Hirdetés

Aktív témák

  • BaLee

    addikt

    válasz R1per2 #32653 üzenetére

    Nem igazán értem mitől lenne jobb a kép HDMI-n mint VGA vagy DVI kábellel, de biztos igazad van.

    "Ha lesz is különbség, nem a gép hibája, hanem a lejátszó szoftveré, annak rossz kalibrálásáé, ami fejleszthető, lecserélhető, állítható, netről azonnal elérhető, nem kis bázisa van/lesz a számítógépet média lejátszóként használó fejlesztőknek, akik nyomatják a fájlcserélést."

    És ha ez engem nem érdekel? Mert nem akarok állítgatásokkal vacakolni, mert állítgatás nélkül és mindig a legjobb minőségben játssza le a videókat?

    Amit az Xboxról írtam ott látom elkerülte a figyelmedet egy fontos rész, mégpedig, hogy ez igaz volt 2-3 éve. Most már nem feltétlenül, mert ha a programozók veszik a fáradtságot akkor megírhatnak egy játékot úgy, hogy PC-n sokkal jobban nézzen ki, de ehhez kellett 5 év! Ha kijönnek az új generációs konzolok akkor a PC megint a konzol után fog kullogni minimum 2-3 évig. Játék ellátottságban meg már régóta csak kullog és lehet akármilyen szép valami PC-n ha nem jelenik meg rá, vagy csak egy konzolportot dobnak össze. De ez már nagyon off.

    Az idézet meg nagyon is találó. Lehet, hogy egy HTPC-ből is elő lehet csalogatni közel olyan minőséget, mint egy médiaplayerből csak nem biztos, hogy átlag embernek ez sikerül, vagy egyáltalán akar bajlódni akar vele. Nekem már a Kmplayer beállításai is bőven meghaladja a képességeimet, nem azért mert hülye vagyok a témához csak éppen nem érdekel, mert 19" monitoron úgysem veszek észre nagy különbséget.

    Médialejátszók mitől lennének pikk pakk elavultak? 1080p-t akadás-mentesen játsszák, mitől avulnának el? Ha kijön valami új tömörítési eljárás esetleg codec a magára valamit adó gyártók (vagy lelkes userek) pár nap alatt kijönnek az fw frissítéssel és játszani fogja azt is.
    Itt esetleg a gyártók pénzhajhászata szólhat néha közbe amikor a régebbi cuccaikhoz nem adnak ki olyan frissítést ami tartalmaz új funkciókat, hogy az user vegye meg az újat. Pl. a legolcsóbb Asus Oplay-re is ráhackelhető az a firmware mint a legdrágábbra és akkor az is tudja a HD hangokat meg miegyebet.

    Mi az előnye egy HTPC-nek?
    Olcsóbb? Halkabb? Kevesebbet fogyaszt? Egyszerű a beállítása? Kisebb helyet foglal?
    Leginkább egyik sem.

    Egy előnye biztos van, használható PCként és lehet esetleg netezni róla. De mivel plazma topicban vagyunk ez a lehetőség is kiesik. Akkor miről is beszélünk?

Aktív témák