Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    válasz birrbert #5172 üzenetére

    Qubi-nak teljesen igaza van.

    Esetleg javaslom átnézni a mechanikai kérdésekkel kapcsolatban a kép.tár -as galériámból pl. ezt és az utána következő pár képet, illetve ezen a képen látszik egy wifi kártya. (Ez még csak egy MIMO2x2 Broadcom kártya, ami ráadásul nem ment Master módban, ezért csak 2 antenna van rádugva a harmadik pigtail meg lóg valahol a levegőben..)

    5dBi vs. 8dBi:
    Nem tudom, mert 5dBi-s antennám sosem volt. Legelőször Asus routerről való antennák voltak rajta gyári (!) állapotban. Nem sebességcsökkenést néztem, hanem hatótávolság csökkenést. A kis antennákkal csak a gép mellett volt meg a 180Mbit/s( kb. 0.5m-re) 5-6m-re már csak 40-50Mbit/s, a 8dBi-s antennákkal 5-6m-re is megvolt a 150-180Mbit/s, sőt egyszer 1falon keresztül kb. 10m-re mértem egy internet sebességtesztet, amikor ~110Mbit/s jött lefelé.. Azóta nem is méregettem, meg nyilván ha már nem teszt környezet van (RAMdisk-Linux-FTP), már csökken a sebesség, pláne úgy, hogy főleg windózos gépekre samba-n másolgatok..

    Egy biztos. Ez a 2-3dBi különbség kb. dupla nyereséget és dupla hosszúságot takar. Ennek fényében a darabonként ~600Ft különbségen nem agyaltam... (persze sok kicsi sokra megy, de én mindenből igyekeztem a legjobbat venni, hacsak nem volt aránytalanul magas ára valaminek..)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák