Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    válasz GerykO #5025 üzenetére

    Ion nem rossz, olvastam már itt is, hogy nézegetnek vele fullHD -t, de a fogyasztása ~2x akkora mint a gsejt-nek. Nálam non-stop üzemben lényeges volt, hogy max pár Watt-al egyen többetmint egy normális router. Ha nálad ez nem szempont, akkor végülis alkalmas lehet a feladatra. Nekem nem volt ilyenem, tehát csak azt tudom amit más írt..

    LAN-t használnám WAN portnak, és n-es WIFI-n osztanám tovább a netet, ugye megvalósítható?

    Tökéletesen elég, ha nem kell vezetékes belső háló és akkor még bridge sem kell. (nem mintha nehéz lenne beállítani)

    2gép között is elég gyors az átvitel szerintem, kb úgy számolhatod, mintha kábelen 10/100 -ban lenne összekötve. persze ehhez kell az is, hogy a gépekbe 300Mbit/s -os n-es wifi legyen!
    Mert mi is beleestünk abba a hibába, hogy megvettük a párom laptopját (Asus K50IJ-SX003L), agyon böngésztem a netet mire intel T4200 CPU-val 4GB ram-mal 250GB-os HDD-vel és n-es wifivel megtaláltam azt a verziót ami jónak tűnt, (volt amiben csak 3GB RAM volt, volt amiben AMD proci, volt amiben csak 160GB és volt amiben csak g-s wifi), és még jó árban is legyen..

    Aztán amikor összeállt az atom, akkor néztem, hogy csak 150Mbit/s névleges sebességen csatlakozik... :Y Számomra akkor derült ki, hogy a kártyája bár atheros és bár n-es, de fele olyan sebességű mint amit az atomos routerbe is és a saját laptopomba is raktam.
    Ráadásul fele akkora méretű, úgyhogy cserélni sem tudom.. :W

    Bár végül is 2 gép közötti adatátvitelnél lehet pont eloszlik ketté a szerver sebessége is, akkor viszont lehet csak a szerver és gép közötti átvitelben látnád kárát.. :U

    Annyit tutira mondhatok, hogy bármelyik n-es router sebességét tudja ami MIMO 3x3 n-es! Tehát amit wifin jelenleg el lehet érni AP-ként azt tudja.. :K

    Illetve egy nm10-es d525ös atom elboldogulna-e ezekkel a feladatokkal? Gondolok itt arra, hogy a ddr3, a plusz órajel, a kicsit javított proci mennyi pluszt hoz a konyhára?

    Szerintem annyit nem hoz mint az ion, viszont fogyasztásban +10W-ot visz a gsejthez képest.. ION meg még többet...

Új hozzászólás Aktív témák