Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Markgx10

    őstag

    válasz hoffman_ #2790 üzenetére

    Önvédelemre szerintem a csúcs a krav maga. Persze én nem megvédeni szeretném magam, hanem bunyózni, teremben, ezért én sem oda járok, hanem pont fél éve MMA-zni, pontosabban edzeni járok azok közé, akik csinálják :D Kiskoromban én is judoztam, majd bokszoltam, már tényleg nem is az önvédelem része érdekel, ha olyan van, úgysem tudom megvédeni magam mondjuk egy hátulról jövő szúrás ellen (még szemből sem :D), engem az érdekel, hogy sportszerű keretek között bunyózhassak, arra meg csak az edzőterem alkalmas már csak.
    De hogy önvédelemre mennyire jó a krav-maga, azt jelzi, hogy ahová jártam 60 kilós volt az edző max és bármikor 10 mp alatt tönkrevert volna (pedig próbálkoztam :D), pedig +100kg-os kategóriát erősítem és akárhová jártam eddig életemben, engem egy 30-40kg-mal könnyebb ember soha nem tudott megverni. Te is tudhatod a judoból vagy a jitsuból, hogy földezésnél is és állóbunyónál is mennyit számít ekkora súlykülönbség. Az a 60 kilós pali meg ott ütött meg, ahol akart és az rögtön torokra, térdre, vagy ágyékra ment volna, ha nem állítja meg, tehát nekem ott lett volna annyi. Én azóta hiszek a krav-magában.

    Egyébként focimeccsek előtt én úgy szoktam csinálni, hogy két alkar fel a fej fölé, összezár és imádkozom, amíg leesik az utolsó üveg, aztán hajrá ;] :D

    Ez is csak személyes vélemény. :K

Új hozzászólás Aktív témák