Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    válasz -harry- #21037 üzenetére

    Hát ezzel csak az iroda jár jól. (Ők megkapják a díjukat a szándéknyilatkozat után, ha a tulajdonos utasítja el a megadott áron szállított vevőjelöltet.)

    A tulajdonossal nem tudtok beszélni? Sok eladó csak az adásvételi után kezd keresni magának (főleg ha hitelből veszik meg tőlük, mert amíg nincs a kezében a pénz, addig nem tud ő se foglalózni), egyszerűen kellően hosszú időben kell megállapodni az átadásra és bele kell írni az adásvételibe, hogy mekkora kötbért/bérleti díjat fizet, ha nem tud elmenni időben.

    Ha tetszik a ház, a tulajdonossal tárgyalj, az ingatlanosok sokszor segítség helyett csak nehezebbé teszik a folyamatot mindkét fél számára.

    Nekem pár éve 500.000 forintba, az eladónak meg a vevő elvesztésébe került a körülményes ingatlanos ténykedése... Aláírtunk egy "vételi szándéknyilatkozatot" 500.000 "foglalóval", de utána kezdett erősködni az eladó az ingatlanos unszolására, hogy legyen mégis kicsit magasabb az eladási ár, majd hiába akartunk minél hamarabb adásvételit és rendes foglalót, az ingatlanos ült a dolgokon. Közben teljesen véletlenül találtunk egy sokkal jobb ingatlant, így mivel - ügyvéd alapján - semmire nem kötelezett az ingatlanos papírja, nem vettük meg. Az eredeti eladó duplán pórul járt, mert felmondott az albérlőinek, a "foglalót" meg behúzta az ingatlaniroda, nem kaptak belőle egy fillért sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák