Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz Batman2 #86841 üzenetére

    Mivel ez egy egyszerű, vagy egyszerűsített rádiófrekvenciás adatátvitel, így lehet, hogy kritikus az 560ohmos ellenállás értéke...

    Nincs jelentősége, ahogy írja is:

    To operate, you need three resistors: 2x4.7kΩ and one 560Ω (precision not critical), wired to GPIO4 and GPIO17 like so...

    -----------------------------------------------
    De ha túl közel van az antenna az órához az is lehet baj, mert interferencia lehet az óra ferrit antennájával és akkor bizonyára hibás lesz a jelátvitel.

    Azzal nem tud interferálni (frekvenciák keveredéséből van az interferencia), túlvezérelni tudná esetleg az érzékeny vevőt, amitől torzulna a jel. Az interferencia itt a környezet, avagy mások kártékony zavarására értendő, kiemeltem a vonatkozó részeket:

    The signal is very weak, so bring this wire-loop close to your radio watch/clock.

    Being too close to the clock can confuse a sensitive receiver, so you might need to experiment with the distance.

    The antenna set-up is intentionally not optimal to just be good enough for a local watch but hopefully not causing interference. Further improvements of course can be done to the antenna for increased transmission distance, such as using a ferrite, making it an LC circuit or adding an amplifier. Only go in this direction after familiarizing yourself with allowances of radio transmissions in your area on your frequency of interest.

    ---------------------------------

    Úgy értem a leírásból, hogy vannak olyan régebbi órák, amik manuálisan gombokkal nem állíthatóak be, csak rádiófrekvenciásan a gyártó régiójának megfelelő időjellel.

    Időzónára vonatkozó infók vannak a DCF77 szabványban is:

    https://hu.wikipedia.org/wiki/DCF77

    De arra még nem tudtam rájönni, hogy a (német) WT-300D időzítőm miért állítja el magát mindig plusz 2 óra és 15 perccel, amint veszi a jelet.Tehát pl. 19:45 helyett 22:00 (volt nyáron). Régebben mintha jó lett volna, bár pontosan nem emlékszem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák