Hirdetés

Aktív témák

  • HUTCHDB

    nagyúr

    üdv Mindenkinek!

    plazma vásárlás előtt állva nagyjából végigolvastam a fórumot az elmúlt néhány napban.
    látom, hogy itt sokan dicsérik a panasonic készülékeket, és bevallom nekem is az egyik kieszemltem.
    50 '-ban gondolkodom.
    panából x20-as, (kb. 195) samsungból a c530-as (kb. 210 ezer forint) az, ami közül választani szeretnék.
    nagyon nehéz dolgom van....

    igaz a samsung full hd, de ezt itt már kibeszéltétek, hogy ennek mennyi a jelentősége...

    nekem nagyon tetszik a panasonic-ban a fekete mélysége, viszont azt a negatívumot fedeztem fel, hogy kicsit pirosas (lehet nem jó szó, de talán értitek miről beszélek) a fehér, és én a fekete mellett a fehérre is allergiás vagyok. (szeretem a kékes fehér színt).
    a fehéregyensúlyt ennél a x2 -nél nem hiszem hogy lehet állítani (hideg volt a beállítás)

    sajnos csak a panasonic-ot tudtam megnézni tv adáson, és mi kb. 80 %-ban azt nézünk.
    debreceni vagyok, és itt 3 multi van, na meg az általános "élelmiszer" boltok, és sajna ahol lehet kapni a samsung-ot ott nem tudtam rábírni az eladókat a tv. tesztre.
    a másik gondom az, hogy a panán egy pana demo, míg a samsung-on egy samsung demo ment, ráadásul két különböző helyen. így szinte lehetetlen az összehasonlítás.
    az viszont tény, hogy a samsung-nak a színei nekem (picit élénkebbek voltak) jobban tetszettek.
    (talán még beleférne a keretbe a pana 46 s 20 is)

    kérdésem az lenne, mi a lényegi különbség szerintetek a kép -ben a készülékek között?
    általános tv nézésére melyik a jobb, és ugyanez a kérdés film nézés esetére is.

    tisztelettel fogadok minden véleményt.

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Alusszia #20400 üzenetére

    "Mi van akkor ha mégis "beég" valami. Nagyon zavaró vagy csak a sasszeműek veszik észre pl. filmnézésnél de egy átlagos Tv adásnál nem zavaró."

    Ha valami beég, akkor az ottmarad örökre. Ha egy agresszív beégésről van szó, az nem feltétlenül csak fekete vagy fehér felületen látszik, hanem más színen is átüthet, tehát zavaró lesz.

    "Van-e valami megoldás az eltávolításra?Olvastam olyat,hogy van vmi DVD ami"segít"???"

    Ha már beégett, akkor nincs megoldás, úgy marad. A ghost el fog tűnni. Erre nincs specifikus DVD, bárhol olvastad, nem igaz! Sőt, kifejezetten kerülni kell az olyan nagyonokos, sokak által hangoztatott megoldásokat, mint a "fehérmosás", amikor teljes képernyős fehér tartalmat tartósan, órákra a panelen hagyva várjuk a javulást, ilyenkor ugyanis olyan szinten fel tud hevülni a panel, hogy még több kárt okozunk a panelban, illetve még az elektronikát is megsüthetjük. Arról már nem is beszélnék, hogy ilyenkor a plazmánk fogyasztása hirtelen az égbe szökik. A ghost-ot bármilyen változó képtartalom (értsd: egy sima, 16:9 képarányú DVD-film is) eltüntet kellő idő alatt. A beégést viszont semmi nem tünteti el!

    "Azért ez vicc egy kicsit,hogy 2-300 ezres TV-kről iszonyú jó képminőséget olvasok meg rengeteg extrát de ha megnézek a sport 1-en egy meccset aminek fehér a logója akkor oda a panel."

    Ez azért erősen sarkított kijelentés. Egy meccs alatt semmi nem fog neked a panelba égni, maximum az avatatlan, új panel esetében kell erre odafigyelni, később már vígan végignézhetsz egy meccset, pláne, hogy a szünetben nincs is ott a logó. Amúgy meg senki nem állította, hogy ez a technológia makulátlan. Oda kell rá figyelni! Egyébként elmondanám, hogy az LCD is be tud égni.

    "A másik kedvencem meg hogy ne nézzünk rajta képeket (de azzal hírdetik hogy lehet rajta képeket nézni)."

    Ezt a hülyeséget hol olvastad, hogy nem lehet rajta képeket nézni? A legjobb képmegjelenítő a plazma, pontosan a kiváló színhűsége miatt. Én csak ezen nézem a fotóimat és majd' lejönnek a falról. Simán túltesz a Dell monitoromon is, pedig az sem gyenge. Nem is ajánlanék mást képnézegetésre.

    "Illetve,hogy ne internetezzünk rajta de tudja a az internetet meg a wifi-t. Nem skizofrén dolog ez egy kicsit?"

    A WiFi nem azért van benne egyes plazmákban, hogy honlapokat böngéssz vele, előidézve ezzel a panel túlhevülését és az állandó képelemek (pl. böngésző menüje) általi beégést, hanem azért, hogy tudj ráküldeni PC-ről media server funkcióval pl. videótartalmat, képeket, vagy hogy tudj Youtube videókat nézni, Skype-olni, stb.

    Ha nem értesz valamit, akkor kérdezz, mielőtt alaptalanul méltatlankodsz! A plazma alapvetően egy igényes rétegnek készült televíziótechnológia, akik az elérhető (közel) legjobb képminőségért hajlandóak kompromisszumot kötni bizonyos területen. Ugyanez megfigyelhető a HiFi világban is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • HUTCHDB

    nagyúr

    bocsánat, van egy elírásom:

    "a fehéregyensúlyt ennél a x2 -nél nem hiszem hogy lehet állítani (hideg volt a beállítás)"

    nyilván itt "x20-nál" -ra gondoltam.

