Hirdetés

  • Ismét mozgásban a Where Winds Meet

    gp A kínai történelem és mitológia ihlette nyílt világú akció-RPG alkotás még mindig nem kapott megjelenési dátumot.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Nyárköszöntő hardverszemle

    ph A desktop gép, notebook és ház nyomába sokféle periféria szegődik, sőt, még egy VR headset is tiszteletét teszi heti rovatunkban.

Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz DM-Fan #39159 üzenetére

    DM-Fan:

    Köszi, hogy válaszoltál. Nagyra értékelem.

    A ciripeléssel kapcsolatban: nyilván ha éppen minden felrobban a transformers-ben akkor nem hallom a ciripelést. :) Viszont világos képtartalomnál elég ha csak egy kis szünet van a hangban, és már hallani lehet. Talán az összes közül ez zavar a legjobban. Most még ki tudnám cseréltetni egy másikra (8 napon belül vagyok), de egyszerűen semmi kedvem egy 50"-os plazmát hurcibálni, csak azért, mert a gyártó nem képes rendesen összerakni és/vagy forrasztani. Szerintem ez egy 340.000 Forintos TV-nél nem elfogadható. Egyébként az összes hiba közül ez zavar a legjobban.

    A zsezsegésről: kalibrált beállításokkal is ezt csinálja. Ha megállítom a képet (pl.: mátrix 3 BD, sötétebb rész), akkor égbekiáltó: már 1 méterről is látni lehet, hogy valami nem okés. Szerintem a banding is emiatt a zsezsegés miatt lehet. A kontraszt amúgy 30-on, a fényerő 0-n, a sharpness 0-án áll, szín 30-on.

    Ha verom szerdán ér rá furikázni, addig még mókolok vele, meg olvasgatom az avsforums-ot, de ha addig nem tudom megoldani legalább a bandingot és a zsezsegést, akkor visszaviszem, és nézek valami fulledes LCD-t jobb híján...

    Pedig a feketéje és a mozgásfelbontása fényévekkel jobb, mint bármelyik LCD-én...

    Igazából mindkét kijelzőtechnológiának vannak hátrányai, a kérdés, hogy az ember melyiket viseli el jobban. Nálam a zsezsegés és a ciripelés (ez utóbbi különösen) kizáró ok. Vittem már vissza Philips LCD, mert búgott a tápja.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Aktív témák