Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz BBéci #39150 üzenetére

    Emlékeim szerint az a talp nélküli súly, márpedig a talpa egy igen masszív fém állványzat. Így is igen mokány, stabil jószág, nehéz lenne feldönteni. A hangja pedig továbbra is nagyon tetszik, kezd ráállni a fülem a zenei karakterisztikájára is, mozira meg több mint elég.

    Get Moded!

  • BBéci

    titán

    válasz HUAFBANDITA #39110 üzenetére

    Nem a bögreszett megfogalmazás szánalmas - az Árkád MM hifi és házimozi osztályvezetőjétől hallottam először ezt a kifejezést, valamikor 5-6 éve - hanem az a szemlélet, hogy azok valós alternatívái lehetnek a ténylegesen házimozis célra szánt készülékeknek.
    Az egyik legnagyobb gyártó, a Logitech is PC hangrendszereknek nevezi őket, teljesen korrekt módon. Számítógép köré, 19-22 colos monitorhoz kiválóak, de valósághű hangzásra nem képesek, nem is szempont a tervezésük során. Még az ár/érték arányuk is elfogadható, de házimozi rendszerekkel egy napon (nem lapon) emlegetni őket, na arra használható az általad felemlegetett jelző.
    Az sem normális álláspont, hogy 3x4 méteres szobába nem kell minőségi hang. Ha ezt elfogadnánk, akkor plazmatévé sem kellene, csak egy Junoszty, vagy Videoton Color Star.
    Távirányíthatóságban sem tudnak többet a bögreszettek, mint egy AV rádióerősítő.

    (#39151) DM-Fan
    Ismerem a Q hangdobozokat, ott voltam a hazai sajtóbemutatón, ahol Denon DCD/AVP 2010AE volt eléjük kötve. Arra nem emlékszem, hogy az angol főmufti Missiont emlegetett volna.

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz BBéci #39152 üzenetére

    "Arra nem emlékszem, hogy az angol főmufti Missiont emlegetett volna."

    Nem promotálják agyon a dolgot, de valójában a Mission utódja a cég:

    "Q Acoustics was formed from the matter left over after Mission was taken over a year or so ago. Mission’s new owners decided they didn’t need the old design, manufacturing or marketing departments and shut them down. The departments, of course, had something to say about this, and shifted themselves into orbit around Armour Home Electronics (manufacturers of QED cables, among other hi-fi products) to become Q Acoustics with a whole new range of hi-fi and home theatre speaker systems."

    Szerintem hozza is a megszokott Mission minőséget, mind anyaghasználatot, mind hangzást tekintve. Ezért is érzem jó vételnek, ennyiért meg ajándék volt, ki merem jelenteni, hogy újonnan nem tudtam volna ennél jobb szettet venni ennyiből.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • HUAFBANDITA

    tag

    válasz BBéci #39152 üzenetére

    Jesszus pepi :Y Jó sok füled bujkálhat itt-ott a háztartásokban, körül is nézek, nehogy megtalálják előttem a szőrös négylábúak. Látom azért nem bírod ki, hogy jónak nevezek egy Pc-s hangfalat, a plazmát is eladom, elég lesz egy 22" monitor is :W Lehet ha nem 500.000 forintos mélynyomó lenne Neked otthon, akkor nem fikáznál le minden olcsóbb megoldást, de látom kár a gőzért. Szívesen meghallgatnám az itt ajánlgatott Onkyo+JBL178-as szettet 130ért (ami Neked szintén megmosolyogtató kategória), a fele ennyiért szerzett Z906 mellett. És egy szóval nem mondtam, hogy nem kell minőség egy 3x4-es szobába, valamint azt sem, hogy távirányíthatóságban bárminél is többet tudna..... Remélem nem haragszol ha Nélküled döntöm el, hogy Nekem mi felel meg hangzásban, és mi nem.

  • BBéci

    titán

    válasz HUAFBANDITA #39154 üzenetére

    Elhiszed, hogy engem teljesen hidegen hagy, hogy mit veszel és mit hallgatsz?
    Nagy ívben és magasról teszek rá, de a fórumban leírt állításaiddal vitatkozni fogok, ha nem értek velük egyet.
    Az esetek többségében 70-100000 forintos aktívszubokat szoktam ajánlgatni, nem Velodyne SPL 1200 Ultrát.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • Gabor970

    addikt

    válasz HUAFBANDITA #39154 üzenetére

    nem nagyon akarod megérteni, amit mondanak neked. Az a logitech szett, egy feleslegesen drága, PC mellé való 5.1, ami a gyártó részéről sem házimozizásra lett tervezve, hanem inkább bőséges pénztárcájú PC barátoknak, akik megpróbálják elhinni, hogy ha ennyibe kerül, akkor jó is. Apró sugárzók öklömnyi műanyag dobozban. Szimpla fizika, hogy ebből nem lesz minőség. És akkor már visszajövök a Bose-al, amit felhoztál privátban: Az is hiába kerül milliónál többe, attól még egy 10X20X10 (cm) -es dupla kocka nem ad minőségi hangzást.

    [ Szerkesztve ]

    Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

  • HUAFBANDITA

    tag

    válasz Gabor970 #39156 üzenetére

    Ne túráztasd már magad, meghallgatás nélkül egyáltalán minek petézel itt? Nem akartam többet szánni rá nem érted? Ennyiért meg egyszerűen nincs jobb (ÚJONNAN, GARANCIÁVAL) és kész, inkább Te fogd fel. És végeztem már így is tele lett szemetelve a Plazmatopik.....

  • dchard

    veterán

    Sziasztok,

    Tegnap vettem egy TX-P50G30E panát, sok évnyi LCD-zés után. Az elmúlt egy nap tapasztalatai alapján a következő problémákat véltem felfedezni:

    1. Ciripel. Minél világosabb a kép annál inkább, de akár teljesen sötét képernyőnél is hallani lehet.
    2. Zsezsegnek a pixelek, és ez láthatóan rontja a kontraszt arányt, nem tudom kikapcsolni.
    3. A kontraszttal amúgy is vannak gondok: a korábban gyönyörű, részletgazdag (pl.: Planet Earth BD) képeknél banding figyelhető meg.
    4. Villódzik. Ha bekapcsolom az intelligent frame kreationt és az öko módot akkor kevésbé, amúgy jobban.

    A TV HDMI-n kapcsolódik egy ATI 5570-es karihoz, 24Hz-en. Lejátszáshoz MPC-HC-t használok.

    A kérdésem az lenne, hogy a zsezsegést (pixel shifting) és a kontrasztos problémát meg lehet-e oldani valahogy? Mert ha nem, 8 napon belül visszaviszem.

    A másik kérdés, hogy másnál is ciripel a TV? (nem a ventilátorról beszélek). Lehet ezzel csinálni valamit? Valami youtube-os videóban láttam, hogy állítólag a táp környékén valami csavar nincs rendesen meghúzva és ezért ciripelhet ennyire. Lehet ebben valami?

    Még valami: ha full fekete kép vana TV-n és közel hajolok hozzá, látható ahogy a feketétől egy árnyalattal világosabb sötét csíkok futnak folyamatosan lentről felfelé. Ez gondolom a pixel shifting miatt van.

    Köszi a segítséget!

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz dchard #39158 üzenetére

    1. A ciripelés egyedi probléma, okozhatja a táp, vagy egy tényleg rosszul rögzített hűtőborda is akár. Szerencse kell, hogy elkerüld, ezek szerint belenyúltál, nem igazán tudsz vele mit kezdeni. Minél világosabb a kép, annál nagyobb a teljesítményfelvétel, ezért hallod olyankor jobban. Sajnos erre nem szoktak cserélni garanciában, azt mondják rá, hogy szubjektív. Az én 50G20-am például alig hallhatóan ciripel csak - kvázi csak akkor hallom, ha némítom a TV-t és a fal és a TV közötti részbe hallgatok.

    2. Feltehetőleg túl magasra állítottad a kontrasztarányt, vagy a fényerőt, ezáltal túlgerjeszted a panelt, ezért "zsizsegnek" a pixelek. Próbáld meg csökkenteni az értékeket és meg fog szűnni a dolog. Kalibrálás sokat segít.

    3. Most a kontraszttal van bajod, vagy a color banding-gel? Utóbbi bizonyos esetekben érzékelhető sajnos, szinte minden plazmán.

    4. A villódzás valóban jobban észlelhető a plazmán, mint az LCD-n, van, aki erre érzékenyebb, van, aki kevésbé. Ezért szoktuk javasolni a vásárlás előtti megtekintést, mert aki hosszú évekig LCD-t nézett, az lehet, hogy ezzel nem tud megbékélni. Bár, ha mondjuk egy CRT mellett néznéd meg, akkor a plazmának is igen nyugodtnak találnád a képét.

    Ha nem tetszik, vagy ha nem tudod kellő mértékben orvosolni a problémákat, akkor mindenképpen vidd vissza, ne nézz olyan készüléket, amivel nem vagy elégedett!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Johnny Cage

    addikt

    válasz dchard #39158 üzenetére

    "korábban gyönyörű, részletgazdag (pl.: Planet Earth BD) képeknél banding figyelhető meg"

    mielőtt visszaviszed, próbáld ki 60hz-en is és figyeld meg, hogy azokon a pontokon, ahol korábban tapasztaltad megszűnt e a sávosodás. ismert problémája ez a panasonic plazmáknak, az AVS fórumon topikok vannak ezzel teleírva. janos666 szerint a dithereléssel és az alképpont frissítéssel állhat kapcsolatban. az új samsung plazmák ilyen szempontból (is) jobbak. érdemes lenne megnézned azokon is

  • fokukac

    nagyúr

    válasz dchard #39158 üzenetére

    Az előttem szólóhoz annyit tennék hozzá, hogy nekem egy hulladék integrált inteles videókártyám van (X4500HD), és ha 24 hz-en kötöm rá az S20-ast, akkor tényleg vibrál.
    ha 60 Hz-re rakom, akkor már nem látom, viszont a betűk széle nagyon hülyén látszik.
    A PC-re való rákötéssel csak a szenvedés van.
    Médialejátszó a megoldás... azon keresztül gyönyörű képe van. bár igaz, nem pixelenként nézem.

    Ui. ja, az enyém is ciripel. ha filmet nézek, általában nem hallatszik.

    [ Szerkesztve ]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

  • dchard

    veterán

    válasz DM-Fan #39159 üzenetére

    DM-Fan:

    Köszi, hogy válaszoltál. Nagyra értékelem.

    A ciripeléssel kapcsolatban: nyilván ha éppen minden felrobban a transformers-ben akkor nem hallom a ciripelést. :) Viszont világos képtartalomnál elég ha csak egy kis szünet van a hangban, és már hallani lehet. Talán az összes közül ez zavar a legjobban. Most még ki tudnám cseréltetni egy másikra (8 napon belül vagyok), de egyszerűen semmi kedvem egy 50"-os plazmát hurcibálni, csak azért, mert a gyártó nem képes rendesen összerakni és/vagy forrasztani. Szerintem ez egy 340.000 Forintos TV-nél nem elfogadható. Egyébként az összes hiba közül ez zavar a legjobban.

    A zsezsegésről: kalibrált beállításokkal is ezt csinálja. Ha megállítom a képet (pl.: mátrix 3 BD, sötétebb rész), akkor égbekiáltó: már 1 méterről is látni lehet, hogy valami nem okés. Szerintem a banding is emiatt a zsezsegés miatt lehet. A kontraszt amúgy 30-on, a fényerő 0-n, a sharpness 0-án áll, szín 30-on.

    Ha verom szerdán ér rá furikázni, addig még mókolok vele, meg olvasgatom az avsforums-ot, de ha addig nem tudom megoldani legalább a bandingot és a zsezsegést, akkor visszaviszem, és nézek valami fulledes LCD-t jobb híján...

    Pedig a feketéje és a mozgásfelbontása fényévekkel jobb, mint bármelyik LCD-én...

    Igazából mindkét kijelzőtechnológiának vannak hátrányai, a kérdés, hogy az ember melyiket viseli el jobban. Nálam a zsezsegés és a ciripelés (ez utóbbi különösen) kizáró ok. Vittem már vissza Philips LCD, mert búgott a tápja.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

  • rii

    nagyúr

    válasz janos666 #39132 üzenetére

    jííís ... nem kicsi :D

    a korábban itt ajánlott 50x25-höz képest milyen képet ad 2D-ben?

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • Johnny Cage

    addikt

    válasz dchard #39163 üzenetére

    új samu plazmákat feltétlenül nézd meg, mielőtt LCD-re váltasz. elvileg jobb dither algoritmust használnak és kevesebb PWM zajra is számíthatsz. egy ilyennel lehet hogy jobban jársz

  • kigyi_23

    addikt

    Ha már annyira házimoziztok elkapott engem is újra a házimozi építés :) Ugye a popi meg a plazma már megvan most a hangcucc cseréjén van a hangsúly. Nincs nagy szobám, de azért 6*5m-re kellene a hangcucc (kicsit még tán nagyobb is a szoba). Mindenképpen állványos szett kell nekem, legalább az elsők legyenek saját talpon állók (talán a nagyobb hely miatt jobban is szólhatnak ezek). Nem tudom igazából mit vegyek, de ami szimpatikus pl. [link] ez a szett. Tudom nincs benne mély, de a paraméterek alapján ráérnék karácsonyra meglepni magamat egy nyomóval (sztem ezek tudnak annyit, hogy ne legyen nagy a hiányérzetem). Viszont nem nagyon találtam róla infót, hogy vajon mennyire lehet ez jó. Ha valaki tud valami alternatívát azt is szívesen fogadom természetesen, tehát nem erre vagyok minden áron rákattanva. Erő sincs még hozzá tehát az is kell majd. Jelenleg egy PC-s szettet hallgatok (GHT-511D), de lassan kellene valami komolyabb és ezt talán el is sikerül adnom. Úgy 150 körül költenék a cuccra jelenleg az erővel együtt esetleg kicsit felette. (először úgy terveztem 200-ból ki kellene hoznom az egészet az az álomhatár tehát ha valaki tud nagyon csak maximum addig ajánlhat komplett szettet.) Használt cuccoktól kicsit idegenkedek. Ki tudja hol hogyan milyen körülmények között használták, nem hajtották-e ki még a lelkét is. Néha sajnos ezek a szettek mostohagyerekként kihajtanak egy-egy házibulit is na ilyenkor kapnak hideget meleget szal ezért nehezen vásárolok használtat. Én ilyenre azért nem vetemedek arra van más hangfalam :) Az építő szándékú segítséget előre is köszönöm!

    https://www.youtube.com/user/kigyi23/

  • KTTech

    veterán

    OFF:

    Ha valakit érdekel egy 1 hetes Dune Smart D1, akkor keressen privátban. Hivatalos helyről, természetesen, gari átvételkor elindítva, jóárasítva (58E).

    Az eladás oka: jobban bejön a Popcorn kezelése... tudom, van akinek ez nem szempont, nekem az :D

    ON

    [ Szerkesztve ]

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • Dorian

    félisten

    válasz kigyi_23 #39166 üzenetére

    Gyere át a házimozis topikba!
    (Erősítő + 5.0 hangdoboz szett-et 200-ért erősen javasolt használtban gondolkodnod! Sok bajuk nem lehet ezeknek)

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

  • BBéci

    titán

    válasz kigyi_23 #39166 üzenetére

    Gyere a Házimozi erősítő és... topikba!

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • snefftamas

    aktív tag

    válasz dchard #39163 üzenetére

    Ha jót akarsz magadnak akkor beszerzel egy Samu c7000 amíg meg kapható. Amiket felsoroltal abból egyiket sem produkálja normalis korul
    Nezesi korulmenyek kozt. Siri csendes, a plazma zajt (zsizseges) csak 20 centirol látni. Tökéletes éles kép gyönyörű színek a feketeje gyengébb mint a pana g30 de lcdnel jobb.

    Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!

  • BBéci

    titán

    válasz snefftamas #39170 üzenetére

    Samsungból legalább annyi a cicergő, ha nem több, mint a Panák között.
    A Samsung B850 és a C7790 cicergett, a nálam megfordult Panasonicokból még egyik sem.

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz snefftamas #39170 üzenetére

    Mondjuk az a C7000, amit múltkor személyesen néztem, az konkrétan olyan szinten ciripelt és búgott egyszerre, hogy a tulaj is amiatt akar tőle megválni. Normál hangerő mellett élvezhetetlen volt miatta a TV-nézés. A G20-am ciripjét már 3-as hangerőszintnél sem hallani semmilyen körülmény között, ráadásul igazából az is csak a nagyon világos képtartalomnál jelentkezik.

    Szóval ez szerintem nagy lutri és bárhol bele lehet futni, ahogy a pixelhibába is. Ergo nem gyártóhoz vagy típushoz köthető hiba. A ditherzajt én meg mindenhol látom, beállításfüggő, hogy mennyire.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz rii #39164 üzenetére

    Közvetlenül ezt szerintem senki nem fogja most megválaszolni (nemigen tette még senki egymás mellé ezt a két típust és tesztelte kalibrálva).

    Az én tippem szerint határozottan jobbat, mert véleményem szerint összességében a G20-tól is jobb a D550. A nagyobb méretű samu paneleknek mélyebb a feketélye is, mint a kisebb samuknak, úgyhogy abban sem leszel annyira hátrébb a panasonictól.

    Sőt, az X-es Pana nem tud rendesen bánni a 24fps filmekkel, vagy 2:3 FRC-vel ugrál, esetleg 48Hz-en vibrál. (A G20E és D550 magasabb frekin jár ilyenkor, ami utóbbinál a ditherelést sem akasztja meg annyira.)

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz dchard #39158 üzenetére

    Úgy néz ki, hogy a Panasonic-ok nem szeretik az RGB bemenetet, márpedig minden VGA (PC és játékkonzol is) RGB-vel dolgozik.
    Esetleg próbáld a CCC-ben YCC 4:2:2-re állítani a pixel format-ot, hátha segít. Ez nem igazi YCC lesz, de a TV is így is, úgy is átkonvertálja, a VGA talán ügyesebben teszi majd. De még nem próbáltam ezt ki élsben Panákkal. (A mostani Samumon konkrétan rosszabb így, mint ahogy a régi LCD-mel is látszott, hogy nem az igazi ez a fake-YCC kimenet.)

    Úgy tűnik te még nálam is erzékenyebb vagy a ditherzajra, pedig én is sokat sírtam róla a topicban, mikor hazajöttem az első plazma néző utamról (Pana G20). Vagy valahol félúton van az igazság, és azon felül, hogy neked sem fogadja el az agyad ezt a féle ditherzajt, még a contrast/brightness beállítások sincsenek megfelelően beállitva. (Mivel és hogyan kalibráltad?)

    Mint ahogy jelezték már hogy ezt fogom tenni (:D) azt javaslom nézz még meg egy 2011-es Samsung-ot is, mielőtt visszarohansz az LCD-khez.

    Ha fontos a minél mélyebb fekete és elfér a szobában, akkor talán inkább nagyobb méretű Samu D550-re lenne érdemes levásárolni a G30 árát. Ha világos a szoba, akkor inkább a magasabb típusszámú 51"-osakat nézegesd (az anti glare bevonat miatt, más gyakorlati különbség nem igen lesz a képminőséget illetően).

    És még annyit a nézelődéshez, hogy a Panákhoz képest sokkal rosszabbak a Samsungok gyári alapbeállításai. Ha visszakeresel a topicban egyszer leírtam kb. hogy érdemes őket nézegetni. (Tömören: egy kazalnyi "fost" KIkapcsolni, Movie mód, pár dolgot nem annyira magától értetődőre állítani, mint pl. a Warm2 fehér és Normal HDMI black, nem Low, stb... De otthon nekiülve műszeres segítséggel nagyon pöpecre lehet kalibrálni.)

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

  • KTTech

    veterán

    válasz janos666 #39173 üzenetére

    Az X-es pana tökéletesen elbánik a 24p-s anyaggal... nem vibrál és nem is ugrál, ez saját tapasztalat :)

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz janos666 #39173 üzenetére

    Érdekes is lenne azért, ha a kb. 185 eFt sem kóstáló HD-Ready Pana 50X25 képe 2D-ben überelné a kb. 430 eFt-os fullHD Samsung 59D550-ét, bár mondjuk SD-anyagoknál szerintem simán meglehet. Mondjuk az is biztos, hogy 430 eFt-ot nem adnék ki egy 59"-os középkategóriás plazmára. Akkor már sokkal inkább vennék 100-150 eFt-tal olcsóbban 50"-ost (ahogy tettem is), mert a 430 eFt-os összegből konkrétan már minőségi projektor is kijön.

    Amúgy nem tudom honnan veszed, hogy a tavalyi X-széria nem kezeli le a 24p anyagokat teljes tökéletességgel, konkrétan a teljesen alap C-szériának sincs vele semmi gondja. Mint ahogy továbbra sem értem az RGB-bemeneti problémádat sem, tökéletes képet produkál a PS3 is és a Popcorn is a G20-on, full range RGB-vel hajtva, BD-knél és játékoknál sincs látványos sávosodás, ami meg van, azt láttam a Samsung-on is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Ijk

    nagyúr

    válasz dchard #39163 üzenetére

    Ha tudsz esetleg kérj valahonnan kölcsön egy médialejátszót és próbáld ki úgy is a készüléket. Nekem még a belépő HD-ready plazmámon is meglátszik a különbség a pc-hez képest.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • BaLee

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz dchard #39163 üzenetére

    Egyet értek veled. Szerintem sem elfogadható egy 340 ezres 2d prémium kategóriás készüléknek szánt tv-től, hogy cicereg-.

    Engem is zavart az 50G20nál, bár az elején sokkal jobban. Azt nézd meg, hogy normális hangerőnél hallod-e nézési távolságból? Mikor esténként bekapcsoltam és már mindenki aludt és le volt tekerve a hangerő, teljesen fehér képnél még a 3-3.5 méterre lévő ágynál is lehetett hallani a cicergést.

    A "zsezsegnek" a pixelekre ugyanazt javaslom, mint DM-Fan. Én is 2 napja bontottam ki az új 50G30amat, és sötét részeknél néztem csak, hogy ez meg mi a fene. G20nál ilyenre nem is emlékeztem. Aztán hamar rájöttem, hogy a fényerőt kellett csak belőni normális szintre (-8 ill -5) és el is tűnt az említett probléma.

    Mivel a cicergés miatt nem fogják később kicserélni, így ha netes vásárlás volt akkor 8 napig visszaviheted és visszakérheted az árát. Esetleg elmondod nekik mi a gond és ha van eszük inkább kicserélik egy másikra, minthogy bukjanak egy vevőt.
    A dolog rossz oldala meg az, hogy a te általad visszavitt készüléket el fogják adni másnak vadi újként...

    Öko módot tapasztalatom szerint nyugodtan bekapcsolhatod, annyit befolyásol, hogy ha nagy a fény akkor emel a fényerőn, sötétben nincs jelentősége. Az IFC-t is bekapcsolhatod ha neked úgy jobban tetszik a képe a tvnek, cserébe pl. fix háttér előtti mozgásnál kicsit "artifactol"-ni fog a tv.

    Ja és mindenek előtt próbáld ki a tv-t valami médialejátszóval mert a PCről való lejátszásnak rengeteg buktatója lehet.

    [ Szerkesztve ]

  • gmv

    csendes tag

    válasz janos666 #39174 üzenetére

    Esetleg az 51D450-ről tudtok véleményt mondani? Nagyon jó áron, kiváló feltételekkel tudok hozzájutni egy ilyen készülékhez.

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz DM-Fan #39176 üzenetére

    Az amcsi G20-ak is vagy 60, vagy 48Hz-en járnak 24fps-el, csak az EU-ban sikerült kisírni a VT20 24fps módját (nem tudom fejből, hogy a Panasonic ilyenkor 72 vagy 96Hz-en jár-e, de 60+, szóval nem vibrál, mint a 48Hz, ami fejfájdító lehet).

    Vagy az európai modellek közül az X szériába is bepréselték a 72\?/96Hz módot? Az alsóbb US példányok szerintem fix 60Hz-en viszik a 24fps-t.

    Szerintem vitatkoztunk már ezen, és arra lukadtunk ki, hogy neked a 24fps@60Hz is normális, csak mert fogad 24Hz-et, mint szinte mindegyik HDTV.

    Én mondtam már, hogy zárjuk le egyszer, s mindenkorra az RGB vs Pana és Pana féle dither vs false contouring vitát, de a te lakásod nem bemutatóterem, máshol pedig nem tudom hol sikerülhetne reprodukálni a te rendszered, úgyhogy hiába kezdjük előről a szócsatát. Én csak azt mondom, amit a saját szememmel is láttam a kezdetektől, és később különböző internetes anyagok és más itteni fórumtársak tapasztalatai is megerősíteni látszanak. -> Konkrétan épp itt van egy emberke élesben, akit szintén zavar a dolog, de ok, hajrá, magyarázd meg neki, hogy a szemével van baj és meg se nézzen más PDP-t, szokja meg, vagy menjen vissza az LCD-hez, mert samuért bűn pént adni még akkor is ha pár embernek jobban tetszik!!!

    Komolyan kezdem azt hinni, hogy az az eset áll fenn itt pár embernél, mint mikor volt az MM-nek egy akciós LCD TV-je jó olcsón, ami nem kellett senkinek, míg ki nem cserélték az árcimkét közel a duplájára, és hirtelen nem csak megszabadultak a készlettől, de utánnarendeltek. :D

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz janos666 #39180 üzenetére

    Én konkrétan azt mondom, amit eddig is: megfelelő beállítások mellett, minőségi forrásról hajtva semmivel több ditherzajt nem látok a G20-on, mint a D550-en, ahogy a sávosodást tekintve is ugyanez a helyzet, feketeszintben meg nagyon nem említeném őket egy napon, egyértelműen a Pana a jobb, ezt magad is lemérted. A mozgásmegjelenítéssel nincs gond 1080p24Hz-en és 1080i50Hz-en sem (elég sok HD-adást nézek ahhoz, hogy ki merjem jelenteni). Nem tudom, hogy az USA verziós G20 hogyan viselkedik, őszintén szólva abszolút nem is érdekel, sosem láttam, nem is akarom látni. A sajátom viszont itt van a falon, arról szerintem 100%, hogy bővebb ismeretekkel rendelkezem, mint Te az egyszeri MM-os megtekintés után, és igen, a lakásom nem bemutatóterem, bocsáss meg, hogy így gondolom.

    Ezen felül nem fogok senkit meggyőzni arról, hogy rossz a szeme, az enyémről viszont tudom, hogy nem az, valamint lehet egy kicsit több plazmát is láttam már az évek során, mint Te. Pusztán azt mondom, hogy menjen el az ember vásárlás előtt egy vizsgálódásra alkalmas boltba (nem multira kell gondolni, mert az mindenre alkalmatlan, ellenben márkaboltból lehet olyat találni, ami normálisan be van rendezve és adott esetben a világítást is lekapcsolják neked, azt kötnek a TV-re, amit kérsz) és győződjön meg róla, hogy neki megfelelő-e az adott készülék, vagy sem. Ezt nem győzzük elégszer hangsúlyozni, de szerintem teljesen alapvető, hogy az ember TV-t ne vegyen látatlanban, ahogy hangrendszert se anélkül, hogy meg ne hallgatná.

    Az utolsó bekezdésedre referálva: én ezt pont a D550 kapcsán éreztem a megjelenését követően, a körülötte kialakult hype miatt, ami aztán szépen el is ült. Azt meg továbbra sem értem, hogy mire alapozod azt a feltevésed, hogy a D550 ugyanaz lenne, mint a felső kategóriás Samsung-ok, de kész tényként terjeszted, pedig tavaly sem "egészen" így volt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz gmv #39179 üzenetére

    Olcsó plazmákat sohasem nézegettem, de azt tudom, hogy a HD-Ready modellek nem osztoznak a Full-HD modellekkel chipset oldalon sem, sőt amennyire én tudom csak utóbbiakhoz csinált saját ektronikát a Samu, a kisebb modellek a szokásos külső gyártótók fapados modelljei, így semmi nem igaz rájuk, ami a nagy tesókról hangzik el a jelfeldolgozás tekintetében.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz janos666 #39180 üzenetére

    "de ok, hajrá, magyarázd meg neki, hogy a szemével van baj és meg se nézzen más PDP-t, szokja meg, vagy menjen vissza az LCD-hez, mert samuért bűn pént adni még akkor is ha pár embernek jobban tetszik!!!"

    Ja, meg mutasd már meg nekem légy szíves, hogy hol írtam olyat, hogy meg se nézzen más PDP-t, szokja meg, vagy menjen vissza az LCD-hez, illetve, hogy ne vegyen Samsung-ot! Szerintem kicsit paranoiás vagy, mert ezek egyikét sem írtam le, csupán annyit, hogy ne nézzen olyan készüléket (és itt konkrétan pont egy Panasonic-ról volt szó, ha nem tűnt volna fel), amivel nem elégedett. Ezen felül még pusztán annyit merészeltem reagálni a TE HSZ-edre (és nem a kérdezőére), hogy nem adnék egy egyértelműen középkategóriás Samsung-ért 430 eFt-ot, a többit már Te "költötted hozzá", de ezek szerint tényleg én vagyok az elfogult egy márka iránt. :U

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • rii

    nagyúr

    (#39173) janos666: meg lehet csinálni, hogy elhalasztani a tv vásárlást decemberig, és akkor, -hátha csökken az ára is addig- megvenni a Samsung PS59D550 vagy addigra ez a modell eltűnik, és már ősszel kijönnek az újak? csak mert fontosabb lenne a minél nagyobb

    (#39176) DM-Fan: azért kérdeztem csak meg, mert elkéépzelhető volt, hogy mivel az +9", így egy olyan szintet képvisel, amit sokkal magasabb árra pozicionálnak be, mint ami "logikus" vagy "érthető" lenne ... mivel az apple termékeket (nam vagyok sem apple ellenes, sem apple fan) is úgy lőnek be, hogy ne is tudj mindenki megfizetni. Gondoltam, hogy lehet h gynegébb is a gép, de mégis jól feltolhatták az árát, mert 59"-t fizessen meg az, aki a legnagyobbat akarja.

    amikor kialakítotam a szobát, választanom kellett, hogy projectort teszek majd be, vagy TV-t a falra, és a "TV-t a falra"-mellett tettem le a voksom, .... de most elültetted a bogarat a fülembe, lehet hogy projector lesz ... csak kérdés az is hány W-ot eszik óránként, meg milyen gyakran kell cserélni az izzót, szóval ott van egy járulékos költség is ... és mivel vagy TV vagy projector, ezért ha az Investigation Discovery-t, vagy a NatGeo-t nézném, az is a projectororról kellene, h menjen.

    mik azok az SD anyagok?

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • HUAFBANDITA

    tag

    Sziasztok! Olvasgattam a fórumot, és megakadt a szemem a szervízmenü, üzemidő, bekapcsolások száma dolgon. Be is léptem a menübe, de az SVC almenüben nem találtam semmi infót az üzemidőről. Nem is nyomkodtam tovább, gyorsan kiléptem. Amikor bekapcsoltam a tv-t visszaállítottam normál üzemmódra a képet, illetve külsőre a hangot. A probléma az, hogy ha a tv saját médiaplayerébe lépek, újra kiemeltre vált, és csak a film elindítása után vált vissza normálra. Eddig nem volt ilyen. Mindenhol visszaállítottam normálra, csak a médiaplayer rikít :F Samsung PS50C7000 a tv.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz rii #39184 üzenetére

    A D550 biztos, hogy nem fog kifutni decemberre, mivel idei, friss modell, a következő generációváltás csak jövő tavasszal esedékes, úgyhogy bízhatsz benne, hogy csökken az ára, ahogy minden más gyártó termékeié - így a Panasonic-é is, ami egyébként már most jóval alacsonyabb árszinteket állított be, mint a tavalyi modelljei esetében.

    Én a plusz 9"-ért biztosan nem fizetnék 150 eFt-os többletet plazmában, mivel - ahogy írtam is - ebből az összegből már korrekt fullHD projektort kapsz, ahol 2 m+ képátlót is el tudsz érni pazar minőségben, ráadásul ez a 9" képátló-növekmény nem fog képminőségbeli-többletet eredményezni. Mondjuk az tény, hogy én az izzó élettartamát nem "pocsékolnám" TV-adásra, bár a Discovery HD Showcase vagy NatGeo HD simán megérdemli, én is zömmel ezeket nézem itthon. Egy izzócsere is bőven olcsóbb, mint amennyiért új TV-t vennél, márpedig egy izzóval azért el lehet lenni jópár évig. Nézz át a megfelelő szaktopicba is, ha a projektor is érdekel!

    De neked is azt javaslom, mint mindenki másnak: meg kell nézni minél több készüléket, minél több technológiát, mert kellemetlen utólag szembesülni azzal, hogy nem jól választott az ember.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • KTTech

    veterán

    válasz DM-Fan #39186 üzenetére

    Egy izzó kb. 2000 üzemórát bír (visszavett fényerővel 3000), aztán kb. 80E Ft-os költséggel kell számolni. 2000 óra 1 év alatt simán belemegy, de lehet, hogy több is.

    [ Szerkesztve ]

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz KTTech #39187 üzenetére

    Na, az úgy sacc per kábé 1000 film. Ennyit azért nem egy év alatt néz meg az ember, de nem is kettő alatt. Persze, ha TV-zik is az ember vele, akkor 1 év alatt simán belekerül, ezért is írtam, hogy nem pocsékolnám erre az izzót. Pusztán mozizásra használva hosszú évekig kiszolgál egy izzó.
    De adott esetben az is megoldás, hogy TV-zésre az ember vállal egy olcsóbb fullHD vagy korrekt HD-Ready-t 50" méretben, filmnézésre meg projektort. A 60"-65"-os TV-knek már nem igazán érzem a jó ár/érték arányát. Tény, hogy jól néznek ki, de ilyen pénzből a vetített kép már sokkal jobb alternatíva. Hátránya, hogy sötét kell hozzá.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • rii

    nagyúr

    válasz DM-Fan #39188 üzenetére

    " Hátránya, hogy sötét kell hozzá. " hát ez sajnos nagy hátrány ))-:

    csak a miheztartásvlgett megkérdezhetném, hogy 50-60-65" körül mik azok a HDready-k, amik kiegészíthetnének egy projektort?

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • xtremetuning

    addikt

    válasz KTTech #39187 üzenetére

    2000 óra ? Nem hiszem :N .
    Vedd azt, hogy nap közben (mint minden rendes ember) dolgozol.
    Tehát csak este maradna rá időd (főképp, ha olyan szobában nézed, ahol nem tudsz rendesen sötétíteni, így marad az esti mozizás...).
    Ha minden este nézel 1 filmet, akkor is 6-700 órát menne.
    Pláne ha van eszed és az sd tv adásokat nem ezen nézed, hanem tv-n.
    Számolva a friss (és megnézésre érdemesnek tartott) mozifilmek nem túl nagy
    számával, akár évekbe is tellhet, mire a 2000-et eléred.
    Szvsz.

    Nekem az epsonnal, aminek annyira nem voltam kibékülve a képével,
    kb. 200 üzemóra szaladt bele 1 év alatt.
    A mostani, amit egy 'picit' jobban kedvelek, 250-nél jár fél év elteltével, pedig ezt nézzük rendesen. Mozi, koncertek, egy - egy jobb sorozat 720p-ben.

    [ Szerkesztve ]

    ...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz rii #39189 üzenetére

    Szerintem HD-Ready-t nem nagyon kapsz itthon 50"-nál nagyobb méretben (nem, az 51"-os Samsung-ot nem nevezném érzékelhetően nagyobbnak, mielőtt valaki beszól), abból 59"-ost én még nem láttam magyarhonban (elviekben egyébként létezik - bár szerintem már elég gáz lehet olyan kevés pixelt akkora területen szétszórni), 50"-os HD-Ready-ben meg egyértelműen a Pana 50X25-öt vagy esetleg az idei 50C3-at javasolnám. Jobb HD-Ready plazmát nemigen találsz, árban is korrekt. Projektor mellé én biztos ezek közül venném valamelyiket, költségtakarékos, de mégis korrekt megoldás.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • KTTech

    veterán

    válasz xtremetuning #39190 üzenetére

    Kinek mennyi :) Én dolgozom, de mellette naponta 1-2 filmet megnézek + némi discovery és társai befigyel. Napi 5 óra tuti meg van, amit megy, pihenőnapomon 12 óra garantált... mármint a plazma ennyit megy. Így már összejöhet, ha más médiát nem használsz egyéb célokra. De a 2000 óra sincs kőbe vésve, a moziban volt, hogy 200 óra után elszállt az ívlámpa (de a projektorokban használt fémhalogének vagy XHP-k se stabilabbak)... és ugye arra gari nincs.

    [ Szerkesztve ]

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • xtremetuning

    addikt

    válasz KTTech #39192 üzenetére

    Én ezt megoldottam : nincs összekötve a beltérivel :DD
    Önszabályozó vagyok. :K
    Így legalább a plazmának is van dolga.
    Napi 2 film ? :Y A régiek közül, amit akartam, az elmúlt két évben már megnéztem, új meg alig van ami nézésre érdemes...

    ...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

  • rii

    nagyúr

    válasz KTTech #39192 üzenetére

    megkérdezhetem itt, hogy 3-5 méterre mekkora vászon kellene szerinted?

    (#39191) DM-Fan: nagyon köszönöm!

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • rii

    nagyúr

    ez alapján az 50".os hd ready panasonic 52x25 3,6–6 méter közt nézhető?

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • KTTech

    veterán

    válasz rii #39195 üzenetére

    Hát, én 2,35m-ről nézem :D igaz nekem X10-em van, de ez nem befolyásol semmit. FullHD itt már majdnem jó lenne. Ekkora távolságnál csak a panel nyújtotta előnyök miatt váltanék FullHD-re.

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • KTTech

    veterán

    válasz rii #39194 üzenetére

    THX ajánlás szerint 3m-es nézési távolsághoz 217cm (190cm széles), 5m-re pedig már 360cm-es átmérőjű ajánlott (315cm széles). 16:9-es képarányt feltételezve.

    Ettől lefele el lehet térni, de 5m-ről nézve a FullHD felbontásnak min. 320cm átmérő kell, normál emberi látást feltételezve (3m-nél 200cm).

    [ Szerkesztve ]

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • BBéci

    titán

    válasz rii #39194 üzenetére

    A 3 és az 5 méter között nagyjából félúton van a 4,1, ahonnan én nézem a vásznat. A 2 méter széles már egész jó, de a 2,4-es adja az igazi moziélményt. Ebből következik, hogy a tévék csak kompromisszummal alkalmasak mozizásra.
    Egyértelmű, hogy mindkettőre szükség van. Plazma a tévéadásokhoz, vetítő és vászon a full HD filmekhez.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • rii

    nagyúr

    válasz KTTech #39197 üzenetére

    gondolom egy ilyen vászon nem olcsó ...
    ... használtan meg ... ki adná el?

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    dchard

    De az sem teljesen hülyeség, amit a PC-kről mondtak itt alább. PC-nél nagyon észnél kell lenni a lejátszókkal, mert sok közkedvel program szar minőséget tol ki!

    Tedd fel ezt a lejátszót (csak az a lényeg, hogy ez támogatja a következő renderert):
    http://www.mediafire.com/?664lzz0w0edcirl
    És használd ezzel a video rendererrel (ez a lényeg):
    http://madshi.net/madVR.zip
    Illetve ezzel a kodekkel (ez utóbbi inkább csak kompatibilitás kérdése, a H.264 dekóderek elvileg kutya kötelesek ugyan azt adni eredményül):
    http://sourceforge.net/projects/ffdshow-tryout/files/SVN%20builds%20by%20clsid/generic%20builds/ffdshow_rev3919_20110703_clsid.exe/download

    Így gyakorlatilag tökéletes minőségű Full Range RGB jelet állíthatsz elő a videótartalmakból (szebb lehetne YCC-t küldeni a TV-re, de PC-ből ez gyakorlatilag lehetetlen, és amúgy is van, aki az RGB-t favorizálja olyan lejátszóból is, ami ki tudna küldeni YCC-t...).

    Ez a renderer mindent minimum floating point 32-bit precizitással számol, és csak a végén ditherel (kiváló minőségben). Ehhez képest sehol sincs a VLC, kmplaye és hasonlók video renderer-je, de még az MPC-HC féle EVR Custom Presenter sem üti meg ezt a szintet, pedig az a második legjobb, amit manapság használhatsz otthon PC-ről. (És szerintem nincs az az asztali media player 100k alatt, ami legalább float16-al tolja, és nincsenek más apró hülyeségei, mint sok PC-s software-nek).

    A képfrissítési frekit is automatikusan át tudja állítani a tartolomnak legmegfelelőbbre az előre definiált módok közül válogatva (érdemes hozzáadni az 1080p23, 1080i25 és 1080i29-eket, vagy ha bugos az interlaced felbontás, akkor 1080p25 és 1080p59-et, aztán FFDShow-ban bekapcsolni a deinterlace filtert.)

    Ezt még azért próbád ki, mert egy Windows Media Player meg egy VLC player és MPC-HC + madVR közt is érdemi a különbség.

    DM-Fan

    Ott van a hsz-ed kerek perec, hogy te annyi pénzből csak kisebb Pana plazmát vagy projektort vennél (de ennyi pénzből nyilván csak LCD projektort, vagy esetleg valami belépő szintű forgó színtárcsás DLP-t használtan...?), de D550 Samut semmiképp.
    Én ezen akadtam ki, hogy miközben úgy tűnik, hogy épp az a probléma, hogy zavarják őt a Panasonic plazmák "sajátosságai" (direkt ne nevezzük őket "hibáknak"), amire épp orvosság lehet egy hasonló minőségű (sőt, szerintem összeségében jobb, de ez egyéni ízlés is) Samsung plazma, ahol nagyobb képátlósra tudja levásárolni a pénzét, márpedig Samunál minél nagyobb a panel, annál mélyebb a feketéje (és pénzt már amúgy sem igen adnak vissza, és a Pana egyedül feketében jobb...)

    Nem kéne így túllihegni ezt az ár és termékkategóriát. Egy D550-ből ki lehet hozni ugyan azt a képminőséget, mint a D8000-ből, csak SmartTV funkcióid nem lesznek, illetve be kell sötétíteni a szobát, de ez projektorra is igaz. Szóval nem értem miért nem szabad ezért ennyi pénzt adni, ha a kisebb panasonic-ért szabad.

    Na, mindegy, innentől részemről no comment. (Csak azért mentem bele, mert ez már fájt. Akár direkt, akár véletlenül, illetve lehet hogy csak én olvastam kicsit elfogultan, mindegy...)

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák