Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stargazer

    senior tag

    nahh tegnap voltam robogókat nézni! hatalmas élmény volt, két helyen voltunk. első helyen ráültem életemben először egy robogóra és mentem vele egy olyan 5 métert. nem tagadom volt bennem para, ami egy kicsit megkérdőjelezi, hogy valóban ildomos-e nekem gsr 600-asban gondolkodni, de biztos vagyok benne hogy kb 2 hétig tartana az ujdonság varázsa a robogóval, aztán meglenne az a gyakorlatom hogy továbbléphetek egy nagyobb gépre.
    rettentő furcsa érzés volt robogózni. eddig fogalmam se volt hogy milyen súlya van egy ilyen általam egész eddig csak ''kis szar''-nak becézett runner-nek. hát bizony azért az 80 kiló, amit ha kicsit jobban megdönt az ember, akkor hamar kapkodhat hogy nehogy eldőljön a motor. tehát most lett fogalmam arrol hogy egy motornak a függőleges pozíciójábol nem nagyon indokolt elmozdulni, kivéve ha menet közben kanyarodik az ember. ez nektek biztos tök evidens mert már régóta robogóztok, de nekem az volt a benyomásom, hogy azért sokkal könnyebb és sokkal jobban lent van a súlypontja egy ilyen robogónak, tehát hogy nem annyira problémás azt akár álló helyzetben döntögetni jobbra balra.
    összességében igazábol annyira furcsa volt menni vele hogy majhogynem azt mondanám hogy már-már szar. és mások is alátámasztották nekem, hogy a robogó az nem motor. robogóval menni teljesen más mint motorral. el tudom képzelni, mert ott az az üres tér a lábnál, tehát nincs semmi aminek nekifeszítsd a combodat kanyarban, és alapvetően nem szétterpesztett lábbal ülsz hanem előrefelé néző lábbal, mindez nekem rettentő furcsa volt. nem mondom hogy nem lenne ugyanilyen furcsa elsőre egy klasszikus értelemben vett motorral menni, de érdekelne hogy szerintetek adhatok-e erre a véleményre - mármint hogy klasszikus értelemben vett motorral természetesebb élmény menni (nem tudom ti mentetek-e már más motorral is vagy csak robogóztatok).

    lényeg, és ezen nagyon meg voltam lepődve, hogy 250-ért eléggé lelakott f12-esek meg runnerek meg peugeot-k vannak. nemtom eldönteni hogy megéri-e ezek olyan 99-es gépek. és van egy 99-es 180-as runner 350-ért. jó állapotban van de akkor is kicsit sokallom. és van egy gyönyörű mattfekete 50-es aprilia sr robogó (remélem nem keverem asszem rs ami olyan sportmotor kinézetű) az szinte gyári állapotban van 310-ért. asszem 2004-es vagy milyen, de erre nem tenném a nyakam, de mindegy valami újabb fajta mert látszik is rajta hogy modernebb kinézetű és nem sokban különbözik a legujabbtol. nem is tudom hogy kellene-e nekem nagyobb mint 50-es, hiszek ha robogót veszek akkor azt csak városon belül fogom használni, és ezek az 50-esek is simán mennek 70-nel is ha jól tudom ami még bőven sok is. na igen de 360-ért vadi zsír derbi 50-es robogó van 3 év garanciával meg nem mondom milyen tipus talán valami atlantik. szóval nem tudom. nem tűnik eléggé egyértelműnek és következetesnek az árképzés. még hétvégén körülnézünk valahol. nem tudom van-e értelme vennem most egy robogót, amit biztos hogy nem tartanék meg hosszabb ideig, illetve végülis nem is lehetek ebben olyan biztos, mert nem tudhatom előre. lényeg hogy nagy egyértelműtlen helyzetben vagyok. a végcélom egy gsr600 lenne. igaz még nem tudom milyen lehet menni vele, el sem tudom képzelni valószínűleg azt a borzasztó erőt ami egy olyan gépben van. és a csapda az egészben az, hogy akkor fizetik a jogsimat a suzukisok ha veszek egy ilyen motort. (különben tök sokan ugy vesznek motort hogy ki se próbálhatják, és tök sokan ugy rendelték meg ezt is meg más motorokat is ugy látatlanba hogy max teszteket olvasnak róla!) az lenne a frankó ha elmennék jogsira, ott megtanulnék kezdő szinten motorozni, először ugy tudom kisebb motorral, talán pont robogóval vagy valami 125-össel kell menni és csak aztán nagyobbal (ami épp a lóerőhatár fölött van), és aztán ha már megtapasztaltam és jobban el tudom dönteni hogy mit akarok, akkor venni meg a gsr-t esetleg és utólag fizetnék a jogsiszerzést. az lenne a tuti. meg az hogy ha lenne lehetőségem 1-2 hétig most kezdésnek egy robogót csak használatra kölcsönkérni. kicsit ismerkedni az egész nyitott utazással forgalomban meg miegymás.

    kérlek segítsetek hogy jól gondolkodjak, osszátok meg velem az elképzeléseiteket

    Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

Új hozzászólás Aktív témák