Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    Megépítettem [kép] ezt a TL494-es kapcsolást, gondoltam, ezzel gond nem lehet és ha rendben, akkor majd lehet visszacsatolást is csinálni hozzá.
    De még sincsen rendben.
    Ha csak LEDet teszek a FET kimenetére, akkor ugyan megy, egyformán oszcillálnak, de ha a FET kimenetén feszültséget mérek, akkor az egyik LED elalszik, a másik pedig teljes fénnyel világít, láthatóan megáll az oszcillálás. Ha a gate lábon mérek feszültséget, akkor egyformán 6,9V körül mérek és semmi változás a két LED fényében.
    Ha trafót kötök rá, még rosszabb a helyzet.
    Előtét ízzóval próbálva általában nincs kapcsolgatás, az izzó teljes fénnyel világít, trafó csendben van, aztán ha a kezemmel fogdosom a FETek lábait, vagy a trafót, letakarom a kezemmel a tekercset, akkor ugyan szabálytalanul, sántán, de kapcsolgat és meg is jelenik valamennyi kimenő feszültség, de teljesen instabil.
    Tettem szűrő kondit ide is, oda is, az 1K-os gate ellenállásokat lecseréltem 470ohmosokra, az IC tápfeszültségét nehány ohmos előtét ellenállással csatlakoztattam az akkuhoz, ekkor valamivel jobb volt a helyzet, de így sem jó.
    Mi a franc van ezzel az ICvel, ennyire érzékeny ?
    Mit lehet vele tenni ?
    Átolvastam az adatlapját, melyik lábat hogyan kell kötni, mit csinál, stb., de nem lettem okosabb, aszerint minden jó kellene legyen.
    Azzal tisztában vagyok, hogy ez a common emmiter kimeneti tranzisztor kapcsolás nem túl szerencsés, mivel így az alap állapot az, hogy a két FET vezet, emitter követő kapcsolásban pedig zárva lenne, így hiba esetén is.

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák