Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sityupityu

    Topikgazda

    válasz RJ45 #84223 üzenetére

    Ha külsőleg nincs nagy módosítás rajta, akkor a lőtéri kutya nem fogja ellenőrizni, hogy 50-es vagy 70-es henger van-e rajta (tapasztalat). Ha már egy alu hengerrel párosított jó hangos rezonátor van, akkor természetesen már más a helyzet, még egy laikus is elgondolkodik egy ilyen motoron, hogy gyári-e vagy sem. De külsőleg a hengerről akkor sem lehet megmondani, az utólagosan felrakott szetteken 90%-ban sem a nagy, sem pedig a kisebb gyártók nem tüntetik fel, hogy mekkora henger. Tehát ott le kéne foglalni a robogót bevizsgálás céljából stb, hogy bizonyítani tudják.
    Természetesen nem teljesen törvényes a dolog, és topikgazdaként kifejezetten törvénytelen dolgokra nem is buzdíthatnék senkit sem, viszont a fórumszabályzat egyáltalán nem tiltja robogótuningot. Ezt tisztáztam is itt annak idején még az előtt, mielőtt elvállaltam volna ezt a TG dolgot amikor felkértek.
    Nem csak nálunk, hanem egész Európában kényes téma ez sőt, ugye az EU-n belül jóval szigorúbb szabályok is vannak mint nálunk. És mégis mindenhol, köztük nálunk is teljesen legálisan árulhatnak és vehetünk nagyobb köbcentis tuning szetteket a motorunkra. Nem csak 70-est, hanem 80 vagy 100 köbcentist is. És ezek olyan cuccok, hogy adott esetben csak és kimondottan ahhoz az ötvenes blokktípushoz lettek kifejlesztve. Tehát másra nem jó, így kimagyarázni sem lehet és nem is érdemes az eladás szempontjából sem.Tök érdekes ugye? :) Persze minden áruház takaródzik, le van írva mindenhova, hogy csak saját felelősségre stb stb, és ezzel el is van intézve.
    Itt a fórumon ugyanez a helyzet, mindenki a saját felelősségére tuningolja a motorját, de ha kérdez valamit, akkor megkapja a segítséget ha van rá mód.
    Én pár éve a robogótuning által kapcsolódtam ehhez a fórumhoz, kb csak ez a része érdekelt igazán, aki kérdezett annak válaszoltam ha tudtam. Jó pár évig az életem meghatározó része volt ez a dolog.
    Tehát a felelősség mindenkinek a kezében van, hogy mit kockáztat be vagy mit nem, és ennek megfelelően számol az esetleges következményekkel.

    ui: Én idén töltöttem a 43-at. Nem egy rendszámos motor van a garázsban, de már nyáron elterveztem, hogy még egyszer (talán jövőre) összerakok magamnak egy komoly robogót. :K

    --albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Új hozzászólás Aktív témák