Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • boeing707

    csendes tag

    válasz hadsz #3127 üzenetére

    A tudás hatalom!!
    Az objektumok áram ellátása "béke időben" külső energia hálózatról történt. A beépített, stacionár, diesel motoros áramfejlesztők munkavégzésére abban az esetben került sor, ha valamilyen esemény a külső (lehet, hogy országos) hálózatban maradandó alakváltozást okozott. Mint a szünetmentes áramforrások, azonnal indultak a dieselek, de a kellő fordulatszám eléréséig a létfontosságú fogyasztók táplálását akkumlátorok biztosították. A szükséges feszültség és frekvencia elérése után, az akkuk áttértek háttér üzemmódra. Mindez már akkor is, automatikusan történt. Az áramfejlesztők teljesítménye az adott objektum un. vészsínes ellátását biztosította, természetesen a feladat függvényében. Abban az esetben, ha egy vagy kettő darab azonos teljesítményű áramfejlesztő volt beépítve, ez a párhuzamos működés minden feladat elvégzését biztosította, ha valamelyik mégsem indult volna el, akkor életbe lépett a létfontosságú fogyasztók kiszolgálása, s ha ezután még maradt volna felesleges "delej", akkor felhasználhatták további fogyasztók táplálására.
    Ha viszont a "sok" kicsi mellett egy sokkal nagyobb teljesítményű áramfejlesztő is beépítésre került, ez minden esetben azt jelentette, hogy az adott objektum olyan feladatot is ellátott, amely biztosítására, időszakonként, sokkal nagyobb teljesítmény szükségeltetett. Húhh. ez legalább olyan magyaros, mint egy disszertáció!!!
    Természetesen, mivel Murphy úr sosem alszik, lehetőség volt bármelyik áramforrás rákapcsolására, bármelyik fogyasztói sínre. De ez már egy másik történet.
    Talán így (is) működhetett egy objektum elektromos rendszere, s mivel tudjuk, hogy orosz ember ok nélkül még vodkát sem iszik, ebben a rendszerben "okot" lehet találni, rendesen.

Új hozzászólás Aktív témák