Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz t72killer #87326 üzenetére

    De az nem csak olcsó, eleve hamis kapacitást, vicces értéket tüntet fel, így már nem viszonyítási alap. Majdnem mondanám, hogy hamisítvány, de márkanevet nem hamisít, ha jól tudom. Ezek eleve ilyen "márkák".

    Ettől függetlenül én is rendeltem 6 éve két 16340 cellát, mert ki akartam próbálni egy jó kis csavarbehajtóban, a kinyúlt Ni-Cd cellák helyett.

    https://www.google.com/images?q=Black+and+Decker+KC9072

    Csak ez fért be, mert két részre oszlik a belső tér, emiatt 1 db 18650 nem ment bele (lett volna erre is ötletem, de nem akartam módosítani a tokon).

    Tudtam, hogy 3000 mAh vicc lesz, valójában 360-ra mértem. Ennek ellenére nagyon jól működik még most is, bár utóbbi években többet pihent, mást használtam helyette. Azt se mondhatnám, hogy zavaróan gyakran kellett töltögetni.

    Tehát itt a soros 2,4 V-os felállás helyett kötöttem párhuzamosan 2 x 16340-et. A motor nagyon jól bírja a feszültséget, amúgy is elég lassú gép volt, így lett épp tűrhető.

    Napokban szóba került a 2,4 V-os nyírógépek esete, azoknál már inkább tapasztaltam, hogy egy Li-ion igen megpörgeti a motorját, de hosszabb távon azt nem teszteltem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák