Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fatpingvin

    őstag

    Sziasztok!

    Lehet hogy inkább egy beágyazott rendszeres vagy mikrovezérlős topikba kéne írnom, de elsőre rápróbálok itt..

    egy USB-UART átalakítót keresek. elvárások: legyen minél kisebb, 3.3V-os jelszinttel menjen. Gép belsejébe lesz építve, szóval tényleg célszerű a pici méret, az külön nagyszerű ha tápnak is csak 3.3V kell neki, vagy legalábbis modolható ilyenre.

    nyilván valami forrszemes megoldást keresek, egy full-size USB csatlakozó már elég nagy lenne a célra.

    ebayen nézelődöm, de nem tudom hogy mire kéne célirányosan keresni hogy ne az ilyen egybefröccsöntött megoldásokat kapjam. adafruit esetleg?

    igazából ha lehet önmagában venni valami USB-UART adapter chipet ami nem akkora mint egy féltégla és mondjuk tíznél kevesebb plusz alkatrésszel meg lehet oldani, akkor a panelt megcsinálom én is, de ezen a téren nem vagyok annyira képben. Ja, és természetesen fullos Linux support muszáj és szoftveresen ez az egyetlen szempont, windowst nem fog látni.

    ezek az ezer forint alatti FTDI FT232 alapú panelkák a legszimpibbek, de ha már gyári megoldás én inkább olyat szeretnék amin egyáltalán nincs is USB csatlakozó, csak a forrpontok. van ilyen? eddig ez áll hozzá a legközelebb, de erről a chipról speciel nem nagyon hallottam még: ebay link, ezzel mondjuk macera lesz hogy le kell róla szerelni a csatlakozót, illetve nem világos hogy akkor ennek most kell-e egyszerre 3.3 és 5V táp vagy mivan

    [ Szerkesztve ]

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák