Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • llacee.

    tag

    válasz Laca 012 #5015 üzenetére

    A céljaink azonosak csak a körülmények nem :)

    Én is mindenesnek kezdtem építgetni a gépet CSAK még nem hordott a hátán a föld olyan konfigot,ami ha NAS-ként is használom teljesen csendes.

    A házunk méreteiből fakadóan csak egy szobában tudom eltenni és itt a feleségem azonnal meghallja,hogy megy egy gép folyamatosan :D:D:D

    Szóval általános routolásra megmaradt a router és minden másra az Atom,de éjjelre ki "kell" kapcsolnom..

    Így munkából rámegyek a routerre onnan felélesztem a gépet és mehet is a seed,vagy ftp, AMP.

    Plusz funkciója a gépnek,hogy 90GB-nyi képem és 130GB zeném van,valamint rengeteg doksi,amiket ép eszűen nem lehet kiirni lemezre viszont nem árt,ha nem tűnik el.Másrész van egy nagy asztali gépem (kb 2 hónapja be sem kapcsoltam) egy Asrock ION 330Pro "kis gépem" mindennapi használatra és egy notebookom.Megőrültem, hogy szétszórva vannak a cuccok mindenhol és sosem az a gép van bekapcsolva,amin érdekelne valami.

    Így hálózati driveként mindenhol fel van mappelve a szerver és mindenki ugyan ott bármelyik gépről eléri a zenéket, képeket, meg amit akar.

    Ami zavar a jelenlegi állásban az két dolog.

    Nagy a ház ( csinálok képet )

    A két WD Green állandóan random kiad egy olyan hangot,mintha egy pillanatra visszahúzná a fejet a start helyre és vissza.Ezek a "csattogások" mindíg felbosszantanak és elhatározom átépítem 2.5"-osra,de 500GB kevés jelenleg,ha a torrentezni is akarom használni a gépet az ennél nagyobb drive-ok, meg nagyon drágák.

    Fogyasztásban annyival több a gép,mintha négy note hdd lenne benne..

    Röviden ennyi :D

Új hozzászólás Aktív témák