Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • boeing707

    csendes tag

    válasz hadsz #3131 üzenetére

    Idézem az "Иструкция по эксплуатации" vonatkozó előírásait:
    -indítás után, az alapjárati fordulatszám stabil megléte esetén, a motort addig kell alapjáraton üzemeltetni, amíg a hűtővíz hőmérséklete eléri a 60 C fokot. Ez kb. 2-3 perc.
    -ezután megengedett a fordulatszám üzemi értékre növelése, ezzel elkerülendő a hengerfej/gátrepedés kockázata.
    -a fent leírt eljárást az automata rendszer, (a kiválasztó kapcsoló manuális helyzetében) külső beavatkozás nélkül, biztosítja.
    Az emlitett ténykedési sorozat minden olyan esetben betartandó, amikor az áramfejlesztő egység időszakos ápolás utáni ellenőrzése vagy a 7 (hét) naptári naponkénti esedékes indítási próba miatt történt a motor indítása.
    -a terhelés rákapcsolása (generátor) csak a stabil üzemi paraméterek megléte esetén engedélyezett. Lásd: táblázat.
    Abban az esetben, ha az indító rendszer automata üzemmódban van (normál helyzet), a külső áramforrás bármely paraméterének, az előírt tűréshatárokon túli, megváltozása esetén, az automatikus rendszer azonnal indítja az izzító előmelegítő rendszert, s kb. 2-3 mp múlva a motor indító rendszerét. (külső beavatkozás nélkül).
    Ebben az esetben a motor alapjárati fordulatszámának elérése (olajnyomás megléte) után a rendszer azonnal üzemi fordulatszámra állítja az adagolót s a motor eléri az üzemi fordulatszámot. A generátor fordulatszámának függvényében automatikusan elindul a generátor gerjesztése, s kb 3-5 mp múlva az áramfejlesztő kimenő paramétereinek függvényében, megtörténik a táplált hálózat (objektum) leválasztása a külső táplálásról, s az adott hálózat átvétele.
    Minden ilyen "vész" indítást a formulárba be kell jegyezni, mert az ilyen eset a motor üzemidejét jelentősen megnöveli s a soron következő ápolásnál az ilyen esetre vonatkozó eljárások szerint kell eljárni. Idézet vége.
    Elnézést kérek a nem teljesen magyaros fordításért, de a kijelölt opponensem ( ócskás) nem vette fel velem a kapcsolatot, így bátorkodtam menteni a helyzetet s megírtam a "hozzászólásomat". De azért remélem, hogy megvédtem magam.
    A zajhoz nem tudok érdemben hozzászólni, mert legutóbb, amikor ilyen indításon részt vettem, kb. 1 mp után már csak kézjelekkel tudtam kommunikálni, s teljesen midegy volt számomra, hogy hány decibel a zajnyomás.S még hosszú órák múlva is csak vizuálisan tudtam követni a vodkás poharak számát (természetesen nem a "munkahelyen"), hanem a hangulat karbantartó egységben. Viszont az élmény ..............megismételhetetlen!

Új hozzászólás Aktív témák