Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz dchard #39158 üzenetére

    1. A ciripelés egyedi probléma, okozhatja a táp, vagy egy tényleg rosszul rögzített hűtőborda is akár. Szerencse kell, hogy elkerüld, ezek szerint belenyúltál, nem igazán tudsz vele mit kezdeni. Minél világosabb a kép, annál nagyobb a teljesítményfelvétel, ezért hallod olyankor jobban. Sajnos erre nem szoktak cserélni garanciában, azt mondják rá, hogy szubjektív. Az én 50G20-am például alig hallhatóan ciripel csak - kvázi csak akkor hallom, ha némítom a TV-t és a fal és a TV közötti részbe hallgatok.

    2. Feltehetőleg túl magasra állítottad a kontrasztarányt, vagy a fényerőt, ezáltal túlgerjeszted a panelt, ezért "zsizsegnek" a pixelek. Próbáld meg csökkenteni az értékeket és meg fog szűnni a dolog. Kalibrálás sokat segít.

    3. Most a kontraszttal van bajod, vagy a color banding-gel? Utóbbi bizonyos esetekben érzékelhető sajnos, szinte minden plazmán.

    4. A villódzás valóban jobban észlelhető a plazmán, mint az LCD-n, van, aki erre érzékenyebb, van, aki kevésbé. Ezért szoktuk javasolni a vásárlás előtti megtekintést, mert aki hosszú évekig LCD-t nézett, az lehet, hogy ezzel nem tud megbékélni. Bár, ha mondjuk egy CRT mellett néznéd meg, akkor a plazmának is igen nyugodtnak találnád a képét.

    Ha nem tetszik, vagy ha nem tudod kellő mértékben orvosolni a problémákat, akkor mindenképpen vidd vissza, ne nézz olyan készüléket, amivel nem vagy elégedett!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák