Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Migee #11976 üzenetére

    A foszforlag gyakorlatilag megszűnt, maximum egyes gyártók alsó kategóriás plazmáinál észlelhető még, de már ott sem igazán, egy-két extrém esetben fordulhat elő.

    A ghosting még mindig megvan sajnos, az új TV-knél eleinte jobban jelen van, aztán ahogy a panel edződik, úgy egyre kevésbé tapasztalható: egyre hosszabb tartós képtartalom kell a megjelenéséhez és egyre rövidebb idő alatt el is tűnik.

    A plazma vibrál, ezzel kár is vitatkozni. Az már más kérdés, hogy kinek mennyire érzékeny rá a szeme. Ha a 100 Hz-es CRT-t megfelelőnek találod, akkor a plazmával sem lesz gondod, az is 100 Hz-en megy. Egyes esetekben jobban látható: egyszínű (főleg fehér), nagy homogén felületeknél jobban észlelhető, illetve ha a perifériás látómeződbe kerül a TV, akkor jobban feltűnő.

    "4:3-as adás-t miben érdemes nézni?"

    Fotelban. :D Viccet félretéve: eleinte mindenképp 16:9-re húzva, amíg be nem járatod a panelt (az első 500 óra legyen ilyen). Később lehet 4:3-ban is nézni nyugodtan (a Pana-nál még a két oldalsó csík színét is tudod állítani: fekete, szürke, fehér lehet - célszerű a feketét választani), de azzal számolj, hogy a panel így a változó képtartalom helyén eltérően használódik, mint az üres részen, így a homogenitása torzulhat. Persze ehhez tartósan, szokásszerűen kell így nézni, attól, hogy megnézel néha egy-két 4:3-as DVD-t még semmi baja nem lesz. A 4:3-as TV-adások meg lassan úgyis megszűnnek.

    Get Moded!

Aktív témák