Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz macilaci78 #88436 üzenetére

    Szerintem motorral egyszerűbb emelkedőn indulni, mint autóval. Ugye az első féket behúzva tartod, aztán engeded a kuplungot, és ahogy kezd húzni a motor, féket elengedheted. Autónál kell kézifék is. Vagy kuplunggal, gázzal játszva megtartod az autót a lejtőn. Ez motornál is működhet, rövid ideig okés, hosszabban azért megégetheted a lamellákat.
    Nekem könnyen ment az A jogsi, előtte Simsonoztam, semmi új nem volt, csak a kicsit nagyobb teljesítmény. Robogó után biztos furcsa.
    Oké, igazatok van, biztos én fogom rosszul, de ez a rész nekem új, ekkora dögöt sosem terelgettem, Liberty tök mindegy merre dőlt, egy ujjal megtartottam.
    Emelkedőn felfele toltad? :) Lefele, felülni rá, 2. fokozat, kuplung ráenged gyújtással, és ha szikrát képes adni az aksi, általában beröffenik.
    Tudom, az a hivatalos, hogy modern katalizátoros gépeket nem lehet betolni. Ignist is toltam be, lányom mindig rajt felejtette a világítást mikor friss jogsija volt.
    Persze ha nem indul be, akkor sokat nem szabad nyaggatni, meg kell bikázni. Jut eszembe, teszek is a dobozba egy bikakábelt, majd veszek ha lesz a LIDl-ben, Ignis ülése alatt is van. Bár lehet nem várok, 6 éves lesz az aksija, ugyan látszólag semmi baja, de a rádió már elnémul ha indítok, meg a feszültséget is jól ejti pár nap állás után...Nem várom meg míg használni kell a kábelt. :) Ugyan, ahogy a motort, az autót is mondhatni hobbi szinten használjuk, pecázni járok vele legtöbbet. De szülők 80 évesek lesznek, anyós 90, szóval előfordulhat hogy ugrani kell, akár éjszaka közepén. :U

    Eszméletlen, tónustalan embert nehéz mozgatni, de ha valaki a kezeit meghúzva felülteti, és háta mögül meg tudom fogni Rautek-féle műfogással, akkor már oké. Egyedül iszonyú nehéz. Rauteket azt hiszem nektek is ismerni kell. :K
    Amúgy van lapáthordágy, vagy board, ilyen esetben is hasznos, ha nincs sérülés, még az ágyból is ilyennel szedjük ki a "súlyos" beteget.
    Lapáthordágy középen szétszedhető, be lehet csúsztatni a "pengéket" az ember alá, aztán össze van pattintva.
    Ne találkozzatok vele. De ha igen, nem kell megijedni, ha zakózik egy motoros, elvből gerincsérültnek tekintjük, szóval stiftneck, gerinc ágy....
    Legtöbbször persze alaptalan a feltételezés. Aztán a baleset utáni adrenalin löket, stressz sok tünetet elnyom, láttam már csigolya töröttet, aki a helyszínen jött-ment, és nem is akart kórházba menni.....
    Eh, megint hosszú lére eresztettem.... :B

Új hozzászólás Aktív témák