Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz golfvariant #19998 üzenetére

    Az egyik kiugró erkélyes és loggiát akarunk, a másiknál meg a tárolót foglalta be egy önérzetes lakó. A tároló kérdés mondjuk a szóban forgónál is fennáll, mert ott is túlterjeszkedik az egyik tulaj.

    De egy szóval nem mondtam, hogy az a másik kettő ne lenne túlárazva. :DDD

    A helyzet az, hogy idén áprilisig viszonylag sűrűn forogtak a lakások, hirdetések jöttek-mentek. Nagyjából hasonlóan áraztak az emberek egymáshoz, persze néhány elborult elme volt, de nem "ment utána" a friss belépő, mert látta, hogy többen hirdetnek olcsóbban is mint ezek.

    Áprilisig átlag 27-30 között mentek el ezek az 55 nm-es lakások. A legutolsó 31.5-ért tette fel, 1 hónap után vitte le 30.5-re, majd pár hét múlva eladta 29.8-ért.
    Aztán áprilisban hirtelen megálltak, nem került fel új hirdetés. (persze pont ekkor adtuk el a lakást és léptünk be vevőként a piacra :) ).
    Mondtam is a feleségemnek, hogy eltűntek a moderátor árak, ebben most benne van a cumi faktor, mert csak a túlárazott makacsok maradtak, az új hirdetőknek meg ez lesz a tájékozódási minta, ha felületesek és nincs helyén a realitás érzékük.

    Így is lett, május vége felé jelent meg az első új fecske, belőve az indító árat 34-re. :) Aztán mondja is, hogy "ki akarja pörgetni a lakást", de csak kicsit alkuképes az ár. Sok sikert. Aztán megjelent a többi is és azok is a 33.9-től 34.5-ig lőtték. Most jött az új harcos 36-al. :) Eltelt lassan 1.5 hónap, csak annyi történt, hogy lejártak az 1 hónap után a fényképek a hirdetésekből, meg néhány beadta ingatlanosnak és most ott állnak azok mellett, akikhez árazták őket.

    Persze, a piac áraz. Árazna, de mindenki kitart, így senki sem lép. :D Ennyire beállva nem láttam még ezt a környéket. Majd meglátjuk mi lesz. Már kezdek elcsábulni Vecsésen a 40 körül feltett 2005 körül épültek felé, ha már ilyen ársávokról beszélünk.

    ljk: Nem jó az összehasonlítás. 2 éve lényegesen olcsóbb munkadíjjal és anyagárral újítottál. Persze, hogyha ma eladod, akkor az jelentősen tol fel az áron. De ami építőanyagot és munkadíjat 1 hónapja fizettél ki az akkori áron, azt 1 hónap múlva nem tolhatod fel több milliót hozzácsapva a bekerülési árhoz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák