Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz adik #1368 üzenetére

    Az első bekezdésedet nem értem, hogy most akkor megerősítetted vagy megcáfoltad az állításomat :)
    Az hogy a fehéregyensúlyt másképp hivják filmnél még nem jelenti azt, hogy nem kell ügyelni a színhőmérsékletre. Sőt. Filmes gépen erősen ajánlott már előre ügyelni rá megfelelő filmmel vagy színszűrővel, mert utólag kicsit macerásabb helyrepakolni. Az utómunkákat nyilván el lehet végezni filmmel is csak sokkal bonyolultabban és időigényesebben, és ha nem sikerült, kezdheted előről, nincs ''undo'' :).
    Csak hozzávetőleges összevetés volt, néhány példát kiemelve, és a képmennyiségnél hangsúlyoztam, hogy harmadrangú szempontnak tartom.
    Mivel a kérdés alapvetően a minőségre, lehetőségekre irányult, a pénzügyi vonzatával nem foglalkoztam.
    A kényelmet segítő funkciókkal is csak azért foglalkoztam, mert gyakran ezek teszik lehetővé, hogy egyáltalán készüljön kép egy bizonyos helyzetben. Mire filmet cserélsz, elmúlhat a pillanat amit el akartál kapni, digit géppel meg talán sikerült volna kattintani egy RAW-ot aztán majd utólag helyreteszed amit kell.

    ''ha a megfelelő minőségű filmet teszed bele, akkor nem bizonyos körülmények között...''
    Ezt úgy értettem, hogy sok esetben digitális géppel is el lehet érni azt a minőséget aminél tökéletesebb filmmel sem lehetne. Nem úgy, hogy a legjobb film sem elég tökéletes.

    A lényege az volt a mondanivalómnak, hogy igenis lehet valaki nagyon profi fotós digit géppel, és megfelelő felszereléssel és tudással nagyon nagyon kevés olyan eset adódhat amit nem tud lefotózni de filmes géppel le tudná. Szóval nem tartom digit gépek mostani tudása mellett kategórikusan kijelenthető igazságnak az állítást, hogy a profik filmre dolgoznak. Az eredeti kérdést pedig én erre irányulónak éreztem.

    [Szerkesztve]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák