Hirdetés

Aktív témák

  • Foglalt név

    addikt

    válasz becuszabi #10967 üzenetére

    Mások a tapasztalataink, eltérő a véleményünk, tartsuk tiszteletben egymásét, szerintem ez egy korrekt megoldás.

    A túráról:

    Sanyarú bevallani, de az egyik legfontosabb tapasztalat, hogy a magyaroknak ~0 a közlekedési kultúrájuk. Az egy hét alatt egyetlen "negatív" dolgot tapasztaltam, ellenben mindenhol figyeltek ránk. A szakadék mellett futó szerpentinen ugyanúgy akár állóra fékezett egy nehézpótos kamion, ha úgy érezte, hogy nincs elég helye nagy ívben kikerülni, mint egy hosszú egyenesben, s nem próbáltak soha minket vagy a szembejövőt leszorítva elhaladni. A kellemetlenség a dudálás volt, amit 5 autósból 3 eszközölt, néha integetéssel vagy fényképezéssel kombinálva a köszöntést. Nekik biztos élmény volt a találkozás, nekünk viszont egy idő után fárasztó volt.

    Egy komoly negatívum viszont, hogy egyáltalán nincsenek felkészülve a "túrázokra". Nagyobb városokban(Zágráb, Karlovac) könnyen lelni szállásra, ellenben a hegyek között a leghúzósabb 120km-es szakaszon szinte semmilyen szállás lehetőség sincs. A vadkempingezést pedig szinte mindenki ellenjavalotta.

    Az utak szinte kivétel nélkül kifogástalanok. A kivételek a pár km felújításra váró és a pár km felújítás alatt álló(ezek többnyire murvásak) szakaszok. Eltévedni nehéz, mert az irányító táblák egész jól elhelyezettek, ellenben km-t nagyon kevés helyen írnak, ahol véletlenül mégis, ott erősen saccolt értékekkel.

    Rieka felé Karlovacig kellemes a terep, kényelmes gurulásra ad lehetőséget, onnan viszont a dinári-hegység egész kellemes akadályt képez, amelyet a fent említett okokból illik egy nap alatt leküzdeni.

    A parton viszont már kifejezetten készülnek a bringásokra(hiszen itt már bérelni is lehet és sok lakókocsi "tartozéka"). Nem mindennapi élmény egy fürdőnadrágban a nyeregbe pattanni és az éppen nekünk tetsző sziklánál vagy strandon felfrissülni a habokban, majd tovább a napsütésben percek alatt megszáradva újabb szépségek felé tekerni :)

    Mi jó 2,5 nap alatt gyűrtűk le a távot, amennyit szállásra és ételre költöttünk azzal kb. sikerült kiváltani a megspórolt benzinköltséget. Tehát akinek van +4 napja, érez magában késztetést, annak csak ajánlani tudom.

Aktív témák