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz HUTCHDB #20401 üzenetére

    Ha általános TV-zésre kell (nem írtad, hogy analóg vagy digitális), akkor majdnem biztos, hogy a HD-Ready jobb választás lehet, különösen, ha emellett még DVD-t is néztek és mondjuk kevesebb a fullHD tartalom.

    Lényeges szempont a nézési távolság is, ha 2,5 méteren kívülről nézitek, akkor a fullHD megintcsak veszít jelentőségéből.

    A Panasonic-ok képe általánosságban naturálisabb, a Samsung-okéhoz képest kicsit valóban hidegnek tűnhet a képe, míg a Samsung picit élénkebb színei melegebb hatást keltenek. Az X20 belépőszintű TV, nem kell tehát csodákat várni tőle, ettől függetlenül komoly feketeszintre és tisztes fehérvisszaadásra képes, korrekt színhűséggel. Fehéregyensúlyt állítani nem fogsz tudni, de ugye a fehér szintjét a kontrasztértékkel, a fekete szintjét a fényerőértékkel tudod szabályozni, a színhőmérséklet pedig állítható (hideg-normál-meleg), lehet, hogy ez elkerülte a figyelmed. Ezekkel korrektül beállítható a TV, RGB állítási lehetőségre az X20-nál nem is lesz lehetőséged.

    A Samsung C530 belépő fullHD modell, korrekt képpel, jól beállítható, ezt több, ide író tulajdonos is tanúsítja, árban nagyon korrekt, médialejátszója is van, ami a Panasonic-ból kimaradt.

    A TV-adások tekintetében a Samsung képe picit élesebbnek tűnhet (szerintem kicsit túl is élesít a készülék), a Pana képfeldolgozó eljárása kicsit homogénebbé teszi a képet, ezáltal kellemesebb lehet, abszolút nincs képzaj.

    Kadencia tekintetében nagyjából mindkét készülék rendben van, a 24p tartalmak lejátszásával megbirkóznak, bár én a Samsung-nál már véltem felfedezni ricegést, amit a TV-nek tudtam be, teszterek is látták, de alapvetően minimális szinten jellemző és abszolút nem mindenki érzékeny rá.

    Ha 50"-os fullHD készüléket kéne minél olcsóbban vennem, akkor biztos, hogy a Samsung C530-at venném, mert megáll 200 eFt-ból és jó képességű TV. Ha elég a fullHD és 50"-os kellene, akkor jelen pillanatban a Panasonic X20-at (vagy méginkább a tükröződésgátló bevonattal ellátott X25-öt) venném. Ha kicsit több pénz van, akkor vállalható a fullHD Pana 50S20 is, a G20-hoz azonban jóval több pénz kell, ahogy a Samsung C6500-hoz is, de azok már magasabb színvonalú TV-k.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • fokukac

    nagyúr

    válasz Dorian #20358 üzenetére

    hello! Én a múlt héten üzemeltem be egy ilyet egy barátomnál, de nem voltak ilyen beállítások a menüben, hogy fehéregyensúly meg bőrszín tónus, meg gamma... Ez valami speckó menüben van? Én nem találtam meg...
    :)

    Pleased to meet you - hope you guess my name

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz DM-Fan #20404 üzenetére

    köszönöm a kimerítő választ!

    tv-zésnél főleg sd tartalom kerülne megjelenítésre
    a távolságról annyit, hogy változó. a kanapé kb 3-3,5 m-re van, de főzőcske közben is menne a készülék, ami viszont már 6-7 méter.
    a samsung 50'-os c530 mennyibe kerül most az osanba? (kártyával, és kártya nélkül?)

    [ Szerkesztve ]

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

  • Dorian

    félisten

    válasz fokukac #20405 üzenetére

    Egy tévéről beszélünk? Nekem Samsung 50C530-am van. A normál menüben találhatóak ezek a beállítások: kép menü/speciális beállítások

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz HUTCHDB #20406 üzenetére

    közben megtaláltam :B 180 kártyával és 200 ezer forint kártya nélkül.

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz HUTCHDB #20406 üzenetére

    Kártya nélkül 200 eFt (máshol is megvan 210 eFt-ból), kártyával 180 eFt. Nagyon jó ár/érték arány, egy korrekt 50"-os, belépő fullHD plazma. Simán megéri a 210 eFt-ot is!

    Get Moded!

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz DM-Fan #20409 üzenetére

    holnap reggel nyitásra a MM-ben vagyok, és tesztelgetem a c530-at!
    kösz a segítséget!

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

  • Kraptor

    őstag

    válasz szp1 #20380 üzenetére

    Nem akarok vele netezni, csak akkor miért van ilyen lehetőség a G20 szérián?

  • dr_ace

    aktív tag

    válasz #48967168 #20384 üzenetére

    "A hitelt nyujtónak az az érdekük, hogy olyannak adjanak fogyasztási hitelt aki majd beleszalad a 40%-os késbe... Az ügyintézőnek van egy külön rubrikája hova ha jelzést tesz, akkor automatikusan legenerálják neki az elutasítást amit ő szomorú képpel megmutat neked... Az igénylés alatt "félhivatalosan" kiszimatolja, hogy mi a szándékod.. Szemét munka... "

    hát velem is pontosan ugyanez történt ma. 50-es C530 lett volna 0% THM-re, de én is túl hitelképesnek bizonyulhattam. meg arra is gyanakszom, hogy nem kellett volna olyan nagyon faggatnom az ügyintézőt arról, hogy ugye nem muszáj használni a hitelkártyát, akár vissza is adhatom aktiválás nélkül ha akarom :DDD
    viszont azt mondta az ügyintéző hogy 24 óra elteltével újra meg lehet próbálni, és én meg is fogom, de biztos nem ugyanabban az auchanban... van még másik is ebben a városban, és ott már nem fogom hagyni hogy átlásson rajtam az ügyintéző ;]
    hacsak a banknak fel nem tűnik a dolog, akkor simán bejöhet.

  • kpal

    veterán

    válasz DM-Fan #20402 üzenetére

    Ez nagyon tetszett én is emiatt vettem plazmát ;) :

    "A plazma alapvetően egy igényes rétegnek készült televíziótechnológia, akik az elérhető (közel) legjobb képminőségért hajlandóak kompromisszumot kötni bizonyos területen. Ugyanez megfigyelhető a HiFi világban is. "

  • Viperator

    őstag

    Valaki vett már az *edigital*-nál cetelem-kedvezménnyel? Ha igen (mivel nincs cetelem hitelkártyám), bankszámlaszámot kell megadni (hitelkártya igényléshez) vagy elég a csekkes fizetés?

    Köszi a választ!

    Üdv!

    "Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

  • RZozo

    aktív tag

    válasz Alusszia #20400 üzenetére

    van abban igazság, amit mondasz, megkérik ezeknek a TV-knek rendesen az árát, és az ember elvárná, hogy ezért már kompromisszumok nélkül használható eszközt kapjon, de nem így van, miközben közülük sok nem éri el azt a képminőséget, amit egy crt TV nyújtana (legalábbis SD tartalomnál), és egy jó minőségű crt TV jelenleg bagóért beszerezhető, csak ma már a lapostévé lett divatos, így 10-20-szoros árat költünk egy lapos képmegjelenítőre

    persze mint sokan itt a fórumon, én is egy plazma beszerzését tervezem :)
    fogyasztói társadalom része vagyunk

    [ Szerkesztve ]

  • Viperator

    őstag

    válasz Kraptor #20411 üzenetére

    Bármelyik terméknél is lehet bármilyen szolgáltatás/funkció.... de ez még nem azt jelenti, hogy nyugodtan lehet igénybe venni a szolgáltatást/funkciót.... nem? Tehát ha nem akarsz netezni, akkor semmi gond!

    "Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

  • Daffni2

    addikt

    válasz Viperator #20414 üzenetére

    Bankszámla kivonat kell, vagy munkáltatói igazolás.

    Csekken is lehet egyébként "törleszteni"

    "Aki ad,az nyer"

  • Viperator

    őstag

    válasz Daffni2 #20417 üzenetére

    Köszi a választ! Jobban szeretem, ha csekk-kel fizetek, mert senki nem tudja, hogy mennyit húz le a bank és ezért ezt nem szeretem! (munkáltatói igazolással jobb)

    "Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

  • Ijk

    nagyúr

    Nem bírtam megállni hogy be ne másoljam az egyik ismerősömmel folytatott msn beszélgetés egyik részletét: (a vastagított rész az ismerős)

    "-hát tv-nek plazmánál jobbat nem kapsz
    -dede
    -ráadásul már olcsóbb is
    -led tv
    -pff
    -1 milios kontraszt
    -annyi hogy az lcd mögött fénycső helyett led van
    -szebbek a szinek
    és vékony
    -áááhh
    no komment
    gyere oszt nézd meg a plazmát
    -anyáméknak 4 éve lassan lcd van semmi gond vele
    -led tv-t meg amúgy is duplaáron kapsz
    -ugyan az első széria de nemrossz
    lehet 140 körül 82est
    az a jövö nem a plasma
    nem is gyártyák már
    kifuto áron vannak azé ocso

    -hol hallottad ezt?:D"

    Na itt fel is adtam, azt vesz felőlem amit akar. Csak most testközeből tapasztaltam meg a valóságot.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • Gabor970

    addikt

    válasz RZozo #20415 üzenetére

    Mekkora sületlenségeket tudsz írni! Hidd el, kompromisszumok nélkül használom a PS50C430-as plazmámat. Simán csak nézem rajt a TV műsort, meg a filmeket. Semmi extra, ugye erre vannak a TV-k kitalálva! 10-20 szoros ár??? Ember, 2000-ben 106e Ft-ér vettem samsung 72cm-es crt TV-t, idén májusban meg 150e Ft áron egy 50"-os (127cm) plazmát, aminek sd tartalomnál is jobb a képe mint a crt-nek volt. Arról ne is beszéljünk, hogy anno még egy dvd lejátszó is kellett, ha filmezni szerettem volna, most egy külső hdd elég, és HD filmekkel -nyugodtan írhatom- "briliáns" a kép! Hol van ehhez a régi crt képe??? Szerinted a kettő közül melyik volt a drágább??? 10 éve a crt sokkal nagyobb érvágás volt, mint most ez. Pont a méret miatt, az elmúlt 4 hónapban, több filmet megnéztem, mint azelőtt 10 év alatt. Ez biztos, mert utáltam a 21:9-es filmek nadrágszíjnyi méretét a crt-n.

    [ Szerkesztve ]

    Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

  • Ijk

    nagyúr

    válasz RZozo #20415 üzenetére

    Majd ha megjön a plazmád megvilágosodsz. Egy crt után még egy 120k-s c2-es pana is abszolút kompromisszummentesnek fog tűnni.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • szp1

    addikt

    válasz Ijk #20421 üzenetére

    +1 :C
    Abszolút igazad van.
    A 29"-os Samsung 100Hz CRT-m 2005-ben bolti áron 90 000, - volt.
    A 42" Panasonic C10 2010-ben 116 000,-. Gyakorlatilag egál.( pénzromlás ).
    Élvezeti értékben teljesen más dimenzió. És ez otthon derül ki. ;)

    Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

  • fsb1000

    nagyúr

    Akkor újdonsült plazma tulajként néhány vélemény.

    Kb 2 percig volt kérdés hogy LCD vagy plazma lesz az új TV-nk a hagyományos CRT után.
    A páromat bevittem az MM-be és azt kértem mutassa meg neki melyik képe tetszik.
    Ennyi idő elég volt, hogy csak plazmákra mutasson, pedig tipusokat nem is néztünk.
    Én eleve "írtóztam' az LCD-től, PC-n sem szereten a TN panelt.

    A panasonic / HD kiválasztása már ezen topik, haverok és boltok infóinak összegzése után vált egyértelművé.

    ***

    Utólag úgy gondolom az X20 helyett lehetett volna egy FHD is, mert
    - a jó minőségű kábeles adókon, korrekt anyagon alig van különbség.
    - a gyenge minőségű anyag (nem adó!) a HD-n is irritálóan gyenge. CRT-n még elment.
    (ma két csatornán is adták ua. sorozotatot és az egyiken szinte nézhetetlen volt)
    Szóval aki 80-90%-ban TV-t néz hagyományos jelforrásból, az is nyugodtan vegye meg a pana FullHD-t 42"-ig,

    Ami negatívum a P42X20-nál.
    - engem zavar a tükröződés. És nem az ablak vagy egyéb becsillanása, hanem hogy látom magam benne. Nappal is, este is. kevés és sok fénynél is.
    Persze csak a sötét részeknél, vagy film elött/után, hát... nem egy szép látvány.

    - Az SD kártya olvasó és kapcsolt funkcióió használhatatlanok.
    Az AVI/Divx filmeket nem eszi meg, a diavetités alatt meg valami hülye zenét nyom.
    (biztos kikapcsolható....)

    - Hiába vettem pana házimozit, nem tudom elérni hogy a TV hangja a házimozin 2.0 vagy 2.1-ben megszólaljon. Be van kötve a HDMI és az optikai is.
    Bekapcsoláskor a házimozi "AV TV"-re áll, ahogy azt kell, lekapcsolja a TV hangját, de aztán néma csend. Ha kézzel váltom át optikaira akkor is ez a hellyzet.
    Biztos én bénázom, de 1 nap után bosszant, hogy ez nem automatikusan megy panáéknál.

  • RZozo

    aktív tag

    válasz Gabor970 #20420 üzenetére

    Köszönöm a mondandóm őszinte minősítését! :)
    Valóban, még nem vagyok plazma tulaj, crt volt, jelenleg LCD-m van, plazma pedig tervben, ezért is vagyok itt. És nem lennék itt, ha nem jöttem volna rá, hogy az LCD-vel szemben a plazmánál többet kaphatok. Csak a lapos TV-k beárazásával nem értettem egyet.
    A 10-20-szoros különbséget pedig a crt, LCD, plazma pillanatnyi árkülönbségére értettem. Vagyis pl. 2000-ben mennyi volt a crt és ha megnézzük, hogy akkor mennyi volt a plazma, vagy most mennyi egy crt (ha lehet kapni) és mennyi egy LCD v. plazma, akkor megvan bőven a különbség.
    Mikor vettem a 32"-os LCD-t 150k-ért, a 72cm-es crt-t 15k-ért adtam el. Már akkor is szemeztem a plazmával, de a nagy képméret (amit nem tudtam volna hova tenni) és az ára miatt felejtős lett.
    És írtam, hogy SD anyagoknál értettem a jobb minőséget crt TV-nél. Szerintem ezzel nem mondtam sületlenséget. FullHD más, az az LCD-n sem mutat rosszul, nagyobb képmérettel rendelkező plazmán pedig még többet várok majd.

    Ijk: persze elmúlnak a kétségeim, ha meglesz a plazma, de decemberig még várnom kell, így is nehéz volt a nejemnél végigvinni, hogy miért kell lecserélnünk a jól működő LCD-t

  • szp1

    addikt

    válasz Kraptor #20411 üzenetére

    DM-Fan pontosan erre is válaszolt a HSZ végén...... :)

    [ Szerkesztve ]

    Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

  • hello28

    aktív tag

    Sziasztok
    DM-Fan a tegnapihoz vissza kanyarodva még annyit csak hogy a lg pk550-nek nem olyan természetes a képe mint a samu c530nak?Ugy érted hogy kicsit oylan élesebb hatása van természetellenesebb?
    Köszi
    Szia

  • hello28

    aktív tag

    Sziasztok
    Ha valaki tudd oylan helyet ahol meg lehet nézni Lg pk550-et szoljon légyszi!!!
    Köszönöm

  • Digital

    addikt

    Panasonic nyereményjáték Egy TX-P46VT20E a díj!

    "barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz RZozo #20424 üzenetére

    A gondolatmeneted csöppet sántít. Az miért szempont nálad, hogy jelenleg mennyibe kerül egy CRT? Egyrészt már nem is nagyon kapsz CRT-t, másrészt meg most őszintén: akarnál egy max. 72 cm-es CRT-t bámulni így 2010-ben, aminek a felbontása épphogy az SD-t eléri? Mindezt azért, mert csak 40.000 Ft-ba kerül?

    Ez kb. olyan, mintha 2010-ben azon sírnál, hogy milyen aránytalan, hogy egy Opel ára mennyire magas egy Trabantéhoz képest, mert utóbbit manapság megkapni 40.000 Ft-ból, még az Opel pont a százszorosa. Hát igen, csak azért funkcionalitásban és minőségben is mást kapsz. Ha meg azt nézed, hogy 2000-ben mennyi volt egy CRT és most mennyi egy plazma/LCD, akkor pont nincs semmi különbség. Én 2001-ben szemeztem nagyon egy 72 cm-es Sony CRT-vel, ami akkor 300.000 Ft-ba került (de egyébként sem nagyon kaptál újonnan semmilyen CRT-t 100.000 Ft alatt akkoriban). A forint akkori értékét figyelembe véve ma az a 300.000 Ft-os CRT kb. egy 400-500 eFt-os plazmának felelne meg, ergo simán tudnék venni annyiból egy Pana 50V20-at. Manapság meg 150 eFt-ból kapsz olyan plazmát, ami mind képméretben, mind képminőségben oda-vissza verné azt a Sony CRT-t, ezért nem kell megvenni az 50V20-at.

    Szerintem ha már sírunk, akkor pont az LCD miatt sírhatnánk, amelynek az ára aránytalanul magas a plazmáéhoz viszonyítva, hiszen egy normális, jobb, mondjuk 250 eFt-ból megkapható plazmáéhoz hasonló teljesítményt nyújtó LCD-ért akár 400-500 eFt-ot is ott kell hagynunk az üzletben és akkor még mindig lesz hátránya a plazmához képest.

    Ha majd meglesz a plazmád, akkor meglátod, hogy semmivel nem lesz rosszabb képe SD képanyag terén sem a CRT-hez képest, sőt! Pláne, ha HD-Ready-t veszel.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • szp1

    addikt

    válasz RZozo #20424 üzenetére

    "Mikor vettem a 32"-os LCD-t 150k-ért, a 72cm-es crt-t 15k-ért adtam el"

    Tényleg nem bántani akarlak, de a 32" effektív 4:3 képmérete kisebb mint a 72cm-es CRT-é volt ( olyan 63 centi lehet). Pont ilyen cseréről beszéltem le valakit múltkor, hiszem egy jó CRT-nek ekkora méretben SD adáson ( főleg ha analóg ) sokkal elfogadhatóbb képe van mint egy LCD-nek.
    Egy akár 42"-os plazma, pláne az 50", nem csak mennyiségi, hanem minőségi ugrás is, méghozzá hatalmas.... :K
    Ennél a "mennyit ért használtan a TV-m, meg 10-20x árkülönbség " dolognál szerintem Te magad is érzed, hogy nemigen állja meg a helyét.

    Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz fsb1000 #20423 üzenetére

    Ezzel kicsit vitatkoznék:

    "- Az SD kártya olvasó és kapcsolt funkcióió használhatatlanok."

    Nekem a 2008-as modellemen is ott van már az SD-olvasó és nagyon hasznos. Kikapom a fényképezőből az SD-kártyát, becsapom a TV-be, rányomok a menügombra és már okádja is a képernyőre a thumbnail-eket, amelyekre ha rábökök, már indul is a diavetítés, ahol - tekintve, hogy már rég 16:9-ben fotózok - tökéletesen kitöltve a panelt jelennek meg minden hiba nélkül a képeim a képernyőn, minden töltögetés, akadozás és egyéb probléma nélkül, tökéletes színhűségben. Nagyon kényelmes, nem kell áttöltögetni, méretezni, forgatni, csak ülsz és nézel. Nem szól alatta semmilyen zene. Arra kell használni, amire szánták, márpedig ezt nem filmnézésre szánták, max. a kamerák által készített filmek megtekintésére, arra meg tökéletes.

    "- Hiába vettem pana házimozit, nem tudom elérni hogy a TV hangja a házimozin 2.0 vagy 2.1-ben megszólaljon. Be van kötve a HDMI és az optikai is."

    Ezt nem is értem, ez tényleg egyéni probléma lehet, hiba nélkül kell működnie.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • RZozo

    aktív tag

    válasz szp1 #20430 üzenetére

    nem bántasz, örülök egy kis vitának :)
    én csak azokat akartam egy kicsit védeni, akik még nem rendelkeznek plazma TV-vel, (ahogyan még én is) idetévednek a topicba és leírják a kétségeiket, mert láttam, hogy ebben az esetben azonnal nekiugranak az illetőnek és alaposan kiboncolgatják a hozzászólását, ami nem baj, csak némi támadó hangnemet véltem felfedezni benne (pl. Alusszia fórumtárs kérdésére)

    én még az ő szemszögükből tudom szemlélni a helyzetet

    persze most én is megkaptam :)

    tökéletesen igazad van a képarány, képátmérő váltás tekintetében, nem jöttem ki jobban 4:3-as adásnál, de 2008-ban ez a lehetőség volt elérhető
    akkor érthető is, hogy váltani szeretnék nagyobbra, és alig várom a minőségi ugrást :)
    de sajna csak 42"-os max 46"-os méret fér el :(

    DM-Fan: végülis igazad van, attól függ mihez viszonytjuk ezen TV-k árait, pl. az egy havi lakáshitel törlesztésemből vehetnék bármilyen alap HDReady plazmát, de ha nem fizetem a törlesztést, viszik a lakást, ha nem veszek plazmát, akkor attól még tudok TV-t nézni

    [ Szerkesztve ]

  • szp1

    addikt

    válasz RZozo #20432 üzenetére

    "de 2008-ban ez a lehetőség volt elérhető"

    Most nagy okosan mondhatnám, hogy én ezért vártam 2010-ig......de az igazság az, hogy nem volt meg a pénzügyi háttér az igazi váltáshoz. És így csak egyszer kellett meggyőznöm a páromat, aki (persze utólag) már teljesen helyesli a váltást. Ez a legnehezebb a dologban. ;]

    "csak némi támadó hangnemet véltem felfedezni benne (pl. Alusszia fórumtárs kérdésére)"

    Hát a kérdésfeltevés sem volt "matyóhímzés" :N

    Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz RZozo #20432 üzenetére

    "végülis igazad van, attól függ mihez viszonytjuk ezen TV-k árait, pl. az egy havi lakáshitel törlesztésemből vehetnék bármilyen alap HDReady plazmát, de ha nem fizetem a törlesztést, viszik a lakást, ha nem veszek plazmát, akkor attól még tudok TV-t nézni"

    Akkor meg miről beszélünk? A TV régen is luxuscikk volt, szerintem ma is bőven az, nem kell feltétlenül a normális élethez, különösen ha figyelembe vesszük, hogy mi ömlik ránk a televízióból. Szerintem ma Magyarországon igen sokan vannak hasonló helyzetben, mint Te (pl. jómagam is), nem kell mártírt játszani azért, mert van egy lakáshiteled, igen sokunknak van és lesz még sokáig, ma csak így lehet boldogulnia a tisztességes embernek, sajnos. Ilyen feltételek mellett vagy próbálsz szépen apránként félretenni TV-re (nem kell rögtön a boltba rohanni, amint megkaptad a fizetést), vagy egyszerűen belátod, hogy nem megy és nem veszel plazmát, hanem kitartasz a régi TV-d mellett. Mindemellett azért hozzátenném, hogy hitel ide vagy oda, az embernek vannak vágyai, van hobbija és az életének nem szabad tönkremennie és depresszióba fordulnia azért, mert felvállalt egy lakáshitelt. Ha emiatt mindenről le kellene mondani a futamidő alatt, akkor jól meg is nézhetnéd magad mentálisan a végére. Apránként igenis össze lehet kuporgatni egy plazma árát, pontosan ennyire volt nehéz régen is a CRT-t megvenni, mint ma a plazmát.

    Ezért nincs abban továbbra sem igazad, hogy régen más anyagi feltételekkel (értsd: olcsóbban) tudtál jobb készüléket venni, mert pontosan ugyanezen arányok álltak fenn 10 éve is. Volt CRT 100.000 Ft-ért és volt 400.000 Ft-ért is, ahogy jelen pillanatban ez igaz a plazmára és az LCD-re is. Akkor is lehetett venni 40.000 Ft-ért is TV (amennyibe ma egy átlag CRT kerülne, ha lehetne még tömegesen kapni) - azt hívták olcsó gagyinak, vagy minőségi, de használt terméknek. Valljuk be őszintén, hogy a CRT piacon ma már nem nagyon vannak minőségi gyártók, így 40.000 Ft-ból már többnyire csak gagyit kapsz, különös tekintettel arra, hogy a 2000-es években a CRT-k minősége már jócskán elmaradt a korábbi modellekétől.

    Ergo, ha ma minőségi TV-t akarsz venni, arra manapság a legolcsóbb alternatíva a plazma. Ezzel vitatkozhatsz, csak nem érdemes, mert ez tény. A CRT-k már rég nem érik el sem minőségben, sem képméretben egy alap plazma szintjét sem, a minőségi LCD pedig köztudottan jóval zsebbenyúlósabb, mint a plazma. Ha nincs rá pénzed, akkor inkább beérnéd egy olcsó, kisméretű CRT-vel/LCD-vel, csak azért, mert azok olcsóbbak és csak azért, mert a tájékozatlanságod azt mondatja veled, hogy még jobbak is mint a plazma? Na, ezért nem kéne megsértődnöd, amikor itt többen is megpróbáljuk felnyitni a szemed, mert szerintem senki sem bántó szándékkal mondott neked vagy másnak bármit is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Stamp79

    csendes tag

    Sziasztok!

    Azt hiszem már elég közel állok egy G20 megvásárlásához, de ezzel a szállítás témával most a fülembe ültettétek a bogarat. :)
    Az a problémám, hogy hiába hozom én haza állítva, ha a bolt átzötykölődött vele a fél városon fektetve? (A Mammut-beli edigital-ról lenne szó)
    Milyen jelenség lehet ilyen esetben a pixelhibán kívül? Mert ha romlik a képminőség pl, akkor azt igen nehezen tudom kiszűrni, lévén még nem láttam itthoni környezetben G20-at.

    Köszi előre is.

  • No.01

    őstag

    válasz DM-Fan #20393 üzenetére

    Koszonom a tanacsokat. Ezt a 3D dolgot megfogadom, mert az biztos, h ha nem hasznalnank ki akkor csak feleslegesen megdobja az arat. Azzal az egyel tisz taban vagyok/voltam, h plazmaban a Panasonic jobb, mint tobbi.... a baj ezzel csak annyi, h 50V20 arabol itt kapok egy 60-as PK950-es LG-t (nem tudom itt mennyire "favorizaljatok" az LG-t, szamomra kozonbos marka, bar megbizhatosagat tekintve inkabb vannak fenntartasaim, mint a Samsunggal)

    Szoval az arkepzes azert itt is erdekes. Nyilvan jo(bb) a Pana foleg a plazma TV szegmensben, de azt azert nem hiszem, h egy Samsung C7700 es egy V20 kozott valoban van 420EUR kulonbseg (50-es meret)

    Eddig 46-os TV-nk volt ami nalunk is ugy zajlott ahogy masoknal szerintem: elso nap just WOW!! ill Huhh de nagy tenyleg akartunk ekkorat? Majd 2het de legyen mondjuk 1 honap mulva mar azt ereztuk, h jo-jo, de tenyleg elfert volna egy nagyobb is :B

    Szoval kozhely vagy sem de a meret szamit. Persze azert nem mindenek elott...
    (igaz nem tulsagosan mozgat a dolog, de azertr felmerult, h mennyit fogyaszthat egy 60-as plazma, ha az 50-esek is esznek ~350W-ot)

    Nehez dontes foleg ugy h eddig csak LCD-ket nezegettem es csak az elmult 2 hetben jottem ra, h a plazma sok dologban mas ill jobb lenne szamunkra.

    [ Szerkesztve ]

  • Ijk

    nagyúr

    válasz RZozo #20424 üzenetére

    Érdekes a gondolatmeneted, mivel a legtöbb ember örül annak hogy 120k-ért már kap egy normál méretű plazmát ami porba döngöli képminőségben a crt-ket, lcd-ket. 8 éve 70k-t kellett kipengetni a 72cm-es crt televíziónkért, aminek az akkori értéke majdnem megfelel egy mostani belépő c2-es plazmának. A különbség pedig fényéves nagyságrendű.
    Inkább örülj a helyzetednek, mert crt/lcd után még a legolcsóbb modellektől is ámulni fogsz. Én is megvettem az x20-at, mai napig csodálom a minőségét. 3-4 év múlva meg valószínűleg le lesz cserélve egy majdani g20-as szintű 50"-osra, amit akkor valószínűleg jóval olcsóbban kapok meg. Az x20-asommal meg valaki baromi jól fog járni a családban.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • viizo

    tag

    Néhány napos használat után pár tapasztalat a 42C2 -es Panáról:

    A jó minőségű, gyári dvd-k szépek rajta, szebbek mint vártam. A szintén pana dvd játékossal komponenssel van összekötve, így igen jó a részleggazdagság, szép a kép rajzolata, kellemes a szemnek. Kb. két és fél méterről nézzük, innen is igencsak jó. 3 méter az a határ, ahonnantól már lehetetlen megállapítani, jó minőségű dvd vagy hd forrással hajtom a tv-t. A gyári dvd-k és a 4.7 gigára letömörített, netről leszedett dvd-k között azért szemmel láthatóan elég nagy különbség van, az előbbiek javára.
    A beépített skálázója nagyon jó, fel vagy leskálásról legyen is szó.

    A hangminőségben hozza a vártat, nem kiemelkedő, de 'zene' beállítással jól szól, semmilyen plusz zajt nem kever a hanghoz, mint sok más tv (egyes Samsung LCD-knél volt szerencsém(?) hallani, milyen amikor folyamatosan búgás hallatszik a hangban, a képtartalom világosságától függően folyamatosan erősödve vagy halkulva - rettenet).

    A feketeszint nem rossz, de vmiért nem is üt akkorát. A 3 éves PV70-esnél éppencsak picit mélyebb a fekete, a fényerő levételével is világít egy kissé. Nyilván ebben jobb egy neoPDP széria, de picit azért mélyebb feketét vártam - ezen még próbálok állítani vmit.

    A beépített képnézegetőt igen hasznosnak találtam, a képeket is gyönyörűen leskálázza, olyannyira, hogy 2 méterről szinte alig hihető, hogy csupán 1024-es kijelző a felbontása!
    A hangaláfestés állítható, plusz lehet FF, szépia, stb effektekkel is megnézni a képeket.
    Videót sajnos egyet sem játszott ami a kártyán volt, kíváncsi vagyok, egyáltalán mit játszik le (pár mpg, avi?).

    A szervíz menüben megnéztem, mennyit ment a tv, mert nem voltak rajta PR ragacsok, és nehogy vmi újracsomagoltatat kapjak, de szerencsére pont annyi idő és bekapcsolásszám szerepelt benne, amennyit nálam ment. :)

    Nagyon jó kis tv, ezért az árért főleg, majdnem mindenben hozza az elvártat.

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Stamp79 #20435 üzenetére

    Szerintem ne aggódj emiatt, a boltok is tudják, hogyan kell szállítani, a szállítók be szokták tartani a dobozon levő utasításokat, mert rajtuk verik le, ha sérül az áru. Egyébként a boltokban is fel szokták hívni a figyelmet az állítva szállításra, legalábbis mikor én vettem anno a plazmámat, nekem is szóltak és mástól is hallottam már, hogy mondták neki. Szóval ez szerintem nem gond.

    Ha hiba van, azt észreveszed, hidd el! Tipikusan előforduló hiba szokott lenni, hogy sípol, cicereg a tápegység, ezt is rögtön hallod, illetve, hogy mondjuk nem működik valamelyik bemenet, vagy be sem kapcsol a TV, de ez is gyorsan kiderül. Minden más egyebet meg látsz.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz No.01 #20436 üzenetére

    Igen, igazad van, valamelyest a nevet is meg kell fizetned, mindemellett a Samsung magasabb modelljei tényleg elég jók, mérlegelni kell tehát, hogy megér-e neked annyi többletet, amivel többet kérnek a Panasonic V20-ért (ami egyébként nem kevéssel jobb). Ha a képminőség mindenek előtt, akkor egyértelműen Pana, hacsak egy minőségi TV-t szeretnél, ami olcsóbb, akkor Samsung. Az LG-t én nem ajánlom, több LG megjelenítőm volt már, egyikkel sem voltam megelégedve és a tesztereket is eléggé megosztja márka, még a felső kategóriában is.

    A méretet tekintve tényleg ez a helyzet: nem tudsz elég nagyot venni, mindenhez hozzá tud szokni az ember. A fogyasztást tekintve már tavaly sem volt igaz, hogy az 50"-osok 350 W/h esznek. Csúcsértékként elképzelhető, de átlagosan megáll az 250 W/h körüli értéken is és a 60"-nál sincs ez szignifikánsan másképp, ott max. 300 W/h lesz a jellemző, bár már az is sok. Többször linkeltem már ide 60"-os PDP-panel fogyasztásmérését rögzítő videót és ott is látszott, hogy 250 W/h körül mozgott az érték.

    Get Moded!

  • BaLee

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz viizo #20438 üzenetére

    Feketeszintben vajon lehet különbség a C2 és az X20 között?

    Mert láttam régebben egy review-et a P42X10-ről és a feketeszintjét kiválóra értékelték. Ez volt az a teszt: [link]

    Csodálkoznék ha egy későbbi modellben rontanának a helyzeten.

    neoPDP-vel persze, hogy nincs értelme összevetni amíg duplájába kerül.

  • szp1

    addikt

    válasz viizo #20438 üzenetére

    Köszi a tapasztalatokat.
    Feketeszintben csodát ne várj a C2-től, még így is jobb, mint a legtöbb LCD kétszer-háromszor ennyi pénzért.

    "Videót sajnos egyet sem játszott ami a kártyán volt, kíváncsi vagyok, egyáltalán mit játszik le (pár mpg, avi?)."

    Video anyagot nem is fog lejátszani, ez a funkció nincs benne ebben a típusban.

    Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

  • Daffni2

    addikt

    válasz BaLee #20441 üzenetére

    Feketeszintben vajon lehet különbség a C2 és az X20 között?

    Én speciel nem láttam különbséget az X20 és a C2 között.
    Sem feketeszintben sem másban.

    Itt olyan különbségekre gondolok, amik egyértelműek, megismételhetőek, nem "mintha tényleg" "háát lehet"

    "Aki ad,az nyer"

  • viizo

    tag

    válasz BaLee #20441 üzenetére

    A C2 és az X20 gyakorlatilag ua modell, különbség a külsőn kívül a csatlakozók számában és a v-real verziószámában van. A panel és a kontrasztarány is megegyezik.

    A feketéje azért annyira nem rossz, csak épp nem 'éjfekete', így sötétben látható egy enyhe világítás, a fényerő akár teljes levétele ellenére is. Persze egy LCD-nél így is bőven sötétebb...

    Szp1: A menüben a médianézegetőben lehet váltani kép / videó nézegetés menü között. De lehet csak a Pana géppel felvett videókat ismeri, ezt majd kiderítem.

    [ Szerkesztve ]

  • RZozo

    aktív tag

    válasz DM-Fan #20434 üzenetére

    éppen azt írtam, hogy neked van igazad :)
    nem is mernék vitatkozni itt a topicfőnökkel :R
    nagy valószínűséggel , ha megveszem a plazmát majd én is ámulok és áradozom és nem az árát nézem, de addig csak az üzletben látottak és ismerősnél látottak alapján tudok véleményt kialakítani, ami persze nem biztos, hogy megfelel a valóságnak. De majd ti helyretesztek. :)
    pécsi MM-ben egyébként elég rosszul beállítottaknak tűntek pénteken a sorba állított pana plazmák (u20, s20, g20), és mellettük a Sharp Ledes LCD volt komolyabban belőve, de külön láttam az 50C2-t samsung demo ment rajta, elég meggyőzőnek tűnt a képe.

  • Ijk

    nagyúr

    válasz viizo #20444 üzenetére

    Igazából a sötét jeleneteknél lehet észrevenni, hogy lehetne mélyebb a fekete. Nyilván nem fogsz egy 120k-s készülékben v20-as szintű feketét kapni.
    Persze mikor meglátom alkalmanként apám 200k-s sharp lcd tv-jén a napvilágosságban szürke feketét, akkor mindig meg vagyok elégedve:) Persze az már nem mai darab, azt hozzá kell tenni.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • No.01

    őstag

    válasz DM-Fan #20440 üzenetére

    Megnezem elso korben ezt a V20-at eloben. Utanna majd raerek azon gondolkodni, h valoban kell az nekem vagy sem ill a meret ami meg nagy kerdes... bar ha ennyire jok a fogyasztasi adatok akkor meg az asszony sem tud belekotni egy 58-as vagy 60-as TV vasarlasaba ;)

    Masik kerdesem: a bejaratas valoban szukseges ill erossen ajanlott? 1 eve talan h szobakerult egy party-n az hazimozi tema es egy akkori munkatars meselte h az elso 1 heten(!!!) napi 24 orat jaratta a TV-t. Egy baratom aki jobban ismerte ezt az faszit elmondta, h emberunk majdnem 50.000EUR-t koltott egy sajat moziszoba kialakitasara. Igy azt gondoltam, h akkor ezt a jaratast is tulzasba vitte es h ez csak a nagyon elvakultak tartjak be...

    Ill ha megvagyunk a bejaratassal akkor van-e v.mi "segedlet" (program, leiras...) ami megkonnyiti a helyes bekalibbralast? Ok, h minden ember mas, de azert vannak bizonyos reszletek amiket nalam tobbet/jobban tudok mashogy allitananak be.
    Vagy ezt mindenki belovi ahogy neki jo es kesz? :U

    Bocs ha hulyesegeket kerdeztem volna...

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz No.01 #20447 üzenetére

    Ha picit visszaolvasol, akkor épp tegnap-tegnapelőtt írtam, hogy aki vitatja a bejáratás szükségességét, az nincs tisztában a technológia mibenlétével. Igen, szükség van rá, az első 500 óra kritikus. Nincs szükség semmilyen spéci anyagra hozzá: normális értékeken, nem túlzó beállítással kell járatni a TV-t az első 500 órában, kerülni kell a túlzottan sokáig a panelen levő tartós képelemeket (otthagyott menü, Windows asztal, böngésző menüsora, csatornalogó, játék HUD-ja, stb.), illetve figyelni kell a 4:3-as képarány és a 16:9-nél nagyobb képarány ésszel történő használatára (egy-egy ilyen film után menjen teljes képernyős anyag is).

    A beállításokhoz vagy hardveres kalibrátort használsz, vagy vannak erre a célra a netről letölthető pattern-sorok, illetve beállító DVD-k, ezekről is beszéltünk már korábban többször is és linkeltük is őket. Használd a keresőt és megtalálod!

    Az első héten folyamatosan, 24/24-ben történő járatás persze picit túlzás, de van létjogosultsága: az első 3 napban ugyebár kicserélik a TV-t, ha valami gond van vele, így tehát célszerű járatni, hogy felszínre törjön egy esetleges rejtett hiba, illetve ennyivel is gyorsabban bejáratódik a panel. De előbbire bőven elég, ha az első 3 napban megy napi 8-8 órát a TV, az utóbbinál meg célszerű az 500 órára törekedni.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz DM-Fan #20448 üzenetére

    ma megnéztem a c530-as samsungot tv (sd) adáson.
    hát a panasonic jobb. sőt szerintem nem is kevéssel.
    a reálisabb színeken, és a feketén kívül, úgy ahogy írtad DM-Fan, a képélessége a hátrányára válik a samsungnak. több a digitális hiba, képzaj (vagy hogy fogalmazzak.....)
    szóval a panasonic mellett döntöttem.
    még az a kérdés, hogy vegyem -e a kisebbet (46 " s 20 at,) vagy maradjak az 50 "-os c2 vagy x 20-nál.
    árban nem értem egyébként a c2 (175) és az x 20 (195) közötti különbséget.

    [ Szerkesztve ]

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

  • Ijk

    nagyúr

    válasz No.01 #20447 üzenetére

    Nem értem miért jelent problémát ez a bejáratás ügy? Ha belegondolsz a képernyőt élete végéig normál beállításokon hajtod, ki szereti a túlhúzott színeket, kontrasztot? A műsorokat tekintve pedig a 4:3 baromi ritka manapság, és általában a műsorforrásokat tekintve eléggé váltakozóan használ 16:9-et és 21:9-et. Az asztalt meg minek hagynám kint, arra itt van a monitorom.
    Tehát ha úgy vesszük én pl. örökké bejáratom a panelt, ennél szélsőségesebb használatot pedig nehezen tudok elképzelni.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Aktív témák