Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mg36

    tag

    Sziasztok!

    Életem első autóját tervezem megvenni idén tavasszal. Sokat olvastam az utóbbi hónapokban a kiszemelt típusokról, és ültem is bennük álló helyzetben, kereskedésben. Mindegyik valamiért szimpatikus volt, ezért sokkal előrébb nem jutottam :) Szeretnék viszont olyan valakitől véleményt hallani, akinek van tapasztalata ezekkel a típusokkal kapcsolatban.

    Elsősorban Alfa Romeo GT-ben és Lancia Deltában gondolkozom.
    Tudom, hogy eléggé eltérő kategória a kettő, a választás fő elve a dizájn volt :)
    A szívem a GT felé húz, mivel két személy használná nagyrészt, és sportos, kétajtós, de valamennyire praktikus kupét szeretnék alapvetően (de a lehetőségét szeretném megtartani annak, hogy időnként egy harmadik ember is utazzon rövidebb távon, ezért nem jöhet szóba pl. a Brera).
    A Deltában ülve amit pozitívumként érzékeltem az az volt, hogy újabb, korszerűbb az egész (és nagyon tágas, kényelmes), motorja is már Euro 5 és nem 4.

    GT esetében az 1.9 JTD (a benzinest senki nem ajánlja), a Delta esetében a 2.0 Multijet (esetleg T-Jet?) a legszimpatikusabb (felhasználása heti 400 kilométernyi ingázás lenne az év nagyobbik felében, azon kívül kevés város, ezért jött a dízel mint ötlet).

    Leginkább a fenntartási költségek, az esetleges állandó szervizbe járás aggaszt. Mennyire vészes ez a két autó esetében? (Visszaolvasva a korábbi hozzászólásokat, azt érzékeltem, hogy ezek a járművek nem Swiftek vagy Astrák karbantartás terén :D)
    A vezethetőség is érdekelne, nem volt lehetőségem vezetni egyiket sem.

    Ami az árakat illeti, úgy látom, ahol az Alfa kínálat teteje van, ott van a 2.0 Mjet Lancia alja (Tjet még feljebb). Ez az összeg az autóvásárlási keretem (ez a GT mellett szól, mivel akkor abból a legjobbat lehetne választani a piacról).

    (egyébként ha nem olasz, akkor a Hyundai Coupe (2005 körüli), illetve a Toyota Celica (utolsó) merült még fel mint típus)

    Előre is köszönöm a válaszokat! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák