Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz lanszelot #87440 üzenetére

    Elhiszem, hogy kezdőknek zavaró lehet a jelölések keverése, meg a 'hiányzó' alkatrészek. De azért ha közelebbről megnézed, a kis nyák kivezetései tökéletesen stimmelnek pozícióban a nagy / fő nyák forrasztható pad-jeihez, vagyis egyszerű elírásról lehet szó, F1 == K1, F2 == K2 és Vcc== CK. Valószínűleg többféle verzióban készül az a kicsi PCB, és ennél a kivitelnél nem stimmelnek a feliratai.
    A "104"-es (minden bizonnyal a kapacitás értékét tartalmazza a jelzés, így az 10 nF-os) kapac is megtévesztő lehet, de ennek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, mivel az árucikknél közölt rajzon sem szerepel és a szállított PCB-n sincs dedikált helye. Így ránézésre a Vcc (D3 katódja) és a GND közé van forrasztva, vagyis egy egyszerű hidegítő kondenzátor lehet. Nem kritikus alkatrész, anélkül is menni fog. Az eBay-es fotókon sem beültetettnek tűnik, hanem utólag odagányoltnak, az egyik fotón nem is az alkarészoldalon van, hanem a forrasztási oldalra, nem kijelölt helyre szerelték.
    A buzzer alatti két lyuk nem 'semmi', viszont ezek valóban nem lábas alkatrész beültetésére szolgálnak, hanem a két réteg közötti átkötések (via-k).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák