long strings of '1' and '0' which otherwise can cause detection errors. In this process, incoming 8-bit data is encoded into a 10-bit transition-minimized, DC-balanced word."

    Logikusnak tűnik azt gondolni, hogy ha valahol a folyamon belül egy vagy több bit elvesztett vagy megváltozott, akkor vagy kiküszöböli azt a hibajavító algoritmus (mondjuk a CRC-ből), vagy ha erre nem képes, akkor egy egész szegmens elromlik (kérdés hogy ez mekkora). Ez mondjuk okozhat zavart/széteső képet, de azt (még?) nem látom, hogy alig észrevehető minőségromlást hogyan okozna....

    (Ja és még valami: egyáltalán nem vagyok összeesküvés elmélet hívő, de az is logikus gondolatnak tűnik, hogy a drága kábelek gyártói igyekezni ködösíteni a témában, hisz sokan gondolkodnak úgy, hogy ami drágább, az jobb. Ha nem lenne valamiféle hibajavítás a digitális jelfolyam fogadó oldalán, akkor az majdhogynem továbbra is analógnak tekinthető, hm?...)

    [ Szerkesztve ]

    In the ghetto - washing non colour fast synthetics at 60 degrees - could cost you your life! (Ali G)

Aktív témák