Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rednifegnar

    senior tag

    válasz Dr. Szilikát #86633 üzenetére

    mivel az egyik akksiban 0.1V volt a masikban meg meg annyi se igy nem sokat kell rajta kimelni :)

    cserelni nem is akarom mert csak tonkremennenek alltukban, nyilvan nem errol fogok ph forumozni, szoval csak erdekesseg keppen hagytam meg ezt a gepet. de azert mukodjon ha mar van, 20 eve meg ment. :U
    ez egy 8088-as XT 5.3MHz-es, a kijelzoje kvarcora dotmatrixos hattervilagitas nelkuli. jopofa mer tudott cga emulaciot annak ellenere hogy 1 bites. igy futottak olyan progik amihez kellett a szines cga monitor.
    2 db 1.4M-os floppyja van, hdd nincs. ez mar egy jobb valtozatt mert volt ami 1 db 720-as floppyval ment.
    egyebkent teljesen jol hasznalhato, eleg sokaig hasznaltam, sokaig pascaloztam rajta (tp3, tp5, meg kikopasztott borland pascal7 is ment rajta, dos 3.3, 5, meg dr dos es eger), ez ilyen 80-as evek vege 90-es eleje volt. akkor mar kezdtek szalingozni a ready computeres 286-os gepek, 20-40megas hdd-vel de nekem arra nem futotta csak kesobb.

    ami erdekes benne (legalabbis szamomra), hogy a floppyknak nincs tapcsatlakozojuk, azt is a szalagkabelen kapjak. egyebkent kozonseges normal floppyk de nincs a tapcsati se felforrasztva.

    vegul kiprobaltam a ket tap vezeteket egy 12v-os motorakksira rateve. ugy mar mukodik priman nem kell a sarga. e szerint a tapja mar nem tudott annyit adni, hogy menjen a boot. erdekes, hogy a gep beindult floppy tesztek is lementek kepernyo+billentyu is oke, de beindulni nem tudott rola.

    szetszedtem a belso tapot, egyik nagy kondi teljesen kifolyt, azt kipucoltam kicsereltem, meg meg masik kettot is. jobb lett, a hangjan hallani is, de meg mindig nem indult be. szetszedtem a kulso tapot, abban is volt par kondi, kicsereltem azokat is. igy mar mukodik. boldogsag van :C

    Halikan LX2002 baaardzo retro laptop Xt | Kraków | Licytacja na Allegro  Lokalnie
    (netes kep de csont ilyen az enyem is)

    A camera does not make art, the artist makes art.

Új hozzászólás Aktív témák