Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wohme

    tag

    Budapest Bank Egyenlítő Hiteljéről tapasztalatokat tudna valaki osztani?

    Hitelfelvétel előtt állok és a legjobb konstrukciónak tűnik elsőre (persze az én esetemben).

    A lényege röviden, hogy a bank a számlán a hitel levonása után fennmaradó pénzösszeg után hitel kamatával megegyező mértékű betéti kamatot számol el. A kamatkedvezményt a bank félévente, ingyenes előtörlesztésként jóváírja, majd az így csökkentett tőketartozást változatlan törlesztőrészlet mellett újraütemezi, aminek hatására csökkenti a futamidőt.

    Van ehhez egy kalkulátor, amin lehet az összegekkel játszadozni. Be kell állítani a hitel típusának a "piaci alapú kölcsönt", illetve maradhat, hogy 300.000 Ft havi jóváírás jön.

    Tegyük fel egy 15 milliós 15 éves futamidős hitel esetében, ahol 10 éves a kamatperiódus, ha a hitelen felül havi rendszerességgel felhalmozott összeget 100.000 Ft-ra állítom, akkor a futamidő 2 évvel rövidebb lesz, azaz 2.7M Ft-tal kevesebb lesz a visszafizetendő összeg, ha nincs előtörlesztés. Ez 2,7%-os THM-et jelent.

    Meg lehet fűszerezni a dolgot azzal, hogy az előbb említett felhalmozott összeget elő is lehet akár törleszteni a hitelbe, ami tovább csökkentheti a futamidőt/törlesztőt(?)

    Milyen buktatói lehetnek ennek? Előnyök/hátrányok, tapasztalatoknak nagyon örülnék, mert nem találtam sok gyakorlati tapasztalatot a neten/fórumban keresgélve.

Új hozzászólás Aktív témák