- NVIDIA® driverek topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Computex 2024: feltárta a Lunar Lake-et az Intel
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Computex 2024: a jövőt vázolta fel az NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
-
Közeledik az X Fold3 Pro
ma A kínai bemutató után megtartotta a Vivo a nemzetközit, de még nem Európában.
-
A személyes adatainkkal, képeinkkel tréningezi az AI-t a Meta
it Sürgős hatósági beavatkozást sürgeti a NOYB, ugyanis június 26-tól a személyes bejegyzéseink, privát képeink és online követési adataink alapján is tréningezné az AI-t a Meta.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrás47
senior tag
Sziasztok !
Mint kezdő, nem hozzá értőként kérdezném karácsonyra kaptunk egy, Thibo Lapressa gépet ami a mi igényeinket teljesen ki is elégíti. Viszont próbálnánk a
tejhabosítás tudományát is kitanulni, de néha sikeres, néha nem 2,8 UHT tejet használunk hűtőből kb.4-5 fokos gőzölést olvastuk hogy kell videókat is néztünk, mégis hol jó lesz, hol nem, pedig ugyanúgy csináljuk, általában akkor nem jó mikor olyan éles fütyülős hangot ad a gép, gondolom ismerős az a hang. Nem tudni mért adja azt a hangot ,mert mikor jól sikerül akkor is ugyanúgy van kezelve a gép. Hátha valakinek már nagyobb tapasztalata, mit próbáljunk ki ,vagy másként, esetleg másféle tejjel, mindenesetre az a furcsa hogy néha meg olyan tökéletesen sikerül. Bármilyen ötletet tudtok szívesen fogadjuk.
Már gondolkoztunk egy ilyen beszerzésén is [link] vagy komolyabbat érdemes beszerezni ettől, a vélemények elég jók róla. Köszi -
bbuffy
senior tag
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz andrás47 #132152 üzenetére
Azért némi központozást használhatnál, ne kelljen már kódfejtő, hogy mit is szeretnél mondani
Ha sípol gőzölés közben, akkor nem volt levegőztető szakasz az elején és simán forralja a tejet, nem tud krémet készíteni. Az első fázisban a csövet közvetlenül a tej felszíne táján tartva, nagy sistergéssel levegőt eresztesz bele. De ne bazi buborékokat, mert azt sose oszlatod el! Minél tovább tart ez a szakasz, annál vastagabb lesz a
habkrém a végén. Majd lejjebb tolod a csövet (felemeled a kiöntőt), hogy a sistergés megszűnjék, de a tej körkörös áramlása fennmaradjon. Ehhez a kiöntő képzeletbeli felezővonalán kell mozgatni a csövet úgy, hogy ne függőlegesen, hanem ferdén érjen a tejbe. Igyekezni kell közvetlenül a felszín alatt maradni, de úgy, hogy újabb buborék már ne menjen bele. Mikor az alsó tartó kezed már nem bírja a bödön hőfokát, akkor vagy jó és kész. Kinézetre és állagra mint a friss falfesték.A habosítógép csibót nem ismerem, de kinézet alapján meg lennék lepve, ha nem tejhabot, hanem önthető krémet készítene.
Bármilyen retek kis karos géppel lehet latteartozni, ha nem is optimálisan a kis gőzteljesítmény miatt. Ezért ne vegyél drága kiegészítőt. Vannak latteart tanfolyamok is, egy napos.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
icm
tag
válasz bbuffy #132156 üzenetére
Igazából az van - nem rábeszélni akarlak - ha van átfolyás szabályzód és egy SEP / Pressensorod akkor nemcsak rögzíteni tudsz pl egy frankó csapolást, hanem betöltve - bármelyik gép profilját, látod a nyomást és azt is kis gyakorlattal le tudod követni. Na de, kezdésnek persze a manométer is tök jó és persze az izgalom az átfolyás szabályzóban lesz, aztán ezt Te tovább lépsz-e vagy sem. Az kiderül.
Milyen a Niche Duo a 151C-vel? Sikerült összebarátkozni? 151B-t nem is próbáltad ki?"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
bbuffy
senior tag
Köszi.
Igazából kezdetnek erre gondoltam, aztán majd menet közben elválik kell e továbbmenni. [link]
Nagyon jól hangzik a többi is amúgy. (Csak összesen közel 600 euró lenne hirtelen). Jobb lesz ez sorjában szép lassan, kiélvezve.
151B -t én kivettem, párat toltam vele, az is jó volt. 151C simán meg az ND vel, meg sem rezzent tőle. Presszó tartomány nem túl nagy, de adott kávéhoz amúgy pont elég szóval innentől kezdve mindegy is. vissza kell szoknom hogy csak kicsit kell állítani, nem úgy mint a K4-en. A kávék eddig elég jók .[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
andrás47
senior tag
válasz RetepNyaraB #132155 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod, elnézést ha nem volt egyértelmű a kérdés, de erre gondoltam, amelyre válaszoltál.
Még azt kérdezném a tej hőfoka, illetve zsírfoka gőzöléshez mennyire számít, esetleg melyik az ideális ajánlott(ak) leginkább ? -
goom
senior tag
válasz andrás47 #132159 üzenetére
Én még elég messze vagyok a profitól, de sokat segített a YouTube. Ha beírod a keresőjébe, hogy "tejhab", azért elég sok találat érkezik... Számomra ez a kis videó volt a leghasznosabb, több másik mellett.
Tejet erre a célra a Penny-ben szoktam venni, gyakran akciós is a 3,5%-os változat. Mindig az utolsó pillanatban veszem ki a hűtőből, pont mert hogy amatőr vagyok. -
MPowerPH
félisten
Vettem CM -es tesztporit. Azt lehet tudni, hogy mi a kave fajtaja? Tudom, hogy direktben noname -kent kezelnek barmifele tesztporkolest, ami szerintem hiba...
Csak mert nagyon-nagyon finom, szep apro, de kover szemek, hasonlit az anno Awakentol rendelt Kenya Kainamui PB -re. Enyhen savas, nagyon edes.
Ha tudnam melyik az, rendelnek a kiforrott termekbol is, de igy nehez.Don't Tread On Me
-
bbuffy
senior tag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz qvik27 #132170 üzenetére
Pontosan fogalmazva mikrohab, de az hülyébben hangzik, mint a tejkrém.
Ha latteartozol, érzésre inkább nagyon híg krém, mint bármilyen hab. Én tejkrémnek hívom, de igazából tökmindegy; ezen nem veszünk össze.
Vagy maradunk a sokakat bosszantó angol microfoam kifejezésnél 🤷Amúgy koxx@ azért mégis egyszerűbb zsíros tejből vacakolni, hiába nem az számít hivatalosan
Persze egy 4% fehérje feletti maszek tej az atom, de egyrészt tehénízű (nekem), másrészt bonyolult beszerezni. A bóti 3% feletti fehérjés tej megfelel ÉS #nembajhazsírosisJah és amúgy is a tej off. Jelenleg a legjobb sztem az alpro gluténfrí zab barista. Jobb, mint az oatly. Pofátlan áron. De egy kézműves liter tej is lenne annyi. Megdrágíccsa rondán a projektet. Legjobb tej nélkül
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Eyesis
őstag
Sziatok, nekem már eléggé tuningolt a Gaggia Classic-om (PID, nyomásmérő, rézcső, potmeter stb.) most jutott el hozzám a Gaggiuino híre. Érdemes ezzel bajlódni?
Eyesis
-
icm
tag
válasz bbuffy #132158 üzenetére
151B-vel tágabb volt a tartomány? Igazából nem annyira égető kérdéskör, egy tényleg sokadik őrlő nem kell…
mennyire közelít a pangója a nullához? Tudom nem az, nem arra tervezték… csak mint apróbetűs megjegyzés."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Eyesis
őstag
válasz RetepNyaraB #132174 üzenetére
A bojler nem réz ugyan, de van körülötte egy réz spirál hála Fragolának Ezzel meg is válaszoltam mennyire vagyok barkácsolós
Eyesis
-
goom
senior tag
válasz Eyesis #132176 üzenetére
Maradok még picit a tejkrémnél... PID-es kávégép esetében ti milyen hőfokot használtok a gőzöléshez? Azaz: meddig hagyjátok emelkedni a kb. 90°C-os kávé után? Nemrégen egészen meglepő adatot kaptam egy kávézóban... Nekem nem vált be, de (megint) lehet, hogy én bénázok.
-
rgb0007
csendes tag
válasz RetepNyaraB #132172 üzenetére
-
rgb0007
csendes tag
válasz Eyesis #132173 üzenetére
Ez állítólag eléggé P&P : GC kit
Kábelek legyártva, sw feltöltve, csak a mérlegnél kell párat forrasztani. Meg a 3D nyomtatás...
Bár azt hallottam, hogy Gaggiuino-hoz nem kell e rézcső tunning. Ha esetleg van valakinek, akinek ilyen gépe van, az leírhatná a tapasztalatait...
Esetleg veszel egy teflonos bojlert, bár az sok helyen írták pattogzik le.
Ilyenre volt már itthon személyes tapasztalat?
Csak azért érdekel, mert a két Gaggiuino-mban kb 2 hónapja cseréltem a bevonatosra, eddig még jónak tűnik.. -
RetepNyaraB
veterán
Orb One megvan valakinek?
Nagyon dizájnos, de milyen lehet?"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Piazza
tag
Norda kivaltasara van valami egyeb bevalt palackozott megoldas?
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #132180 üzenetére
Most hirdetnek egyet marketplace-en.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bbuffy
senior tag
Nem volt óriási különbség. Amúgy tényleg pont elég a tartomány, egy szűrőhöz mérve ristretto - latte tengelyen 2.5 osztás. Ha így érthető. Sztem elég ennyi. Pangó? Én mindig adok egy kis kokit a gépnek, nem sok jön ki. Van vmi speckó lapos pumpa hozzá, lehet azt majd behúzom vmikor.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
qvik27
tag
válasz RetepNyaraB #132172 üzenetére
Szerintem akkor az egy mikrohab vagy valami egyéb adekvát kifejezés, nem pedig olyan, ami mást jelent, a vevővel meg azt sejteti, hogy ez valami más, mint a hab.
A kicsi szarvas nem őzike még akkor sem, ha akkora, mint egy őzike - ugye.
Persze felőlem hívhatjátok villamosnak is, vagy épp Artúrnak.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
qvik27
tag
Old Man:
Megnézegettem egy kicsit. Az oldal kissé guglifordítós, igen, ahogy ezt már valaki írta is itt.
A céget nem találtam meg ilyen néven a nemzeticegtar-ban, a weblapon nincs semmiféle jognyilatkozat, szolgáltatási szabályzat, sem adatvédelmi szabályzat. Belekezdtem egy rendelésbe, hátha ott találok valamit, de az első lapon csak bekaszálja az adatokat (cím, kontakt, kártya), és még semmi nincs arról, hogy ki a bánatnak küldeném. Utánvét lehetőség nincs.
Számomra felejtős.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Mano66
senior tag
válasz rgb0007 #132178 üzenetére
Ha mást is érdekel itt ( [Több mint tej] vagy ( [Több mint tej] olvashattok a termékekről és rendelhettek. A fiamék a forgalmazók és a gyártó minden terméke kapható náluk. Teljesen más minőség mint a bolti. Sokkal jobb. De még csak rendelésre van. Hétfőig (8óráig) lehet leadni a rendelést. Szerdán reggel jön a friss árú. Délután lehet átvenni vagy szállítják ki a megrendeléseket.
Termékeink egy szuhavölgyi családi manufaktúrában készülnek, modern technológiával tartósítószermentesen.[ Szerkesztve ]
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz qvik27 #132193 üzenetére
Igazából többen írtuk, hogy rendeltünk már onnan többször, rendben volt.
Ti meg többen lovagoltok ehhez képest hülyeségeken, bocs.
Van egy csomó tök random kispörkölő országszerte, na ez pont nem rosszabb egyiknél sem. Sőt, ha úgy vesszük sok bejáratott névnél frissebb stílusú minőséget nyújt (értsd világos pörkölés, noha nem extra világos). Ingyen szállítással
Túl sok komment elment már erre; csak azért szaporítom, mert nem értem az ekézést."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Nutra
tag
válasz RetepNyaraB #132194 üzenetére
+1 Többször rendeltem náluk, általában akkor, ha éppen -10-20% akció volt
Fizetés eldobós kártyával, mint szinte minden webes rendelésnél is. Amikor gond volt a szállítással, emailben órákon belül megoldották (angolul - ez lehet hátrány). Garantáltan friss, rendelés után másnap pörkölik, következő nap kiszállítva. Nem lehúzásban utaznak. Szerintem korrekt ár-érték arány, a kis színes infó kártya meg aranyos plusz. Részemről ajánlott, de mindenki magának dönt -
qvik27
tag
válasz RetepNyaraB #132194 üzenetére
Khmm.. Azt, hogy mi hülyeség, mi nem, majd meghallgatom a Besenyő Pistabácsi pörformansziéjában.
Ha neked valami bejön, az nem feltétlen jelenti azt, hogy minden rendben van vele vsz., de cáfolj, ha van ellene érved.
Ja, és persze az, amit írtam, néhány tény volt leginkább, ami a fogalmaim szerint legalább annyira különbözik az ekézéstől, mint a krém a habtól. - Bocs.
A hozzászólásom azért lett off topic, mert NEM a kávéról szólt. A normális tájékoztatás és a kötelező tartalmak meg kb. nincsenek meg. Így pl. amikor odatévednék, gőzöm sem tudna lenni, hogy milyen cég weboldalán adom meg a kártyaadataimat (emiatt emeltem ki az utánvét hiányát).
Persze vannak, akiknek beleférnek (az árba is) a kötelező jogi és etikai luxusok: Kalmár, Bazsee, Casmo, Pallyotz, Impresso - hogy említsek néhányat.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
somfacsonk
csendes tag
válasz RetepNyaraB #132180 üzenetére
Erre én is rákívántam fácsén, de szerencsére hamar elvitték
-
RetepNyaraB
veterán
válasz somfacsonk #132198 üzenetére
El, a fenébe. Vagy levette. Olcsó volt.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
lojzi1
csendes tag
válasz RetepNyaraB #132199 üzenetére
Nálam is regzett a léc, de egyrészt minek még egy kávés cucc, amit úgysem használok, másrész még az előző hírdetőtől kérdeztem milyen, és az a volt a lényeg, hogy nem különösebben jobb egy kotyógósnál.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Megpróbálják a spanyolok: megvédenék a gyerekeket a közösségi médiától
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA® driverek topikja
- BestBuy topik
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 24
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen