Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • buldog-bódog

    csendes tag

    válasz vago82 #3209 üzenetére

    Sziasztok!
    Igaz, én nem vagyok Kecskeméti, sőtt a környéket sem ismerem,de nem csak itt a fórumon, máshol is kutakodom a "kihalt" téma iránt.
    Emlékezetem nem is csalt, hogy a http://www.geocaching.hu/ oldalon már találkoztam a Csalános erdővel.
    Itt sem sokkal több van leírva, mivel nem a "kihalt" a téma, de azt hiszem, a szerzőkkel érdemes lenne a kapcsolatot felvenni, mivel biztosan többet is tudnak.
    Íme:

    GCCSPE

    Megközelítés:

    Kecskemétről Dunaföldvár felé az 52-es úton, a várost elhagyva találjátok balról N 46° 53,273' E 19° 37,326' 124 m [GCCSPE+Sasfészek Étterem].

    Itt található a Csalánosi-erdő bejárata.

    Múlt:

    Az erdő nagyobb területén egykoron szovjet csapatok állomásoztak, és a mellette található füves pusztán volt az országban az egyik legnagyobb helikopterbázisuk. Itt azóta ipari park létesült Heliport néven, utalva egykori rendeltetésére.
    A N 46° 53,104' E 19° 36,502' 124 m [GCCSPE+Volt laktanyaterület] sokáig nem volt látogatható, de 2002-ben akna- és fegyver mentesítették a területet.
    Vannak itt 10 méter magas N 46° 53,057' E 19° 36,351' 146 m [GCCSPE+Mesterséges dombok]. Hogy mit rejthettek? Jó kérdés! És egy N 46° 53,080' E 19° 35,896' 130 m [GCCSPE+Elhagyott épület], benne még medence is volt! Lehet, hogy ez volt a tisztek mulatóhelye? Ha valaki tudja, írja meg! :-)

    Gyermekként sokat jártunk a tóhoz tavasztól-őszig kerékpározni, télen pedig korcsolyázni, a dombra szánkózni. Iskolák majálisokat, gyermekrendezvényeket - közöttük a sokunk által nagyon kedvelt számháborút - családok, baráti társaságok hétvégi szalonnasütéseket, bográcsozásokat szerveztek.
    Különféle rémhírek terjengtek az erdőben garázdálkodó, lányokat megrontó katonákról, de mára már feledésbe merültek.
    Mi ezektől még inkább ide vágytunk, még az éj leple alatt is!

    http://geocaching.hu/caches.geo?id=1909

    Felhasználó: MeSa

    Egy másik oldalról:
    Ha mélyebben bementetek volna
    Beküldő: Nemesis82 (nem ellenőrzött). Beküldés időpontja: 2012-02-06 22:55.

    Ha mélyebben bementetek volna az erdőbe, vagy a Heliport felé az erdősáv túlfelére, igazán meglepő dolgokat találtatok volna. A szovjetek "hagyatéka" sok helyen fellelhető, romok, fura acélszerkezetek, föld alatti bunkerek lejáratai (ahová nem túl nagy munka árán le is lehet jutni), mesterségesen kialakított terepek ahol gyakorlatoztak, több kiló töltényhüvely, stb. Mi az aknátlanítás után is találtunk éles aknát, éles légvédelmi lőszereket. Évekig minden héten lejártam, nagyon sok fotót készítettem is

    http://csecsy.hu/boobaa_blogja/gccspe#comment-255

    Sok sikert, az eredményt írjátok meg!

    -d-

    Ezeket a dolgokat nem azért írtuk le, hogy elhiggyék, hanem hogy tudják.

Új hozzászólás Aktív témák