Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    válasz Tarisznyarak #62275 üzenetére

    Egyszer próbálva lett a xenon közvetlenül azt akksiról. Annyi áramot vesz fel begyújtásnál, hogy az túl sok. Közvetlenül akksiról megy, eredeti lámpa csatiról nem, ezért lett ide dugva a relé. Ahhoz elég, hogy a relé meghúzzon, de a xenon a begyújtáskor 6A-t kér. Ennyit ezen az ágon nem tudott adni neki, de az akksi igen. Mivel a xenon most nem azon a "vezetéken" lóg, ami a gyújtásnak és a többi lámpának adja a delejt, ezért a xenon bekapcsolásakor szinte semennyire nem halványodik el a helyzetjelző.
    Tehát logikus, hogy az akksi elegendő és a szűk keresztmetszet nem ez, hanem az a tápvezeték, vagy a test, ami minden mást ellát árammal. Az akksiról gyárilag 2 vezeték jön le, amiből az egyik az önindítóé, a másik pedig minden másé. És ott van most már a harmadik, ami a xenoné.

    -=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Új hozzászólás Aktív témák