Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szponzor

    senior tag

    válasz DavidDay #5291 üzenetére

    Az én véleményem, hogy az első megoldással jobban jársz. Később lehet, hogy lesz még olyan dolog, amit a hálózatba akarsz kötni.
    A D510MO helyett szerintem jobban jársz a D525MW lappal, amiben a procinak kicsit magasabb a frekvenciája és notebook-RAM kell bele. Én is ilyen lapot vettem és kb. 5 000 Ft volt hozzá a 2GB-os KingMax modul, ami bőven elég bele.
    A Lian Li ház szép, de nagyon drága. Szerintem ezzel az LC-Power házzal jobban jársz (olcsó és paneltápos), és ha nem raksz bele optikai meghajtót, akkor bele tudsz tenni szerintem 2 merevlemezt. Ha érdekel, akkor megnézem, hogy beletehető-e 2 merevlemez, de úgy emlékszem, hogy megoldható.
    HDD-t tekintve ha jól tudom, akkor több 2TB-os lemez nem gond, de egy 3TB-os lemezt már nem tud kezelni a BIOS.

    Ubuntu-ra távolról távoli asztallal tudsz belépni, akkor van grafikus felület is, már ha az telepítve van. Ha nem akarsz GUI-t, akkor ssh-val tudod elérni és parancssorban állítani. Windows-on az ssh-t a putty programmal tudod elérni.

    Ahhoz, hogy megossz a NAS-oddal, ahhoz mindenképp kell samba, de rakd fel a samba-common-bin nevű csomagot is. DHCP-t nem tudom, hogy mivel lehetne megvalósítani.

    Torrent mehet grafikus felületen, vagy a Transmission-nek van parancssoros verziója, transmission-cli néven. Az rTorrent még parancssoros program. FTP-hez proftpd-t mondanám.

    Ventinek minél nagyobbat javasolnék amennyiben a házba beszerelhető. A Coolink Swif2-ről jó vélemények vannak, 120mm-esben is létezik és relatív jó áron van.

    A fronton az USB3-at nem tudod használni szerintem, max ha rákötöd az alaplapi USB-re, de úgy csak USB2 marad. USB3-at PCI kártyával tudsz elérni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák