Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    válasz quby #4997 üzenetére

    A háttér az másodlagos... :DDD :P

    De a 7"-os kijelző az elsődleges!!! ;]

    Bár ez is kicsit fura, de véletlenül pont jó is. Megmagyarázom:

    Tehát windows-os szemmel nézve ugye 2 féle 2monitoros üzemet ismertem. Amikor 2képernyőn ugyanazt látom (Clone) és amikor az egyik képernyőn vannak a tálcák és a másikra át tudok húzni ikonokat, ablakokat...stb. (kiterjesztett asztal).

    Na most ennél van ez a "harmadik üzemmód". A bejelentkező ablak csak az elsődleges képernyőn jelenik meg:

    A másik kijelzőn ezalatt csak a bejelentkező ablak háttere. Ez egyébként (mint a windows-nál is) különbözik a normál háttértől és módosítható is külön.
    (Erről pont nincs képem, de nem is baj sztem.. :DDD )

    Aztán bejelentkezéskor jön a poén, hogy mindegyik képernyőn megjelennek a panelek (Ami a windows-ban tálca néven fut) Bármelyik panelen indítasz valamit (fájl kezelőt, böngészőt....stb) akkor az abban az ablakban jelenik meg ahol indítottad. Sőt az alsó animált gombsor is csak amelyiken elindítom, azon van, vagy akár mindkettőn, de onnan is bármit indítok azt a "saját képernyőjén" indítja. (Ezt jól megaszondtam :DDD )

    Az egérrel a kurzort ugyanúgy át tudom húzni mint a windows -nál egyik képernyőből a másikba, de ikont, ablakot nem tudsz áthúzni, mert ha épp "fogod" akkor "koppansz" a képernyő szélén. :Y Ezt elvileg a xorg.conf -ban lehet átállítani a xinerama "true" opcióval, de nálam úgy sem működik (egyelőre)
    Nekem egyébként tetszene ez így is, mert úgysem egymás mellett van a 2 képernyő és pont 2 különböző dolgra szeretném használni:
    A "kicsit" elsődlegesként ugyebár arra, hogy egy folyamatosan frissülgető weblap grafikonokat, állapotokat jelezzen ki és "gombnyomásokra" scriptek-et indítva szolgáltatásokat állítson le, indítson el...stb. :C
    A másik képernyőt pedig arra, hogy ha nincs bekapcsolva a laptopom, de teszem azt munka előtt gyorsan ki kell nyomtatnom valamit, (pl. egy üzlet címét) akkor azt megnézhessem a neten és kinyomtathassam mégpedig az asztalomnál ülve "rendesen látható" méretben. (FullHD 1920x1200 ;] )

    Mondjuk kis bökkenő ezzel is van, mert ha a kis képernyőn már fut a firefox, akkor a nagy képernyőn most nem enged megnyitni másikat, csak ha az előzőt bezártad. De remélem ez orvosolható lesz... :F
    Mivel "a Linux többfelhasználós és többfeladatos operációs rendszer" ,ezért gondolom lehet még vele trükközni! :K
    Pl. nem tudom még, hogy a második képernyő asztalán lévő ikonokat-mappákat hol is tárolja, mert nyilván az is különbözik, de gondolom 2perc alatt megtalálom majd ha keresem. Most hirtelen úgy tettem át a mappát az elsődleges-ről a másodlagosra, hogy a másodlagosban nyitottam egy fájl böngészőt és abból húztam át. Ez így mondjuk bonyolultabb mintha korlátlanul átjárható lenne a 2 képernyő és csak áthúznám. :F

    Különben lehet pont a másnaposság segítene olyat meglátni, amire józanul nem is gondol az ember.. :DD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák