Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz zippofcy #2760 üzenetére

    Sok pontatlanság van itt azért.

    Kontraszt:

    1. A natív kontraszt nem keverendő a dinamikus kontraszttal. Előbbi a mai plazmákon sem "másfélmillió az egyhez", hanem csak max. 30.000:1, de inkább 15.000:1 és annyival jobbak is, mint az 1.300:1 arányú Bravia. A dinamikus kontrasztértékek valóban magasak, de azok nem is mérvadóak.

    2. A projektorosok ezzel vitatkoznának szerintem. :)

    3. A plázákban levő mozikról nem szólnék semmit, nem a kontrasztarányukkal van a baj, hanem az üzemeltetőikkel, akik 10%-os teljesítményen engedik csak működni őket, "élettartamnövelés" címszó alatt. Na ezért nem járok moziba, gyanítom, hogy sokan mások is ugyanilyen okból kerülik. Azé 1.300 Ft-ért ne hunyorogjak má', hogy 'ssza meg nem látok semmit olyan sötét. Felőlem csődbe is mehet az összes, kibírom azt a 4-5 hónapot, amíg kijön egy új mozifilm DVD-n, digipackos fullos kiadásban.

    Felbontás:

    1. Meglepődnél, ha teljes felbontáson látnád a musztereket. Nem sok zaj van abban, még annyi se.

    2. Ez aztán már végképp blődség. Találnál Blu-Ray-en olyan filmet, ami nagyon nem ma készült és porba gyalázza képe a 3 CCD-s kamerákkal készült képet. A celluloid szkennelésén és a transzfer minőségén múlik minden. Már az 50-es években olyan optikák voltak, hogy még ma is magadhoz nyúlnál a láttottakon, ha nem baxták volna el a transzfert, amiből a 720p-s mkv-d készült.

    3. Ismét hangsúlyozom: nem az optika a szűk keresztmetszet. A digitális filmtrükköknél sem elsősorban a felbontást veszed észre az idő múlásával, hanem a modernebb technikák megjelenésével és a szemednek az azokhoz való hozzászokásával válik gagyivá az egész.
    Pont a Volt egyszer egy vadnyugatnak láttam olyan fullHD-s kópiáját, hogy azt hittem leteszem a hajam. Nem a légy lábait számolgattam, hanem Bronson borostáin a törések számát (mondjuk annak a filmnek már a polcomon levő DVD verziójának is olyan penge képe van, hogy majd lejön a plazmáról, pedig ugye pont idén 40 éves a film).

    Én sem vagyok (még) fullHD párti, de csak azért, mert még nem jutott el a dolog odáig, hogy a kereskedelmi forgalmi ára megfizethető legyen, és még a kiadók szem kezdték el százszámra sz*rni a lemezeket, ezért is vettem "csak" HD plazmát. De ez 1-2 éven belül megváltozik és akkor csak pillázunk majd, hogy milyen minőségű anyagok kerülnek elő a sötét pincékből a 40-50 éves celluloidtekercsekről.

    A japánok meg csinálják csak, pár éve még a Blu-Ray-re is ugyanígy legyintett a világ mint most a nagyobb felbontásokra. Aztán most hol is tartunk?

    Get Moded!

Aktív témák